در پنل هوشمندسازی پیشرفته بانکها مطرح شد: شعب هوشمند، آینده صنعت بانکداری
پنل هوشمندسازی پیشرفته بانکها با حضور متخصصین و فعالین این حوزه برگزار و در آن به تعریف هوشمندسازی پرداخته شد. در ادامه نیز درباره موانع هوشمندسازی بانکها و زیرساختهای مورد نیاز برای این امر بحث ...
پنل هوشمندسازی پیشرفته بانکها با حضور متخصصین و فعالین این حوزه برگزار و در آن به تعریف هوشمندسازی پرداخته شد. در ادامه نیز درباره موانع هوشمندسازی بانکها و زیرساختهای مورد نیاز برای این امر بحث شد.
هفتمین نشست از سلسله نشستهای هفتمین نمایشگاه تراکنش ایران، با عنوان «هوشمندسازی پیشرفته بانکها، روندها و موانع»، روز چهارشنبه 10 آذر ماه 1400 در مرکز فابا و با حضور «علی عباس نژاد»، متخصص امنیت سایبری و مدیرعامل گروه کهکشان، «ناصر مرادی» مدیرکل بازاریابی فروش سازمانی شرکت ارتباطات مبیننت، «جهان جابری» معاون عملیات شرکت ارتباطات مبیننت و «احسان باقری» رییس اداره بانکداری شرکتی بانک اقتصاد نوین برگزار شد.
در این پنل به تعریف هوشمندسازی پرداخته شد و در ادامه درباره موانع هوشمندسازی بانکها و زیرساختهای مورد نیاز برای این امر بحث شد.
در ایران حدودا 40 بانک وجود دارد و هر بانک بهطور متوسط دارای 500 شعبه است. قدم اول در هوشمندسازی شعب بانکها بحث زیرساخت است. بانکها به طور متوسط باید حداقل از 3 کانکشن برای اتصال شعب به سرپرستیها و دیتاسنترهای خود داشته باشند و در صورت قطع هر یک از این کانکشنها باید به صورت دستی اقدام شود و ممکن است شبکه شعب از دسترس خارج شود.
اتصالات شعب یکی از معضلات اصلی و پایهای برای هوشمندسازی است. در این پنل به این موضوع پرداخته شد و راهکارهای پیشنهادی مانند استفاده از سیستمهای نوین sd wan یا wan هوشمند برای این موضوع مطرح و به بحث گذاشته شد.
سرویس sd wan یک شبکه از کانکشنهای مختلف را در بر دارد و سعی میکند بهصورت هوشمند اتصالات شعبه با سرپرستیها و مراکز داده را ثابت نگه داشته و بهصورت اتوماتیک روی اتصال پایدارتر سوییچ میکند همچنین این سرویس، از امنیت بالایی برخوردار است. در قدم اول برای هوشمندسازی باید روی اتصالات و انتقال داده بین شعب و مراکز داده تمرکز داشت و مبیننت سیستم SD WAN را بومیسازی کرده و در تستها امتیاز بالایی را دریافت کرده است. این سیستم به زودی در اخیار بانکها قرار میگیرد.
همکاری و همراهی اپراتوها و بانکها دیگر موضوعی بود که در این نشست صحبت شد. الزام بازنگری در استراتژی و کسبوکار بانکها باید به سمت سیستم بانکداری هوشمند پیش رود و یکی از الزامات این امر هوشمندسازی شعب است. همچنین همجواری اپراتورها در کوتاه مدت با راهکارهایی نظیر اتصال پایدار و در بلند مدت راهاندازی wan هوشمند یا استفاده از دیتاسنترها و زیرساختهای امنیتی اپراتور در بانکها میتواند هزینه شعب را تا حد قابل توجهی کاهش دهد و همکاری اپراتورها و بانکها میتواند راهگشای بانکداری هوشمند شود.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.