۲۰۰ نشریه از فیسبوک و گوگل به دلیل رویکرد ضد انحصاری تبلیغات شکایت میکنند
۲۰۰ نشریه و روزنامه مختلف از گوگل و فیسبوک به دلیل نقض قوانین ضدانحصاری تبلیغات، اتخاذ رویکردهای ناعادلانه و به تبع آن آسیب وارد کردن به بازار شکایت میکنند. شکایت جدید از غولهای فناوری به ...
۲۰۰ نشریه و روزنامه مختلف از گوگل و فیسبوک به دلیل نقض قوانین ضدانحصاری تبلیغات، اتخاذ رویکردهای ناعادلانه و به تبع آن آسیب وارد کردن به بازار شکایت میکنند.
شکایت جدید از غولهای فناوری به نمایندگی از حدود ۳۰ شرکت مختلف تشکیل شده است که این شرکتها به نوبه خود نماینده حدود ۲۰۰ روزنامه و نشریه جداگانه هستند. در این شکایت با استناد به دلایلی که شبیه به پروندههای ضد انحصار اخیر است، گوگل و فیسبوک به انحصار در بازار تبلیغات دیجیتال متهم شدهاند.
شرکتها با این شکایت همچنین به دنبال «بازیابی خسارتهای گذشته به روزنامهها» هستند و اساسا درخواست دارند تا مبلغ خسارت وارد شده به آنها پرداخت شود. در این گزارش عنوان شده است که اگر روزنامهها در این پرونده برنده شوند، میتوانند از طریق قانون «خسارت سه برابر» حقوق قابل توجهی دریافت کنند.
اقدامات ضد انحصاری گوگل و فیسبوک در بازار تبلیغات
همانطور که احتمالا میدانید، در چند سال گذشته روزنامههای عملکرد چندان خوبی نداشتهاند و چنین نارضایتی کاملا قابل درک است. طبق تحقیقات موسسه A Pew Research در سال گذشته، درآمدهای تبلیغاتی این صنعت طی دهه گذشته به میزان خیره کننده ۶۲ درصد کاهش یافته است. برای روشن شدن وضعیت باید عنوان کرد که این میزان از ۳۷.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸ به ۱۴.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ کاهش یافته است.
از طرفی دیگر حجم تیراژها نیز به طور مشابه کاهش یافته است و روزنامههای چاپ شده در هفته، از بیش از ۵۰ میلیون در سال ۲۰۰۷ به حدود ۲۸ میلیون تا سال ۲۰۱۸ کاهش داشته است.
در همین حال، شرکتهایی مانند گوگل رشد زیادی داشتهاند که بخش زیادی از آنها به واسطه درآمد تبلیغاتی حاصل شده است. طبق گزارش CNBC، تنها در سال ۲۰۲۰، شرکت آلفابت که گوگل زیر مجموعه آن است ۱۸۳ میلیارد دلار درآمد داشته که بیش از ۸۰ درصد آن از تجارت تبلیغاتی حاصل شده است.
سخنگوی غول موتور جستجو در رابطه با شکایات عنوان کرد:
این ادعاها اشتباه است. فضا تبلیغات آنلاین بسیار شلوغ و رقابتی است و هزینههای فناوری تبلیغات ما کمتر از میانگینهای گزارش شده است. ما یکی از مهمترین حامیان مالی روزنامهنگاری در جهان هستیم و میلیاردها دلار برای حمایت از روزنامهنگاری با کیفیت در عصر دیجیتال فراهم کردهایم.
فیسبوک هنوز نسبت به این گزارش واکنشی نشان نداده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
دیگه مسخرست درخت قطع کنیم چرت پرت چاپ کنیم دیگه وقتش همه چیز دیجیتالی بشه روزنامه و مجله ای که بخواد چاپ بشه باید ازش استفاده نشه تا وریه کارش تغییر بده اینا میخواند مثل ۱۰۰ سال قبل تو زمان حال زندگی کنند