رتبه ششم ایران در آلودگی هوای غرب آسیا
بهبود کیفیت هوای پایتخت یکی از وظایف اصلی شهرداری تهران است. در کنار شهرداری، دولت و دیگر دستگاههای اجرایی از جمله پلیس نیز در این راستا گام برداشته تا کیفیت هوای تهران بهبود یافته و ...
بهبود کیفیت هوای پایتخت یکی از وظایف اصلی شهرداری تهران است. در کنار شهرداری، دولت و دیگر دستگاههای اجرایی از جمله پلیس نیز در این راستا گام برداشته تا کیفیت هوای تهران بهبود یافته و کمی از آلودگی هوا کاسته شود.
رتبه ششم ایران در آلودگی هوای غرب آسیا [به روز رسانی] - دی ۱۴۰۰
شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت اعلام کرد: «تعداد کل مرگهای منتسب به ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در سالهای ۹۵ تا ۹۸ روند کاهشی و در سال ۹۹ روند افزایشی داشته است. ۱۰ درصد مرگ نوزادان زیر یک سال هم منتسب به آلودگی هوا است. ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، در دنیا رتبه ششم و در ایران رتبه پنجم عوامل خطر بیشترین درصد موارد مرگ و میر را به خود اختصاص داده است. ایران در منطقه غرب آسیا رتبه ششم آلودگی هوا را دارد.»
وی ادامه داد: «تهران در میان سایر پایتختهای جهان رتبه نوزدهم غلظت ذرات معلق PM۲.۵ را به خود اختصاص داده است. در تهران به طور میانگین در سال ۱۳۹۹ تعداد ۳۷۵۱ مرگ منتسب به مواجهه با ذرات معلق رخ داده است و همه اهالی شهر تهران هم تحت تاثیر آلودگی هوا بودهاند. در سال ۱۳۹۹ شهرهای زابل، تهران، اهواز، اصفهان و مشهد بالاترین غلظت ذرات معلق را داشتند.»
تشدید برخورد با خودروهای آلاینده و دودزا در تهران [به روز رسانی] - آبان ۱۴۰۰
سردار محمدحسین حمیدی درباره تشدید برخورد با خودروهای آلاینده، دودزا و دارای نقص فنی گفت: «خودروهای دارای نقص فنی و آلاینده هم هوا را آلوده میکنند و هم باعث بروز حوادث رانندگی میشوند.»
وی با بیان این که از ابتدای سال تاکنون بالغ بر 138 هزار خودروی دارای عیب و نقص فنی و آلاینده جریمه شدهاند، گفت: «از این تعداد 1750 دستگاه خودرو نیز توقیف و به پارکینگ منتقل شدهاند.»
رییس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه این طرح در تمام سطح شهر تهران اجرا میشود، اظهار کرد: «در اجرای این طرح هم دوربینها و هم ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی حضور داشته و با خودروهای فاقد معاینه فنی و نیز خودروهایی که دارای معاینه فنی بوده اما آلاینده بوده یا دارای نقص فنی باشند، برخورد خواهند کرد.»
وی در مورد معاینه فنی موتورسیکلتها نیز گفت: «طرح برخورد با خودروهای فاقد معاینه فنی عمدتا بر خودروهای سنگین و سبک نظارت داشته و سیستم نظارت بر معاینه فنی موتورسیکلتها کارایی ضعیفی دارد.»
برنامه ریزی شهرداری تهران برای کاستن از آلودگی هوا [به روز رسانی] - آذر ۹۸
به نوشته روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک، نسخه اولیه این برنامه با جزئیات روشن و سنجشپذیر در زمستان ۱۳۹۶ و چهار ماه پس از آغاز فعالیت دوره اخیر مدیریت شهری منتشر شده بود و اکنون نسخه جدید برنامه که با توجه به شرایط جدید بهروز شده، برای اطلاع عموم شهروندان و دریافت نظرات کارشناسان و متخصصان در اختیار رسانهها قرار گرفته است.
این برنامه برای اجرا، به تخصیص حدود ۱۷.۵ هزار میلیارد تومان بودجه دولتی در طول چهار سال نیاز دارد که ۴۴۰۰ میلیارد تومان از آن باید در سال اول از سوی دولت تأمین شود. بقیه منابع مورد نیاز هم به صورت تسهیلات بانکی و آورده مالکان و بهرهبرداران در نظر گرفته شده است.
در برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران، با ارائه یک زمانبندی چهار ساله، برنامههای جزئی برای هریک از حوزههای نوسازی و بهسازی اتوبوسها و کامیونهای فرسوده، نصب فیلتر دوده بر روی انواع خودروهای دیزلی، جایگزینی مینیبوسهای فرسوده و خودروهای کاربراتوری، جایگزینی موتورسیکلتهای بنزینی با برقی و تعویض کاتالیست تاکسیها ارائه شده که در هر مورد، با درج اعداد و ارقام روشن و دقیق به هدفگذاریها، منابع مالی مورد نیاز و میزان اثربخشی آن بر کاهش منابع آلاینده اشاره شده است.
برآورد شده که با اجرای این برنامه، پس از چهار سال شاهد کاهش ۵۵ درصدی تولید ذرات معلق و کاهش ۴۵ درصدی تولید گازهای سمی خواهیم بود و نهایتا میانگین شاخص کیفیت هوای تهران بهطور متوسط حدود ۳۰ واحد کاهش پیدا میکند.
چنین دستاوردی به معنای رسیدن به کیفیت هوایی تقریبا همیشه سالم خواهد بود. اگرچه وظایف قانونی شهرداریها در حوزه کاهش آلودگی هوا به مراتب کمتر از دستگاههای دولتی است، اما مسئولان شهرداری تهران اعلام آمادگی کردهاند که در صورت تأمین منابع مالی مورد نیاز برای اجرای این برنامه از طرف دولت، حاضرند مسئولیت کنترل آلودگی هوای شهر را طبق یک برنامه زمانبندیشده، شفاف و سنجشپذیر برعهده بگیرند.
دیجیاتو: این برنامه در حالی مطرح می شود که براساس گفته های اعضای شورای شهر، در طول سال های اخیر و حتی در طول مدت اجرای برجام، عملا هیچ اتوبوسی به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت اضافه نشده است و حتی تعداد زیادی از اتوبوس های فعال نیز به دلیل فرسودگی زمین گیر شده اند، همچینن ظاهرا مطالبات مترو از بودجه دولتی نیز به قوت خود باقی است. از این رو باید منتظر ماند و دید که آیا اساسا امیدی برای تامین بودجه لازم برای اجرای طرح کاهش آلودگی هوای تهران وجود دارد یا خیر؟
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
این مشکل تو خارج حل شده، با سوخت مناسب و خودرو خوب با قیمت مناسب.
پراید رو جایگزین کنید حله :/
خو مال سی ساله پیشه پراید
شایدم بیشتر ?
این دیجیاتو حال آدم بهم میزنه
بدترین سایت در زمینه تکنولوژی ایرانه
یه سایت دولتی حزب الهی
همش راجع به انتصاب و همایش و سمینار و فن آوری و کارآفرینی مسئولین این دولت مقاله میذاره
این چی کار کرد اون میخواد چی کار کنه . همش هم الکی و غیر واقعی
درصورتیکه هیچ چیزی توی کشور جز دزدی و چپاول و گرانی و عقب گرد علمی و تکنولوژی صورت نمیگیره
همه مهندسان و کارشناسان که دیجیاتو در موردشون مینویسه دقیقا بر ضد مردم و پیشرفت علمی گام بر میدارند
گیر کرده اند روی حمل و نقل عمومی!
اجازه بدهید خودروی دست دوم خارجی با حداقل تعرفه گمرکی وارد شهرهای بزرگ بشوند تا مصرف بنزین و آلودگی هوا کم بشود.
ساعات کاری شرکتها حتی الامکان شناور بشوند.
برای گسترش هر نوع خدمات الکترونیکی، تسهیلات در نظر گرفته بشود و...
خودور خارجی اگه تعرفه اش صفر بشه آزاد آزاد هم بشه چون منابع ارزی نداریم دلار تا 50 هزار میرسه اونوقت هیچ کس نمیتونه خودور بخره، تنها راحش تولید خودروی با کیفیت برقی یا کم مصرف داخلی هست
یعنی میگی ماشین فرسوده بیاریم داخل کشور که الودگی رو کم کنیم؟
دست کم میخوای چرت بگی قبلش فکر کن :/