علل اصلی خراب شدن هواکش و راهکارهای رفع آن
هواکش دستگاهی است که کار انتقال هوا در محیطهای مسکونی، کارگاهها و مراکز تجاری را انجام میدهد. هواکشها که به دو شکل دمنده و مکنده در بازار یافت میشوند و با وجود دقت و کیفیت بالا گاهی خراب شده نیاز به تعمیر پیدا میکنند. هواکشها به بررسی ...
سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
هواکش دستگاهی است که کار انتقال هوا در محیطهای مسکونی، کارگاهها و مراکز تجاری را انجام میدهد. هواکشها که به دو شکل دمنده و مکنده در بازار یافت میشوند و با وجود دقت و کیفیت بالا گاهی خراب شده نیاز به تعمیر پیدا میکنند. هواکشها به بررسی و چکاپ دورهای نیاز دارند در غیر این صورت کار انتقال هوا را به خوبی انجام نخواهند داد. حتما بارها برای شما هم پیش آمده که با خرابی دستگاه مواجه شدید که به سبب نقص در سیستم فنی یا استفاده نامناسب دستگاه رخ میدهد. در این مطلب به بررسی عواملی که باعث خراب شدن این دستگاهها میشوند و راهکارهای رفع آن خواهیم پرداخت.
چرا هواکش خراب میشود؟
علل و عوامل مختلفی ممکن است باعث خرابی هواکش شود در اینجا به شکل فهرستوار به بعضی از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
عدم نظافت و تمیزکاری دستگاه
نشستن ذرات گرد و غبار روی هواکش امری طبیعی است که پس از چسبیدن روی پرهها و ورود به قطعات داخلی سیستم ایجاد میشود. آلودگی یا گرد و غبار دستگاه روی کیفیت کار و بازده آن تاثیر مستقیم دارد. بر هم خوردن بالانس سیستم که به سبب آلودگی و ذرات خارجی ایجاد شده در طولانی مدت به کاهش عملکرد دستگاه منجر شده و ممکن است به خراب شدن آن بینجامد.
برای رفع این مشکل لازم است هر از چندگاهی دستگاه باز شده گرد و غبار از روی پرهها، موتور و سایر اجزای دستگاه پاک شود. استفاده از یک دستمال مرطوب برای این کار کافی است اما اگر هواکش با چربی آلوده شده باشد استفاده از یک پاک کننده مناسب هم به تمیز کردن آن کمک میکند.
معمولا پس از تمیزکاری دستگاه عملکرد بسیار مطلوبی خواهد داشت و بهبود وضعیت آن که با کاهش صدا همراه است به خوبی نمایان خواهد شد.
انوع هواکش رو اینجا ببینید و بشناسید : انواع هواکش و فن
درگیر شدن پرهها یا عدم تعادل هواکش
کارکردن طولانی مدت هواکش و استهلاک دستگاه میتواند به ایجاد عدم تعادل در هواکش، گیرکردن پرهها و سرو صدای بالای سیستم را به همراه داشته باشد. گاهی شکستن یک قطعه کوچک دستگاه هم به درگیر شدن پرهها منجر میشود و عملکرد کل آن را مختلف میکند. در این شرایط کمک گرفتن از یک متخصص برای تعویض قطعه و بازگرداندن دستگاه به وضعیت قبل خود یک امر ضروری به نظر میرسد. تعویض قطعات کار تخصصی و حرفهای است و از عهده همه بر نخواهد آمد. روغن کاری مداوم دستگاه میتواند به نرم کار کردن پرهها و موتور هواکش کمک کرده از این مشکل پیشگیری کند اما در صورت بروز چنین مشکلی مراجعه به تعمیرگاه یا دعوت یک کارشناس به خانه بهترین راهکاری است که میتوانید بکار گیرید.
ظرفیت یا فشار کمتر از حد استاندارد
این مشکل با خارج نشدن بوی نامطبوع محیط و تهویه نامناسب آشکار میشود، در صورت بیتوجهی به این نقطه ضعف امکان سوختن موتور دستگاه هم وجود دارد. به همین دلیل با تغیر فشار و ظرفیت هواکش باید هرچه سریعتر آن را خاموش کنید و از یک متخصص برای رفع ایراد کمک بگیرید.
دمای بالای محیط، قطع و وصل شدن جریان برق، تحمیل بار اضافی به دستگاه به دلیل عملکرد نامناسب قطعات و عملکرد فن با سرعتی بیشتر از آنچه برای آن در نظر گرفته شده همگی ممکن است باعث بروز این مشکل شود. سرعت چرخش بسیار پایین هم یکی دیگر از نشانههای این مشکل است، نشت هوا در سیستم، چرخش فن در مسیر نادرست، ورودی و خروجی نامناسب دستگاه، عدم تنظیم پرههای متغییر ورودی و صدمه دیدن بخشهای مختلف دستگاه همگی به تغییر ظرفیت هواکش منجر میشود.
محصولات شرکت دمنده را میتوانید اینجا ببینید: نمایندگی هواکش دمنده
لرزش و صدای زیاد دستگاه
شکستن چرخ یا تسمه محرک ممکن است به صدای بسیار بلند و خرابی دستگاه منجر شود. فرسودگی بخشهای مهم هواکش مثل یاتاقانها هم از دیگری عواملی است که ممکن است روی صدا و لرزش هواکش تاثیر مستقیم داشته باشد. شکستگی پیچهای پایه یا بدنه فن هم ممکن است روی صدای دستگاه و لرزش قطعات آن تاثیر مستقیم داشته باشد.
تاب برداشتن شافت هم ممکن است روی دستگاه تاثیر مستقیم داشته باشد و عملکرد آن را مختل کند. همچنین این امکان وجود دارد که صدا و لرزش هواکش از خرابی موتور ناشی شده باشد و در صورت عدم تعمیر به موقع آن سوختن این قطعه امری طبیعی خواهد بود.
خرابی یاتاقانهای هواکش
گرم شدن بیش از اندازه یاتاقانها، گریس زدن بیش از اندازه به این قسمت، کثیفی قطعه، کشش زیاد تسمه، خارج شدن ته شافت از وضعیت طبیعی و عدم تراز دستگاه همگی ممکن است به گرم شدن یاتاقان و خرابی آن منجر شود.
یاتاقان روی عملکرد هواکش تاثیر مستقیم دارد و گرم شدن یا خرابی آن تهویه هوا را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد. وضعیت این قسمت دستگاه باید هر روز مورد بررسی قرار گیرد و در صورت مشاهده هر گونه ایرادی در آن با تعویض قطعه میتوان از خرابیهای بیشتر و سوختن هواکش پیشگیری کرد.
خرید دستگاه باکیفیت و استاندارد بسیار مهم است و از بروز مشکلات احتمالی دستگاه پیشگیری کرده میتواند عمر آن را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. در حال حاضر دستگاههای داخلی و خارجی زیادی در بازار یافت میشوند، اگر از مدل خاصی خوشتان آمده قبل از خرید اعتبار برند را بررسی کنید و ببینید آیا آن محصول خاص برای کاربری مورد نیاز شما مناسب باشد.
حتما بخوانید: چگونه هواکش مناسب انتخاب کنیم
سخن پایانی مطلب تعمیر هواکش
نصب و تعمیر هواکش یکی از خدمات پرتقاضای فنی است که تنها باید توسط افراد متخصص و باتجربه انجام شود. قبل از تعمیر دستگاه مهمترین کاری که باید انجام شود تشخیص مشکل و ایرادیابی است. اگر این مرحله به درستی انجام نشود رفع مشکل و تعمیر هواکش امکان پذیر نخواهد بود.
شما که در این مورد متخصص نیستید و با قطعات دستگاه مسلط آشنایی ندارید برای شناسایی مشکل پیش از هر چیزی باید چند قدم ساده بردارید. روشن شدن دستگاه به معنی سالم بودن موتور آن است، در غیر این صورت ممکن است موتور آسیب دیده باشد.
صدای بالای دستگاه و سرعت بیش از اندازه پایین یا بالا هم از خرابی یا شکستن برخی قطعات خبر میدهد. برای اینکه هواکش خیلی زود خراب نشود بهترین راهکار تعمیر دورهای آن است، هواکشهای صنعتی باید به صورت منظم بررسی شوند. در خانه هم دستگاههای معمولی باید هر از چندگاهی بررسی شده، تمیز شوند به این ترتیب هر گونه مشکلی در سیستم قبل از اینکه به خرابی بزرگ و هزینهبر منجر شود شناسایی شده میتوان برای رفع آن برنامه ریزی کرد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.