فیزیکدانان سه ذره جدید و عجیب کشف کردند
فیزیکدانهای برخورددهنده هادرونی بزرگ (LHCb) از کشف سه ذره عجیب و غریب شامل یک پنتاکوارک و دو تتراکوارک خبر میدهند که در واقع جدیدترین ذرات زیراتمی هستند و میتوانند به آشکار شدن نحوه اتصال کوارکها ...
فیزیکدانهای برخورددهنده هادرونی بزرگ (LHCb) از کشف سه ذره عجیب و غریب شامل یک پنتاکوارک و دو تتراکوارک خبر میدهند که در واقع جدیدترین ذرات زیراتمی هستند و میتوانند به آشکار شدن نحوه اتصال کوارکها به یکدیگر کمک کنند.
یک ذره پنتاکوارک متشکل از پنج کوارک و دو ذره دیگر تتراکوارک هستند و با همکاری LHCb سرن و استفاده از آشکارساز 5600 تنی در قسمتی از برخورددهنده بزرگ هادرونی حین بررسی تفاوتهای بین ماده و پادماده کشف شدهاند.
سال گذشته میلادی نیز این تیم تحقیقاتی موفق به کشف اولین تتراکوارک با جذابیت دوگانه شدند و ذرات جدید کشف شده نیز به فهرست قبلی اضافه میشوند.
«نیلز تیونینگ»، هماهنگکننده تیم فیزیک LHCb میگوید:
«هرچقدر تجزیه و تحلیلهای بیشتری انجام دهیم، انواع هادرونهای عجیب و غریب بیشتری کشف میشود. در دهه 1950 نیز شاهد اکتشافات مشابهی بودیم. در دهه 1960 نیز به این مسیر ادامه دادیم و حالا در حال تکمیل این مسیر هستیم.»
کوارکها در فیزیک ذرات و کشف ذرات جدید
در فیزیک ذرات، هادرون به ذرات ترکیبی از دو یا سه کوارک گفته میشود و نیروی هستهای قوی، کوارکها را در کنار هم قرار میدهد. گفتنی است پروتونها و نوترونهای نام آشنا هر دو هادرون هستند و هر کدام از سه کوارک تشکیل شدهاند.
کوارکها میتوانند به روشهای مختلف با یکدیگر ترکیب شده و ذرات منحصر به فردی را بسازند. به عنوان مثال، پنتا کوارکی که اخیرا کشف شده از سه کوارک و یک آنتی کوارک ساخته شده است. این اولین پنتاکوارک شناخته شده است که حاوی یک کوارک عجیب است.
«کریس پارکس»، سخنگوی LHCb در بیانیه سرن گفت: «یافتن انواع جدیدی از تتراکوارکها و پنتاکوارکها و بررسی ویژگیهای آنها به نظریهپردازان کمک میکند تا مدل یکپارچهای از هادرونهای عجیب و غریب ایجاد کنند که ماهیت دقیق آن تا حد زیادی ناشناخته است. همچنین به درک بهتر هادرونهای معمولی کمک خواهد کرد.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شماره گفتگو آخرین اطلاعات
اما ذره جدیدی که خیلی منتظر هستیم تا بتوانیم ماهیت آن را کشف کنیم و بسیار جدید است
تترنوترون نام دارد و احتمالا تا 17 ساعت آینده موفق به مشاهده آن میشویم
ممنون از مقاله خوب و عالی شما ... ولی متاسفانه ذرات جدید نام برده شده در مقاله شما اولین بار توسط گروه in2p3 یکی از گروه های تحقیقاتی آزمایشگاه سرن در سال 2005 مشاهده شد اما از آنجایی که احتمال دادن تترا های زیر اتمی در صورتی که در معرض انرژی رعدو برق میون های کیهانی قرار بگیرد ممکن است سرعت گردش آن در محور پوزیترون بالا رود و بتوان انرژی بالایی ایجاد کرد این تحقیقات تا سال 2012 در آزمایشگاه قطب جنوب صورت گرفت ولی در سال 2013 پروفسور نسیم حرمین افشاگری انجام داد .. و از آن به بعد اطلاعات به روز رسانی شد تا مقاله های واقعی در مورد تترا کوآرک ها در اتاق مه آلود ویلسون از نظر مردم دور بماند.