ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نمونه‌برداری مریخ‌نورد کنجکاوی از ناحیه‌ای تازه
علمی

مریخ‌نورد کنجکاوی به منطقه نمکی سیاره سرخ رسید؛ تلاش برای کشف نشانه‌های حیات

مریخ‌نورد کنجکاوی اخیرا وارد منطقه جدیدی برای کشف شواهدی مبنی بر وجود حیات در سیاره سرخ شده است.

آرش تهرانی
نوشته شده توسط آرش تهرانی | ۲ آبان ۱۴۰۱ | ۲۱:۳۰

در حوزه جستجو برای یافتن شواهدی از وجود حیات روی مریخ، دانشمندان عموما تمایل دارند تا در مناطقی از این سیاره به کاوش بپردازند که حاوی سطح بالایی از سولفات باشد. این ماده معدنی نمکی اغلب در حضور آب تشکیل می‌شود و آب نیز به شکل خاص جایگاه مناسبی برای شکل‌گیری حیات است. در همین راستا مریخ‌نورد کنجکاوی به منطقه‌ای غنی از سولفات رسیده و قرار است این منطقه را بررسی کند.

این منطقه آکنده از سولفات که روی کوه شارپ و در دهانه گیل قرار گرفته، از سال‌ها پیش توسط مدارگرد شناسایی مریخ مشاهده شده بود و به عنوان یک نقطه بسیار مهم برای کاوش‌های مریخ‌نورد کنجکاوی در نظر گرفته شده بود.

این در حالی است که مریخ‌نورد کنجکاوی همین حالا نیز چند گونه از سنگ‌ها و مواد معدنی نمکی این منطقه را شناسایی کرده که حاوی مواردی مانند منیزیم سولفات، سولفات کلسیم و سدیم کلراید یا همان نمک مورد استفاده در آشپزی بودند.

مریخ

اطلاعات تکمیلی از منطقه تحت کاوش مریخ‌نورد کنجکاوی

لازم به ذکر است که تا اینجای کار تیم هدایت مریخ‌نورد کنجکاوی یک صخره با نام مستعار «کاناایما» را جهت نمونه‌برداری انتخاب کرده بود، با این حال صخره مذکور به دلیل ثبات و استحکام بالا هدف بسیار دشواری برای نمونه‌برداری بود.

از سوی دیگر بازویی که مته حفاری مریخ‌نورد روی آن سوار شده، اخیرا دچار مشکل شده و ترمز‌های روی بازو دیگر قابل استفاده نیستند، در نتیجه همین امر کنجکاوی اکنون مجبور است که از ترمزهای یدکی خود استفاده کند.

هرچند به نظر می‌رسد که گروه پشت مریخ‌نورد کنجکاوی سرانجام به این مشکل فائق آمدند. به گفته «کاتیا زامورا گارسیا»، مدیر پروژه کنجکاوی آن‌ها طبق رویه معمول نمونه‌برداری قبل استفاده از مته با یک برس گرد و غبار روی سطح کاناایما را کنار زدند تا حفاری را آغاز کنند.

مریخ‌نورد کنجکاوی

عدم وجود هیچگونه خراش یا فرو رفتگی روی سطح صخره کاناایما اثبات کرد که هدایت‌کنندگان کنجکاوی هدف سختی را برگزیده‌اند، با این وجود آنها در نهایت الگوریتم حفاری تازه‌ای را به کار گرفتند که باعث می‌شد مته با حداقل ضربات ممکن به نمونه‌برداری بپردازد؛ امری که فشار کمتری به بازوی معیوب مریخ‌نورد وارد می‌کرد.

در پایان باید گفت که مریخ‌نورد کنجکاوی سرانجام نمونه مذکور را از کاناایما جمع‌آوری کرد و اکنون در حال تحلیل و بررسی آن است تا اطلاعات بیشتری در خصوص سولفات موجود در آن منطقه کسب کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی