ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آسمان خراش مکعب عربستان
علمی

عربستان از طرح یک آسمان‌خراش مکعبی‌شکل غول‌پیکر رونمایی کرد [تماشا کنید]

عربستان سعودی می‌خواهد تا سال 2030 آسمان‌خراشی به ارتفاع 400 متر بسازد که داخل آن شبیه یک دنیای واقعیت مجازی خواهد بود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۳:۳۰

جاه‌طلبی‌های عربستان سعودی ادامه دارد و این کشور حالا از پروژه جدیدی برای احداث یک آسمان‌خراش غول‌پیکر به نام «مکعب» در شهر ریاض رونمایی کرده است. این آسمان‌خراش که اندازه هر ضلع آن حدود 400 متر خواهد بود، جلوه‌ای تازه به مرکز شهر ریاض خواهد داد که با پروژه «مربع جدید» متحول خواهد شد.

دولت عربستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که قصد دارد در پروژه‌ای یک هسته شهری جدید را در منطقه‌ای به وسعت 19 کیلومتر مربع در پایتخت خود احداث کند. در مرکز این هسته شهری، آسمان‌خراشی به نام مکعب قرار می‌گیرد که ادعا شده است یکی از بزرگ‌ترین سازه‌های جهان خواهد بود.

این ساختمان با ارتفاع 400 متری رسماً در گروه آسمان‌خراش‌ها قرار می‌گیرد و بلندترین برج شهر ریاض خواهد بود. مکعب 2 کیلومتر مربع فضای کفی دارد و از این حیث تقریباً روی دست تمامی آسمان‌خراش‌های دنیا می‌زند. عربستان می‌خواهد در این آسمان‌خراش مراکز مختلفی، از هتل گرفته تا ساختمان‌های تجاری و تفریحی را بگنجاند.

درون برج مکعب عربستان شبیه یک دنیای واقعیت مجازی است

براساس ویدیویی که از معرفی این پروژه منتشر شده است، به‌نظر می‌رسد که طراحی داخلی مکعب چیزی شبیه به یک جهان واقعیت مجازی خواهد بود. این تجربه فراگیر اجازه می‌دهد وقتی پا به داخل این ساختمان می‌گذارید، بتوانید فضایی مثل مریخ یا درون اقیانوس‌ها را تجربه کنید.

عربستان ادعا می‌کند این پروژه را با درنظرگرفتن اصول پایایی احداث خواهد کرد. بااین‌حال، مشخص نیست که این ادعا با چه ویژگی‌هایی پشتیبانی خواهد شد. در ویدیوی بالا، نمای بیرون ساختمان با الگوهای مثلثی خاصی دیده می‌شود که شبیه به سبک معماری نجدی است.

زمان‌بندی تکمیل این پروژه برای سال 2030 در نظر گرفته شده است که شاید کمی خوش‌بینانه باشد. عربستان همچنین پروژه احداث شهر خطی The Line را آغاز کرده که درازای آن قرار است به 170 کیلومتر برسد. باید دید که درنهایت این پروژه‌ها در چه تاریخی تکمیل خواهند شد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Rezahan
    Rezahan | ۲ اسفند ۱۴۰۱

    آدم دردش میاد که چی بودن چی شدن
    چی بودیم چی شدیم

مطالب پیشنهادی