ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دادگاه ایلان ماسک و سم آلتمن
هوش مصنوعی

پایان هفته اول دادگاه ایلان ماسک و سم آلتمن؛ حرف ثروتمندترین فرد جهان چه بود؟

در هفته اول دادگاه، ایلان ماسک مدعی شد که سم آلتمن از ساختار خیرخواهانه OpenAI در زمان تأسیس سوءاستفاده کرده است.

آزاد کبیری
آزاد کبیری منتشر شده در 12 اردیبهشت 1405  |  23:30

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

هفته اول یکی از سرنوشت‌سازترین دادگاه‌های تاریخ سیلیکون‌ولی به پایان رسید. «ایلان ماسک»، مدیرعامل تسلا و اسپیس‌ایکس، در نبردی حقوقی که علیه «سم آلتمن» و «گرگ براکمن»، بنیان‌گذاران OpenAI، به راه انداخته، مدعی است که آنها با سوءاستفاده از ساختار خیرخواهانه اولیه OpenAI یکی از بزرگ‌ترین دستبردهای دنیای فناوری را رقم زده‌اند.

این دادگاه روز دوشنبه با انتخاب هیئت‌منصفه ۹ نفره آغاز شد. وکلای طرفین اظهارات ابتدایی خود را روز سه‌شنبه ارائه کردند. رویداد اصلی، شهادت ایلان ماسک بود که سه روز طول کشید و روز پنجشنبه پایان یافت. روز جمعه دادگاه تعطیل بود و روند رسیدگی هفته آینده میلادی به ریاست قاضی «ایوان گونزالس راجرز» از سر گرفته می‌شود. انتظار می‌رود آلتمن و براکمن اواخر ماه مه شهادت دهند.

ایلان ماسک در این هفته بارها بر این جمله تأکید داشت: «شما نمی‌توانید به‌راحتی یک مؤسسه خیریه را بدزدید.» او معتقد است OpenAI که در سال ۲۰۱۵ با هدف ایجاد یک نهاد غیرانتفاعی و برای جلوگیری از انحصار هوش مصنوعی توسط شرکت‌های بزرگی مثل گوگل تأسیس شده بود، اکنون به شکلی غیرقانونی به یک ماشین تجاری تبدیل شده است.  درواقع منظور از خیریه همان ماهیت غیرانتفاعی OpenAI در زمان تأسیس است. او ادعا کرده که حدود ۳۸ میلیون دلار اهدایی‌اش، مستقیماً برخلاف توافقات اولیه، صرف مقاصد تجاری شده است.

هفته اول دادگاه ایلان ماسک و سم آلتمن

ماسک در شهادت خود به سوابق تاریخی تشکیل OpenAI اشاره کرد. او گفت انگیزه‌اش از راه‌اندازی این شرکت، ایجاد یک «وزنه تعادلی» در برابر گوگل بود؛ چراکه معتقد بود گوگل نسبت به ایمنی هوش مصنوعی بی‌تفاوت است. او خاطره‌ای از مشاجره‌اش با «لری پیج»، هم‌بنیان‌گذار گوگل، نقل کرد که در آن پیج ماسک را به دلیل حمایت از منافع انسان‌ها در برابر هوش مصنوعی، «هم‌نوع‌پرست» خطاب کرده بود.

دادگاه ایلان ماسک و سم آلتمن

ماسک در دادگاه اعلام کرد:

«OpenAI بدون من وجود نداشت. من ایده را دادم، نام شرکت را انتخاب کردم، نیروهای اصلی را جذب کردم، هرچه بلد بودم به آنها یاد دادم و تمام بودجه اولیه را فراهم کردم.»

او همچنین در پاسخ به این نقد که چرا دیر شکایت کرده است، گفت: «اگر زودتر می‌فهمیدم که خیریه را دزدیده‌اند، خیلی زودتر شکایت می‌کردم.» در پایان وکلای ماسک در درخواستی اعلام کردند که موکلشان باید تا ۱۳۴ میلیارد دلار خسارت از OpenAI و مایکروسافت دریافت کند. تیم ماسک اکنون می‌گوید هرگونه «سود نامشروع» باید به بنیاد OpenAI بازگردانده شود. او همچنین خواستار برکناری آلتمن و براکمن و «ابطال فرایند تبدیل OpenAI به شرکت انتفاعی و بازسازی آن» است.

آزاد کبیری
آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ زبان‌شناسی‌ هستم و همان‌قدر که به «کلمه» علاقه‌مندم، از سرک‌کشیدن به گوشه‌وکنارِ جهان تکنولوژی و علم هم حظ می‌کنم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
نظرات ثبت شده (16 مورد)
  • Aminas

    musk is a fraud 😒

  • arian_hound

    اینطوریه که من خودم میام یه هوش مصنوعی توسعه میدم (GPT) از اون ور تمرکز اصلی مو میذارم روی هوش مصنوعی خودم (Grok) بعدش میام اون هوش مصنوعی اولی (GPT) رو نابود میکنم که تمرکز بیاد رو AI خودم (Grok)

  • transporter

    اینترنت رو باز کنید نمی تونم درباره سلامتی و غذا حتی سرچ کنم!!!

  • SomeoneFarooq

    کاش میتونستم دغدغه ام به پیگیری اخبار این دادگاه تغییر بدم و از بزرگترین خبرگذاری های دنیا اخبارش رو چک کنم و با دوستام درموردش صبحت کنم و نظریه خودمو بدم.
    به ایران خوش اومدید
    (راستی تویی که داری این کامنتو تائید میکنی دمت گرم موچ بهت)

  • babakjustin

    تو نمیتونی وقتی از اون شرکت رفتی سهام رو واگذار کردی به یکی دیگه مدیر یکی دیگست دبه کنی چرا راه من رو ادامه ندادید شرکت دیگه مال یکی دیگست اصلا میخواد اتیش بزنه بازم به تو دخلی نداره میخواستی بمونی

  • nststjtsjsth

    دفاعیه سم آلتمن و open ai چیه در مقابل این ادعای ماسک؟‌ چون با اینکه علاقه ای به ماسک ندارم حرفش حسابه.

  • rebwarkarimi

    ایلان ماسک هر چند این حرفها رو از روی خیر خواهی نمیزنه و حق با این ماسک است تو مانیفست openai اومده بود که این شرکت non profit هست یهو خیلی عجیب اینطوری شد من فکر میکردم فقط ایران خودمون بی در و پیکره اما انگار آمریکا هم دست کمی از خودمون نره تو این زمینه ها

  • Motadiako

    ایلان ماسک در حال سلب قدرت از OpenAI 😂!

  • LeonNottheProfessional

    این کامنت برای وب دولوپر سایت دیجیتاتو متاسفانه زمانیکه با موبایل وارد وبسایت می شویم در بخش نظرات به تازگی یک بخش برای فیلتر کردن کامنت ها اضافه کرده آید حالا در آن در بخش drop down drop-down name custom-select-dropdown z-index آن را آن را روی 900000 گذاشته آید که این باعث می شود که وقتی اسکرول می کنیم به پایین روی تبلیغی که گذاشتید قرار گیرد با عوض z-index به عددی مثل 2 این مشکل حل می شود هدف فقط کمک کردن به وبسایتی بود که همیشه ازش اخبار تک را می خونم ♥️ اونقدر این کامنت رو همه جا می نوسیم تا درستش کنید

  • Man_Oghdeyiam_Kesaafat

    الان دغدغه جوان آمریکایی اینه که توی این دادگاه چه اتفاقی افتاده (:
    اونوقت ما اینجا داریم پاره میشیم ...

    • kinpachei

      دغ دغه اونا لپ تاپ 3000 دلاری که خریدن شده 2800 از پشتیبانی زنگ میزنن بیا بقیه پولتو بگیر تا 60 روز وقتی ارزونتر شد بیشتر بگیری
      ما: رفتم دستشویی لپ تاپ 10 تومن رفت روش یه دستشویی 10 تومن برام هزینه شد

  • OpenTheFuckingInternet

    سم آلتمن میتونست مسئول موفقی بشه تو ایران

  • Adel_nz

    شاید خیلی‌ها فکر کنن که ایلان ماسک دنبال پوله که اگه هم باشه حقشه چون پولی بوده که خودش توی این بنیاد سرمایه‌گذاری کرده؛ ولی با شناختی که از ایلان ماسک وجود داره، ازش برنمی‌آد که ذات این آدم این کار رو به‌خاطر پول و زیاده‌خواهی انجام داده باشه. واقعن بینش این آدم توی دغدغه‌های عمیق انسانی ستودنیه. این رو از پروژه‌هایی که روی میز داره و پروژه‌هایی که قصد شروعشون رو داره می‌شه فهمید.

  • HESAMODENCHALABEI

    هفته اول دادگاه : ایلان ماسک باثروت فاوان حسودی می کن به سم !

  • Mrmohsenkarimi

    دادگاه ها مستندات و شواهد رو بررسی میکنن نه حق رو

  • Mrmohsenkarimi

    جایی هست که دادگاه ها بتونن حق رو بدن...؟ نوچ

مطالب پیشنهادی