ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی

توسعه مدل هوش مصنوعی جدیدی که می‌تواند آهنگ‌های موفق را با دقت 97 درصد پیش‌بینی کند

این هوش مصنوعی می‌تواند باعث شود که سرویس‌های استریم در ارائه آهنگ‌های شخصی‌سازی‌شده برای هر کاربر عملکرد مؤثرتری داشته باشند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱ تیر ۱۴۰۲ | ۱۹:۰۰

محققان آمریکایی با استفاده از تکنیک‌های یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی، مدلی ساخته‌اند که می‌تواند موفق یا ناموفق بودن آهنگ‌ها را با دقت 97 درصد پیش‌بینی کند.

تاکنون برای پیش‌بینی موفق‌بودن آهنگ‌ها، از روش‌های مختلفی مانند تجزیه‌و‌تحلیل متن آهنگ، پست‌های وبلاگ، اشارات در شبکه‌های اجتماعی و فعالیت مغز استفاده می‌شد. بااین‌حال، همانطور که محققان در مطالعه خود اشاره کرده‌‌‌اند، دقت پیش‌بینی در اکثر مطالعات قبلی پایین بوده است؛ برای مثال در یکی از موارد زیر 50 درصد.

پیش‌بینی موفقیت آهنگ‌ها با هوش مصنوعی

اکنون آن‌ها از تکنیک یادگیری ماشینی و ترکیب آن با پاسخ‌های مغزی 33 فرد 18 تا 57 ساله استفاده کرده‌اند. شرکت‌کنندگان در این تحقیق به حسگرهای قلبی ریتمیک و PPG مجهز شدند و به 24 آهنگ جدید گوش دادند. در طول آزمایش، از آن‌ها در مورد ترجیحات خود سؤال شد و همچنین باید در یک نظرسنجی شرکت می‌کردند.

دانشمندان سپس از یک پلتفرم برای اندازه‌گیری پاسخ‌های نوروفیزیولوژی آن‌ها استفاده کردند. این پلتفرم، سینگال‌های مرتبط با توجه و درون مایه احساسی را ترکیب می‌کند و به این فرآیند، «مغز به عنوان پیش‌بینی‌کننده» یا «پیش‌بینی عصبی» گفته می‌شود.

آن‌ها در مطالعه خود توضیح داده‌اند:

«تجزیه‌و‌تحلیل ما نشان می‌دهد که دو معیار غوطه‌وری نوروفیزیولوژیک در موسیقی با استفاده از یک مدل رگرسیون لجستیک خطی سنتی، ضربه‌ها و صداها را می‌تواند با دقت 69 درصد شناسایی کند.»

بااین‌حال، پس از کمک‌گرفتن از مدل یادگیری ماشینی برای داده‌های عصبی، دقت این پیش‌بینی از 69 درصد به 97 درصد افزایش پیدا کرد.

درنهایت، آن‌ها به این نتیجه رسیدند که یافته‌های این تحقیق، می‌تواند باعث شود که سرویس‌های استریم در ارائه آهنگ‌های شخصی‌سازی‌شده برای هر کاربر عملکرد مؤثرتری داشته باشند و این امر می‌تواند موتورهای پیشنهادی موجود را به نفع هنرمندان، توزیع‌کنندگان و مصرف‌کنندگان بهبود بخشد.

هرچند تاکنون ویژگی‌های هوش مصنوعی زیادی مانند اسپاتیفای DJ راه‌اندازی شده‌اند، اما نگرانی‌هایی نیز از بابت تأثیر این فناوری بر صنعت موسیقی وجود دارد. «گروه موسیقی یونیورسال» اوایل امسال با ارسال نامه‌ای به اسپاتیفای، اپل موزیک و سایر سرویس‌ها گفته بود که تعدادی از قطعات موسیقی ساخته‌شده توسط هوش مصنوعی قانون کپی‌رایت را نقض می‌کنند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی