ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی

متا مدل هوش مصنوعی جدیدی با قابلیت ارزیابی دیگر مدل‌ها منتشر کرد

این مدل هوش مصنوعی می‌تواند نیاز به بررسی دیگر مدل‌ها توسط انسان را کاهش دهد و فرایند توسعه را آسان‌تر کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳۰ مهر ۱۴۰۳ | ۱۱:۳۰

متا، به‌عنوان یکی از بازیگران بزرگ دنیای هوش مصنوعی، از مدل جدیدی با نام «ارزیاب خودآموز» (Self-Taught Evaluator) رونمایی کرده است که هدفش ارزیابی خودکار آموزش سایر مدل‌های هوش مصنوعی است. این مدل می‌تواند نقش انسان در توسعه AI را کاهش دهد.

متا آگوست، ابتدا مقاله‌ای مربوط به این ابزار منتشر کرد و توضیح داد چگونه از همان تکنیک مورداستفاده OpenAI در مدل o1 برای بررسی مدل‌ها استفاده می‌کند. به‌تازگی نیز این مدل را منتشر کرده تا کاربران بتوانند از این ابزار استفاده کنند. این مدل مسائل پیچیده را به گام‌های منطقی کوچک‌تر تقسیم می‌کند و به‌ نظر می‌رسد دقت پاسخ‌ها را به مسائل چالش‌برانگیز در موضوعاتی مثل علوم، کدنویسی و ریاضیات افزایش می‌دهد.

مدل Self-Taught Evaluator متا منتشر شد

مدل Self-Taught Evaluator همچنین می‌تواند دیگر مدل‌های هوش مصنوعی را ارزیابی کند و آن‌ها را آموزش بدهد. متا برای آموزش این مدل از داده‌های ساخته‌ هوش مصنوعی استفاده کرده است. «جیسون وستون»، یکی از محققان این پروژه، می‌گوید:

«امیدواریم در شرایطی که هوش مصنوعی بیشتر و بیشتر توانایی‌های فرابشری پیدا می‌کند، بتواند بهتر و بهتر کار خود را ارزیابی نماید و درواقع از متوسط انسان‌ها عملکرد بهتری داشته باشد.»

ایده مدل هوش مصنوعی که بتواند بدون دخالت انسان خودش و دیگر مدل‌ها را ارزیابی کند، شبیه ایده‌ای آینده‌نگرانه از فیلمی سینمایی است اما پیشرفت‌های اخیر نشان داده‌ احتمالاً فاصله زیادی با دستیابی به چنین سطحی از توانایی نداریم. این رویکرد می‌تواند گامی مهم در مسیر رسیدن به دستیارهای هوش مصنوعی خودمختار باشد که می‌توانند اشتباهات خود را اصلاح کنند.

این سازوکار نیاز به فرایندهای پرهزینه و غیرکارآمد امروزی، موسوم به «یادگیری تقویتی از بازخورد انسانی»، را حذف می‌کند. در این فرایندها، به نظر کارشناسان درباره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی نیاز است. وستون می‌گوید:

«ایده خودآموزی و توانایی خودارزیابی اساساً نکته‌ای حیاتی در راه رسیدن به هوش مصنوعی فرابشری است.»

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی