ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

نکاتی برای بهبود کارایی برج خنک کننده

بهبود کارایی برج خنک کننده و دانستن مزایا و معایب انواع مختلف فناوری برج خنک کننده برای ارائه یک محیط راحت با نرخ مقرون به صرفه ضروری است. این توصیه ها را از سازنده برج ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۸ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۱:۰۰

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

بهبود کارایی برج خنک کننده و دانستن مزایا و معایب انواع مختلف فناوری برج خنک کننده برای ارائه یک محیط راحت با نرخ مقرون به صرفه ضروری است. این توصیه ها را از سازنده برج خنک کننده بخوانید.

بهبود کارایی برج خنک کننده و دانستن مزایا و معایب انواع مختلف فناوری برج خنک کننده برای ارائه یک محیط راحت با نرخ مقرون به صرفه ضروری است. این توصیه ها را از سازنده برج خنک کننده بخوانید.

توضیح کارایی و راندمان برج خنک‌ کننده

به طور کلی راندمان برج خنک‌ کننده در مباحث علمی برابر میزان توان مطلوب به توان کل می ‌باشد. به طور مثال برج خنک کن ۱۰۰ تن که با توان الکتروموتور ۱.۵ کیلووات کار می ‌کند، راندمان بالاتری از برج خنک کن ۱۰۰ تن دارد که با توان الکتروموتور ۲.۲ کیلووات کار می‌ کند. این موضوع به این معنی است که کولینگ تاور اول با صرف انرژی کمتر می ‌تواند ۱۰۰ تن تبرید تحویل دهد و بنابراین راندمان بالاتری دارد. آیتم دیگر، ارتفاع دستگاه می ‌باشد که در این موضوع مطرح می ‌باشد؛ به این طریق که هر چه ارتفاع بیشتر باشد، نیاز به قدرت پمپ بیشتر و در ادامه، صرف توان بیشتر است؛ در نتیجه کارایی و راندمان کلی دستگاه کمتر می ‌شود.

بهینه ‌ترین حالت این است که با صرف کمترین و بهینه ‌ترین مقدار مواد و قطعات، پول، زمان و انرژی برای کولینگ تاور با راندمان مشخص می ‌باشد، یعنی بدست آوردن توان خنک کاری با کمترین اتلاف انرژی می ‌باشد. به طور مثال یعنی اینکه بتوان با صرف مواد کم، مبلغ کم و زمان کم برج خنک کنی ساخت که دارای عمر و کاکرد مناسب باشد.

اهمیت کارایی برج خنک کننده

برج های خنک کننده برای افزایش سطح فرآیند انتقال حرارت طراحی شده اند. مقادیر قابل توجهی آب باید به طور منظم از سیستم عبور کند. کارایی و طول عمر این مکانیسم های خنک کننده به مدیریت صحیح و کاهش مصرف آب بستگی دارد.

نظارت بر کارایی برج خنک کننده بسیار مهم است تا تاسیسات شما بتواند:

  • انرژی را ذخیره کن
  • عمر سرویس تجهیزات را افزایش دهید
  • مقدار آب مصرفی را کاهش دهید
  • کاهش تعداد مواد شیمیایی مورد نیاز برای تصفیه آب
  • هزینه های عملیاتی کلی را کاهش دهید

مراکز مختلف مسکونی و صنعتی باید نحوه کاهش مصرف آب و بهبود بهره وری آب برج های خنک کننده را بدانند. تمام تلفات در تامین آب باید با آب Make up به عنوان بخشی از رویکرد جامع مدیریت آب جایگزین شود. استفاده از منابع جایگزین برای آب Make up برج خنک کننده، فرصت های بهره وری دیگر از آب را فراهم می کند. راه ‌هایی را برای بازیافت و استفاده مجدد از آب سایر تجهیزات تأسیسات با پیش تصفیه کم یا بدون پیش تصفیه ‌صحیح، بررسی کنید.

برج خنک کننده قدیمی در مقابل برج خنک کننده جدید

موتورهای برج خنک کننده به طور خاص برای کاربردهای تجاری یا صنعتی طراحی شده اند و فن ها و پمپ هایی را به حرکت در می آورند که گرما را از بین می برند و آب خنک را از طریق سیستم عبور می دهند. در برج‌ های خنک ‌کننده قدیمی ‌تر، موتور با میزان بار کامل خود کار می‌ کند، حتی اگر از سیستم ‌های کنترل HVAC تجاری استفاده می‌ کنید تا فقط در صورت نیاز هوای خنک را تحویل بگیرید.

تجهیزات جدید برج خنک کننده با استفاده از فن آوری موتور درایو بهبود یافته می تواند کارایی کلی برج  خنک کن را افزایش دهد و در عین حال کاهش نویز، قابلیت اطمینان و ایمنی را نیز بهبود بخشد. این موضوع  به دو شکل از درایوهای فرکانس برج خنک کننده ارائه می شود:

  • درایو فرکانس متغیر (VFD)
  • شروع کننده نرم ولتاژ کاهش یافته (RVSS)

برج های خنک کننده با راندمان بالا

قبل از اینکه بتوانید کارایی برج خنک کننده خود را افزایش دهید، باید با نوع مکانیزم خنک کننده و نحوه عملکرد آن آشنا شوید. برج ‌های خنک‌کننده صنعتی معمولاً به روش ‌های مختلفی دسته‌ بندی می ‌شوند و بسیاری از دستگاه‌ ها بر اساس موارد زیر در بیش از یک دسته قرار می‌ گیرند:

  • این که آیا هوا به صورت عمودی یا افقی از سیستم عبور می کند
  • خواه از پیش نویس مکانیکی یا همرفت طبیعی برای هدایت جریان هوا استفاده کنند
  • فن ها در کجا قرار دارند و چگونه هوا را به داخل برج خنک کننده می برند

انواع مختلف  برج های خنک کننده  نیز در معرض آلاینده های مختلف قرار دارند و برای کارکردن تا حد امکان روان نیاز به درمان های خاصی دارند.

مزایا و معایب VFD ها

راه ‌اندازی موتور برج خنک‌ کننده به گشتاور بیشتری نسبت به کار کردن یک موتور در نرخ بار کامل نیاز دارد و این به آن معنی است که افزایش قدرت رخ می‌ دهد که می ‌تواند منجر به نقص یا فرسودگی سیستم شود. VFD ها با منحرف کردن این تنش از عایق کار می کنند و شامل تنظیمات پایداری با سرعت پایین برای ایجاد حداقل نوسان و نویز می شوند. به این ترتیب، موتور شما بیشتر دوام می آورد، بسیار کارآمدتر عمل می کند، انرژی کمتری مصرف می کند و آمپر بار کامل کاهش می یابد.

یکی از معایب این مسیر این است که هزینه اولیه پرهزینه است – اما زمانی که صرفه جویی چشمگیر ناشی از کاهش مصرف آب و برق و هزینه های نگهداری پایین را در نظر بگیرید، در دراز مدت جبران می شود.

مزایا و معایب RVSS ها

استارت های نرم ولتاژ موتور را کاهش می دهند، به طوری که گشتاور راه اندازی را می توان به سطوح ایمن کاهش داد. اینها شتاب موتور برج خنک کننده را برای کاهش سایش و پارگی مدیریت می کنند. به دلیل کاهش گشتاور فعال که فشار وارده به موتور را کاهش می دهد، نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارند و زمان شتاب موتور کاملاً قابل تنظیم است تا کنترل بیشتری به شما بدهد. کاهش گشتاور راه اندازی به معنی صرفه جویی قابل توجه در انرژی است و تجهیزات بسیار فشرده تر از VFD ها هستند. آنها همچنین بسیار مقرون به صرفه تر هستند. با این حال، معایبی نیز در این سیستم ها وجود دارد؛ از جمله این واقعیت که مدولاسیون، قابلیت برنامه‌ نویسی و کاهش آمپر وجود ندارد.

افزایش کارایی و راندمان برج خنک کننده

افزایش راندمان برج خنک کن به معنی بهینه‌ سازی برج خنک کننده جهت افزایش ظرفیت خنک کاری، کاهش مصرف انرژی، کاهش مصرف آب، افزایش طول عمر قطعات و کاهش هزینه‌ های جاری می ‌باشد. روش‌ های بهینه سازی و افزایش کارایی برج خنک کن بسته به نوع برج خنک کننده متفاوت می ‌باشد. بنابراین اولین قدم آشنایی با نوع و مکانیزم برج خنک کننده می ‌باشد. پس لازم است برج خنک کننده و راندمان برج خنک کننده را مشخص نمایید.

روش های افزایش کارایی و راندمان برج خنک کننده

چندین اقدام جهت افزایش راندمان و کارایی برج خنک کن که در همه برج ‌های خنک کننده قابل اعمال است موثر می ‌باشند که در ادامه به بررسی آنها می ‌پردازیم.

  • افزایش راندمان برج خنک کننده از طریق تخلیه زیرآب برج خنک کننده از قسمت آب گرم
  • افزایش راندمان برج خنک کننده از طریق نصب آفتابگیر یا گریل
  • افزایش راندمان برج خنک کننده با استفاده از سیستم کنترل هوشمند
  • افزایش راندمان برج خنک کننده با بررسی و بهینه‌سازی سیستم توزیع آب
  • افزایش راندمان برج خنک کننده با بررسی توان الکتروموتور برج خنک کننده و تقویت فن
  • افزایش راندمان برج خنک کننده با افزایش حجم یا تغییر نوع سطوح انتقال حرارت

محاسبه راندمان و کارایی برج خنک ‌کننده

محاسبه کارایی برج خنک ‌کننده با اندازه‌ گیری دمای آب ورود و خروج از کولینگ تاور، مقدار دمای مرطوب و دبی آب در گردش به دست می‌ آید. هر برج خنک‌ کننده فارغ از سایز و تجهیزات نصب شده بروی آن به میزانی آب را خنک می کند که می توان به روش های مختلف میزان کارایی و راندمان آن را اندازه گیری نمود. با استفاده از محاسبات برج خنک‌ کننده می توان میزان تناژ برج خنک ‌کننده را بدست آورد، سنجش واقعی راندمان نیازمند تجهیزات لازم می ‌باشد که شامل سنسور دما و دبی می ‌باشد که در این روش راندمان لحظه ‌ای برج خنک‌کننده بدست می ‌آید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی