ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نرم افزار و اپلیکیشن

مراقب ترافیک مصرفی کروم باشید؛ دانلود مدل هوش مصنوعی ۴ گیگابایتی بدون اجازه کاربر

طبق گزارش‌های جدید، گوگل کروم فایلی ۴ گیگابایتی به نام weights.bin را برای اجرای هوش مصنوعی Gemini Nano دانلود می‌کند.

آزاد کبیری
آزاد کبیری منتشر شده در 16 اردیبهشت 1405  |  15:00

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

گوگل کروم سال‌هاست به عنوان یک مرورگر پرمصرف در زمینه رم شناخته می‌شود و حالا مسئله جدیدی را برای فضای ذخیره‌سازی کاربران و ترافیک مصرفی اینترنت آنها ایجاد کرده است. به گفته کارشناسان سایبرنیوز، تعداد زیادی از کاربران متوجه شده‌اند که فایلی با حجم تقریبی ۴ گیگابایت تحت عنوان weights.bin در پوشه‌های سیستمی این مرورگر وجود دارد. این فایل بدون اطلاع‌رسانی شفاف دانلود شده و با برنامه‌های جدید گوگل برای ادغام هوش مصنوعی در تجربه وب‌گردی مرتبط است.

علت اصلی وجود این فایل سنگین، استفاده کروم از مدل هوش مصنوعی Gemini Nano است. برخلاف مدل‌های دیگر هوش مصنوعی که برای پردازش داده‌ها به سرورهای ابری متکی هستند، گوگل در تلاش است تا بخشی از این پردازش را به صورت محلی و مستقیماً روی سخت‌افزار کاربر انجام دهد.

هدف از این کار ارتقای سطح حریم خصوصی است، چرا که داده‌های حساس شما مانند محتوای نوشته‌ها یا اطلاعات Autofill دیگر به سرورهای گوگل ارسال نمی‌شود و تمام فرایند تحلیل متن، شناسایی سایت‌های مخرب فیشینگ و ارائه پیشنهادهای نوشتاری در داخل خود سیستم انجام می‌گیرد. بااین‌حال، اجرای محلی یک هوش مصنوعی قدرتمند مستلزم داشتن پارامترهای آموزشی بسیار زیادی است که در قالب فایل‌های سنگین روی حافظه ذخیره می‌شوند و همین موضوع باعث شده تا حتی نسخه‌های به اصطلاح سبک‌وزن هوش مصنوعی نیز چندین گیگابایت فضا اشغال کنند.

دانلود فایل ۴ گیگابایتی هوش مصنوعی توسط گوگل کروم

بحث‌برانگیزترین بخش این ماجرا، عدم شفافیت گوگل در نصب و دانلود این مدل‌هاست. اگرچه گوگل قصد نداشته باشد به صورت مخرب این فایل را نصب کند، اما به نظر می‌رسد که به محض فعال‌شدن برخی ویژگی‌های آزمایشی یا ابزارهای هوش مصنوعی توسط کاربر، مرورگر بدون نمایش اعلان هشدار درباره حجم دانلود یا میزان اشغال فضا، اقدام به دریافت فایل ۴ گیگابایتی می‌کند. این موضوع برای کاربرانی که از لپ‌تاپ‌هایی با حافظه SSD محدود استفاده می‌کنند یا به سختی به اینترنت وصل شده‌اند، به مشکلی جدی تبدیل شده است، چرا که هیچ گزینه مستقیم و واضحی برای پذیرش یا رد دانلود این فایل وجود ندارد.

در صورتی که کاربران بخواهند از وجود این فایل روی سیستم خود مطمئن شوند، باید در مسیرهای سیستمی ویندوز یا مک به دنبال پوشه‌هایی با نام‌هایی مثل OptGuideOnDeviceModel بگردند. پاک‌کردن این فایل امکان‌پذیر است و می‌توان فضای اشغال‌شده را آزاد کرد، اما این کار یک راهکار دائمی محسوب نمی‌شود. تا زمانی که ویژگی‌های مربوط به هوش مصنوعی در تنظیمات کروم یا بخش قابلیت‌های آزمایشی فعال باشند، مرورگر در اولین فرصت اقدام به دانلود مجدد آن خواهد کرد.

بنابراین برای حذف قطعی، کاربران ناچارند تمامی ویژگی‌های مرتبط با هوش مصنوعی داخلی کروم را غیرفعال کنند، که البته این کار منجر به از کار افتادن قابلیت‌هایی مثل خلاصه‌سازی خودکار متن یا دستیار نگارش پیشرفته در مرورگر می‌شود.

آزاد کبیری
آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ زبان‌شناسی‌ هستم و همان‌قدر که به «کلمه» علاقه‌مندم، از سرک‌کشیدن به گوشه‌وکنارِ جهان تکنولوژی و علم هم حظ می‌کنم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
نظرات ثبت شده (29 مورد)
  • alizare2007

    ما که edge داریم😏

  • ItsmeKoorosh

    من واسه گوشیم یهو رفت رو همچین دانلودی اونم وسط این قطعی مجبور شدم پاکش کنم یهو دیدم پاک کردنش باعث شد کل یوزر پس هام و هیستوریم پاک بشه خلاصه brave نصب کردم و اصلا جالب نیست ، تازه از هیچ جایی به جز فروشگاه گوگل نمیشه کروم رو نصب کرد

  • pinkpanther1

    چه مسخره ، بدون اجازه ما ۴ گیگ دانلود می‌کنه !!!

  • PTM-ART-CENTER

    چیزی که ازش میترسیدم اتفاق افتاد پس . شایدم ۱۰ سال قبل اتفاق افتاده بود امروز خبرشو دادن . کروم و صفحه خالی باز میکنی بای دیفالت CPU رو می ... . همیشه فکر میکردم دارن از طریق کروم ماین میکنن پس زمینه سیستمامون . این خبر از اونم دارک تره . کم کم باید مرورگرمو عوض کنم . تئوری توطئه نیستا صحبتم : آخه دلیلی نداره وقتی هیچی باز نیست پروسسی انجام بشه تو‌ پسزمینه . اینکه خوبه یه بار به چشمم دیدم کامپیوترم ۳ صبح خودش روشن شد بعد از ۵ دقیقه خودش خاموش شد ؛ همون موقع نصف صبح ویندوزو از اول ریختم

  • enemy666

    که نیاز به اینترنت داره

  • hemingway

    اخیرا، نتایجی گوگل نشون میده خیلی ربطی به موضوعی که سرچ میکنی نداره. افتضاح شده گوگل سرچ

  • PixelPulse

    دوستان لطفا یک بار هم شده بریو«Brave» رو امتحان کنید، هم سبکتره ،هم تمام امکانات و افزونه های کروم رو ساپورت میکنه،هم مصرف رمش خیلی خیلی پاینتره از کروم، هم امنیت بالاتری داره.
    من واقعا به کروم حساسیت پیدا کردم ؛ ادج هم که داره میشه مثل اون :))

  • Adel_nz

    حدود بیشتر از یک ماه پیش نوتیف یه آپدیتی با عنوان "Updating System ..." و بالاش کنار اسم کروم "androidupdate.download" روی گوشیم ظاهر شد و حدود ۱۶ گیگ طبق چیزی که از روی مصرف داده‌ی گوشی دیدم، دانلود کرده بود. در حالی که من اصلن هیچ اتصالی به نت بین‌الملل نداشتم! ۱۰ گیگ به‌صورت متغیر به حافظه‌ی گوشی اضافه شد و در نهایت حجم کروم ۷ گیگ شد. اون موقع من هر جای گوشی رو که تونستم با MT Manager و فایل منجر گوشی گشتم و اصلن فایل جدیدی نتونستم پیدا کنم که به سیستم اضافه شده باشه. از اونجایی که دسترسی به نت نبود، پادویش رو نصب کردم و اون هم با اسکن کاملی که انجام داد، هیچ ویروسی توی سیستم تشخیص نداد. الان سوالم اینه اون داستان مربوط به همین خبره یا نه؟

  • Alatoran

    اگر مرورگر کرومیوم بیس می‌خواید، Chromium، ‌Brave و Vivaldi گزینه‌های خوبی هستن
    در غیر این صورت فایرفاکس استفاده کنید که بدون اجازه‌ی شما جیکش در نمیاد

  • MEDMAN

    نگا کن ابر قدرت منطقه به چه روزی افتاده ...

  • majidrezaei647

    تا مرورگر ذره بین هست چرا گوگل کروم،😁😙😙😄😄

  • Arian599

    هه
    از دنیا عقبین
    اخه تو سال 2026 کی از کروم استفاده میکنه اخه
    برین از "سوپر مرورگر ذره بین با امکانات پیشرفته و ماوراتکنولوژی همچون فعالیت بر بستر ترنت" استفاده کنین

  • M1110

    اگه به اینترنت دسترسی دارین،یجور به مالک تلگرام ایمیلی بزنین تا حذف خودکار اکانت تلگرام درصورت انلاین نشدن رو لغو کنه فعلا برای کاربران ایرانی

    • HiToDark

      اونم خوند😊

  • SSN

    کاش ما هم نگرانش بودیم

  • Radii

    خوشبختانه ما مسئولینی داری که به فکرمان هستند و هرگز نمیگزارند این اتفاق برای ما بیوفته

  • Nashi2

    البته خیلی هم بد نیست، یعنی درسته که باید اجازه می‌گرفت، ولی خب از زاویه دید کشورهای جهان اول نگاه کنی معقوله. چون ssd الآن ارزونه تو اون کشورها و کمتر کامپیوتری هستش که زیر ۲ ترابایت حجم داشته باشه. از طرفی هم که ۴ گیگابایت توی کمتر از ۲ دقیقه دانلود میشه تو اون کشورها. ولی خب آره باید اجازه بگیره چون کشورهای فقیر تر هم از کروم استفاده میکنن

  • No_Internet_Connection

    [مشترکین اینترنت پرو] مراقب ترافیک مصرفی کروم باشید؛ دانلود مدل هوش مصنوعی ۴ گیگابایتی بدون اجازه کاربر

  • Shayan_07

    ما که اینترنت نداریم که نگران باشیم😕🙂

  • Majidtp

    برای اکثر مردم دنیا 4 گیگابایت اطلاعات چیزی نیست و شاید حتی حس هم نکنن دانلود شده، مشکل اینه ما "ترنت" خودمون رو با "اینترنت" دنیا مقایسه می کنیم. دسترسی ازاد به اینترنت در عصر اطلاعات حق هر انسانی هست، که متاسفانه مثل بسیاری از حقوق دیگه ضایع شده.

  • Mostafa0220

    احتمالا واسه اون سایده برای این ساید ما نیست😑

نمایش نظرات بیشتر
مطالب پیشنهادی