ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مارک زاکربرگ
نرم افزار و اپلیکیشن

هدف مارک زاکربرگ برای یک دهه آینده ساخت پلتفرم‌های متن‌باز است

متا از سال گذشته توسعه و عرضه مدل‌های هوش مصنوعی متن‌باز را آغاز کرده است.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۳ مهر ۱۴۰۳ | ۰۸:۳۰

مارک زاکربرگ، مدیرعامل شرکت متا، هدف خود برای ۱۰ سال آینده را اعلام کرده است. این مدیرعامل دنیای فناوری قصد دارد روی ساخت پلتفرم‌های متن‌باز (Open Source) و رشد آن‌ها تمرکز کند.

به گزارش بیزینس اینسایدر، زاکربرگ که هفته گذشته در پادکست Acquired حضور یافته بود، در مورد رقابت‌هایی که متا با آن مواجه شده است و همچنین مرزهای بعدی فناوری، ازجمله نبرد ایدئولوژیک بر سر مدل‌های بسته و باز صحبت کرد. زاکربرگ هنگام صحبت در مورد سیستم‌عامل‌های آینده گفت که متا در بسیاری از جنبه‌های کاری خود با رقابت مواجه شده است.

مارک زاکربرگ عقیده دارد پلتفرم‌های متن‌باز آینده را می‌سازند

مارک زاکربرگ

او در رابطه با نسل آینده سیستم‌عامل‌ها گفت که اپل درحال‌حاضر مدل یکپارچه بسته خود را ارائه می‌دهد، اما در عصر رایانه‌های شخصی، سیستم‌عامل ویندوز با اکوسیستم باز توانست به رهبر بازار تبدیل شود.

این اظهارنظر زاکربرگ درحالی‌ است از حیث امنیتی، مدل‌های بسته معمولاً ایمن‌تر هستند؛ زیرا کدهای آن‌ها در دسترس عموم قرار ندارد. اما مزیت بزرگ سیستم‌های متن‌باز این است که می‌توانند به رشد سریع‌تر یک فناوری کمک زیادی کنند؛ زیرا کدها به‌صورت آزادانه در اختیار توسعه‌دهندگان خلاق قرار دارد و آن‌ها می‌توانند چیزهای زیادی به آن اضافه کنند. سیستم‌عامل اندروید یکی از بارزترین و بهترین نمونه‌های یک سیستم متن‌باز است.

به گفته مارک زاکربرگ، هدف اصلی او برای ۱۰ تا ۱۵ سال آینده، توسعه نسل بعدی پلتفرم‌ها و تمرکز روی ساخت پلتفرم‌های باز است. زاکربرگ عقیده دارد که این کار می‌تواند به یک صنعت فناوری پرجنب‌و‌جوش‌تر بینجامد.

البته متا کار روی توسعه مدل‌ها و پلتفرم‌های متن‌باز را آغاز کرده است. این شرکت سال گذشته Llama 2 را منتشر کرد که یک مدل باز هوش مصنوعی محسوب می‌شود و به‌سرعت نیز توانست در میان جامعه فناوری محبوب شود. در ماه ژوئیه گذشته نیز مدل پیشرفته‌تر Llama 3.1 در اختیار عموم قرار گرفت که برخی از مدیران حوزه فناوری آن را هدیه‌ای باورنکردنی نامیدند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • abbasalim
    abbasalim | ۳ مهر ۱۴۰۳

    از حیث امنیتی، مدل‌های بسته معمولاً ایمن‌تر هستند???? اگه اینطور هست چرا اکثر سرورها لینوکسی هستن؟ باید ویندوزی باشن که از نظر شما امن تره :|

مطالب پیشنهادی