ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دادگاه مارک زاکربرگ درباره اعتیاد شبکه‌های اجتماعی
نرم افزار و اپلیکیشن

پرونده مهم شبکه‌های اجتماعی؛ مدیرعامل متا و اسنپ‌چت به دادگاه می‌روند

مارک زاکربرگ، ایوان اشپیگل و آدام موسری باید در دادگاه حاضر شوند و درباره اعتیادآوربودن شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان شهادت بدهند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۴ | ۱۳:۰۰

قاضی دادگاه عالی لس آنجلس اعلام کرد «مارک زاکربرگ»، مدیرعامل شرکت متا و «ایوان اشپیگل»، مدیرعامل شرکت اسنپ، باید در اولین دادگاه مربوط به بررسی اثرات مخرب شبکه‌های اجتماعی بر سلامت روان کاربران نوجوان به صورت حضوری شهادت دهند. «آدام موسری»، مدیر اینستاگرام، نیز ملزم به حضور در جایگاه شهود شده است.

براساس گزارش CNBC، مارک زاکربرگ و دیگر مدیران درحالی به دادگاه می‌روند که وکلای این شرکت‌ها تلاش می‌کردند تا از حضور مدیران ارشد خود در دادگاه جلوگیری کنند. این دادگاه قرار است در ژانویه ۲۰۲۶ آغاز شود و محور اصلی آن این است که شرکت‌های فناوری عمداً پلتفرم‌هایی اعتیادآور طراحی کرده‌اند که به سلامت روان کودکان آسیب می‌زنند.

مارک زاکربرگ و دیگر مدیران شبکه‌های اجتماعی در دادگاه

قاضی «کارولین کول» (Carolyn Kuhl) تأکید کرد که مدیران عامل نقش مهمی در این قبیل پرونده‌ها دارند. او گفت: «آگاهی یک مدیرعامل از آسیب‌ها و کوتاهی او در انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از این آسیب‌ها، می‌تواند سهل‌انگاری یا تأیید رفتار سهل‌انگارانه را اثبات کند.»

دادگاه مارک زاکربرگ درباره اعتیاد شبکه‌های اجتماعی

قاضی کول اشاره کرد که شهادت این مدیران ضروری است چون طبق ادعاهای شاکیان، این شرکت‌ها در هشداردادن به کاربران درمورد ویژگی‌هایی که عمداً اعتیادآور هستند، کوتاهی کرده‌اند.

درمقابل، وکلای هر دو شرکت با حضور مدیران در دادگاه مخالف هستند. وکلای متا استدلال کردند که اجبار زاکربرگ و موسری به حضور در دادگاه مانع کسب‌وکار آنها می‌شود و «سابقه‌ای» ایجاد می‌کند که آنها را مجبور به حضور در تمام دادگاه‌های مشابه در سراسر کشور خواهد کرد. آنها پیشنهاد کردند که شاکیان از شهادت‌های قبلی این دو مدیر در پرونده‌های دیگر استفاده کنند.

شرکت اسنپ نیز اجبار ایوان اشپیگل به شهادت‌دادن را «سوءاستفاده دادگاه از اختیاراتش» خواند. وکلای اسنپ در بیانیه‌ای اعلام کردند: «این دستور قاضی به هیچ وجه صحت ادعاهای شاکیان را تأیید نمی‌کند. ما مشتاقانه منتظر فرصتی هستیم تا توضیح دهیم که چرا اتهامات علیه اسنپ‌چت اشتباه است.» شرکت متا از اظهارنظر دراین‌باره خودداری کرده است.

این محاکمه فقط یکی از صدها پرونده‌ای است که غول‌های فناوری درمورد آسیب به سلامت روان کودکان با آن روبه‌رو هستند. اوایل این ماه، شهر نیویورک نیز شکایتی علیه چندین شرکت فناوری تنظیم و آ‌نها را به ایجاد پلتفرم‌های اعتیادآور متهم کرد.

این فشار قضایی همزمان با فشار سیاسی در جریان است. در ژانویه گذشته، مدیران عامل این شرکت‌ها، از جمله مارک زاکربرگ، در یک جلسه پرتنش در سنای آمریکا حاضر شدند تا به سؤالاتی درباره راه‌های محافظت از کودکان در برابر آسیب‌های آنلاین پاسخ دهند. بااین‌حال دادگاه ماه ژانویه از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا اولین موردی است که در آن این اتهامات جدی به مرحله دادگاه و شهادت حضوری مدیران عامل کشیده می‌شود.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی