ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قدرت نه گفتن
کسب و کار

این یک عادت شما را شادتر می کند و زندگی تان را پربارتر

یکی از سوالات کلیدی برای غلبه بر حواس پرتی، به دست آوردن دوباره تمرکز، و کار هوشمندانه تر در طور روز، این است که چطور از ذهن خود در حرفه مان استفاده می کنیم. تا ...

نیما دادگستر
نیما دادگستر منتشر شده در ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳  |  ۲۰:۰۸

یکی از سوالات کلیدی برای غلبه بر حواس پرتی، به دست آوردن دوباره تمرکز، و کار هوشمندانه تر در طور روز، این است که چطور از ذهن خود در حرفه مان استفاده می کنیم.

تا به حال از خود پرسیده اید که «مدت زمان تفکر با کیفیت» تان در طول روز چقدر است؟ منظور از مدت زمان تفکر باکیفیت آن بازه هایی است که "شما قادر به تمرکز عمیق و رسیدن به هدف از پیش تعیین شده خود در زمان مقرر هستید." برای بیشتر افراد، مجموع این زمان ها در کل هفته به ۲ یا ۳ ساعت می رسد و حدس بزنید چه؟ جنبه منفی تکنولوژی است که باعث شده تمرکز کردن، سخت تر و سخت تر شود.

مدت زمان تفکر با کیفیت تان در طول روز چقدر است؟

بخشی از مشکل، بمباران ما با اطلاعات مختلف در طول روز است. نوشته ها، تصاویر متحرک، موسیقی، و داده های مصرفی مردم در زمان حاضر، نسبت به ۲۰ یا ۳۰ سال گذشته به طرز وحشتناکی افزایش یافته.

گرچه اطلاعات به طور کلی مفید است، اما هر کدام از ما به فضایی شخصی برای فکر کردن نیاز داریم. زیرا تفکر بر روی چیزهای مفید، بیش از آنکه مرهون تمرکز باشد، به این بستگی دارد که چگونه مانع از ورود چیزهای غیرمفید به دایره تمرکز خود می شوید.

توانایی گرفتن تصمیم های عالی، خود یک منبع محدود است. این یعنی "در مواقعی که نیازی نیست، فکر نکنید" و تبدیل شوید به فردی منضبط که به موارد غیرضروری وقت نمی دهد، مگر اینکه (یا تا وقتی که) آنها برای کارش حالت حیاتی پیدا کنند. این مهارت جادویی که برای فکر کردن شفاف در دنیای به هم متصل و انباشته از اطلاعات ضروری است، چه نام دارد؟ قابلیت گفتنِ نه.

READ  از شایعه انتصاب جانشین تا واقعیت افزوده؛ موضوع مصاحبه اخیر تیم کوک با Buzzfeed

با در نظر گرفتن اینکه انرژی و وقت ما محدود است، مسلط شدن به توانایی نه گفتن به چیزهایی که به سمت تان می آیند، باعث حداکثر شدن این منابع با ارزش می شود تا آنها را به فعالیت هایی اختصاص دهید که شما را جلو می اندازند. این عادت کمک تان می کند از عوامل حواس پرت کن روزانه در امان بمانید، طبق برنامه به اهداف خود برسید، و مهارت های مهم برای کارتان را توسعه دهید.

نه گفتن مهم است.

نگذارید توجه تان از موضوع گرفته شود

در جلسات کاری تلفن تان را خاموش کنید تا مدام مشغول چک کردن ایمیل ها، پیام ها و اعلان های جدید نشوید. چون وقتی ایمیل را باز کردید و متوجه پیام های جدید شدید، خیلی سخت است دست کشیدن از خواندن شان. وقتی مغزتان شروع به صرف انرژی در یک جهت کرد، باید انرژی مضاعفی صرف برگرداندن آن به موضوع اول کنید. و تکرار مدام این الگوی غلط، انرژی های شما را نابود می کند.

ایمیل های ناخواسته را نپذیرید

بسیاری از ایمیل های دریافتی که وقت زیادی را از ما می گیرند و حتی برای آنها فیلترهای دسته بندی می سازیم، در اصل لایق سطل آشغال هستند. اینکه بتوانید بگویید: "نه الآن و نه بعد نیازی به این ندارم" یک مزیت است که کمک می کند مزخرفات بی ربط ارسالی را از زندگی و به خصوص کار خود بیرون بریزید.

به دنیای بیرون اجازه ندهید استراحت شما را خراب کند

برای ساعات استراحت و خواب خود یک قانون "نه به گجت" بگذارید. به تلفن هوشمند و تبلت خود اجازه ندهید وارد اتاق خواب شما شوند. یک ساعت زنگ دار و کتاب های واقعی، برای بیدار شدن و پر کردن دقایق قبل از خواب، بگیرید. بلافاصله در خواهید یافت که کیفیت خواب شما بهبود یافته. کمتر از خواب می پرید و حس راحتی بیشتری دارید. صبح ها آرامتر بیدار می شوید و در کل سرحال تر خواهید بود.

READ  دفتر مرکزی جدید پاناسونیک؛ نسل جدید ساختمان های اداری

کارهایی که جزو وظایف اصلی شما نیستند را انجام ندهید

وقتی بحث بر عهده گرفتن وظایف به میان می آید، ببینید آیا این وظایف جدید شما را جلو می اندازند یا خیر. اگر نه، باید درباره انجام یا عدم انجام آن تصمیم بگیرید. از خودتان بپرسید آیا بهترین فرد برای انجام این کار هستید؟ اگر نه آن را نپذیرید. همه چیز معطوف به گرفتن نتیجه ای بهینه باشد.

به قدرت "نه" مثبت تر فکر کنید زیرا می تواند زندگی شما را عاقلانه تر کند، وقت آزاد بیشتر در اختیارتان قرار دهد و انرژی شما را به مقاصد واقعا مهم اختصاص دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
نظرات ثبت شده (24 مورد)
  • Abbas Askari

  • Abbas Askari

  • محمد امین

    آقای دادگستر دلمون تنگ شده بخدا براتون !

  • محمد امین

    جاست دیجیاتو

  • محمد امین

    درود بر دیجیاتوی کبیر !

  • محمد امین

    عالی بود آقای دادگستر

  • MILAD

    فكر كنم اول رو خودتون امتحان كرديد حالا هم كه جواب گرفتيد اومدين تو سايت تا به همه اين روشهاي معجزه آسا را توضيح دهيد

  • MILAD

    فكر كنم اول رو خودتون امتحان كرديد حالا هم كه جواب گرقيد اومدين تو سايت

  • MILAD

    فكر كنم اول رو خودتون امتحان كرديد حالا هم كه جواب گرقفد اومدين تو سايت

  • MILAD

    خوب اينترنت را قطع كردن را قبول دارم
    ولي مشكل اينجا است كه اصلا كاري ندارم كه بخواهم پشت گوش بندازم !=اين جمله دروغ محضه. !! چون هر شخص بالاخره كار و آرزوي دست نيافتني دارد كه بهش نريسيده و برايش بايد تلاش كند
    دوستان قراره اين اعتياد وحشتناكم به اينترنت را هر چه زودتر قطع كنم و برايش راه حل خوبي هم دارم
    قراره فقط هفته يك روز براي وبگردي و هفته اي يك روز براي جستجو در اينترنت يا تحقيق علمي بگذارم
    ٢ روز در هفته مخصوص فيلم
    ٢ روزش هم مجله خوندن
    يكروز هم وقت آزاد !!
    اينها براي مرحله اول از كم كردن اينترنت هست

    • Tohiddr

      انشالا که نت برای همیشه قط بشه و دیگه استرسی بابت قطی نت نداشته باشیم

    • Tohiddr

      الان بهمن ۱۴۰۴ ونت دو هفته‌س قطعِ.

  • توسعه دهنده (اميد) 

    سلام بچه‌ها!
    خوشحالم که قلب نارنجی دوباره می‌تپه.
    دوستانی که تو این مدت تو زومیت عضو شده بودن اونجا اطلاع رسانی کنن.
    من که دلم نیومد جای دیگه عضو شم.

  • fe2+

    من تازه برای اولین بار سایتتون رو دیدم
    مطالبتون عالیه:)
    همین طوری خوب ادامه بدید بهش نیاز داریم حس می‌کنم

  • ف

    خوشحالم که برگشتید. هیچ سایت همسایه‌ای حتی نتوانست به سبک نویسندگی نارنجی نزدیک شود.
    مقسی

  • منصور ببری

    ببین از متن معلومه که قلم باسه نارنجیه ، ای خدا چقد دلم واسه این قلم (برای من قلم مقدسیه) تنگ شده بود

  • سپنتا

    فعلا که دارم رو نه گفتن تمرین میکنم...

  • mohammadhosein_razavi

    واقعا خودتونید؟اصلا باورم نمیشه
    خیلی ممنون که برگشتید

  • poria

    باز هم مقالات ناب آقای دادگستر... جدا خیلی خوشحالم...

    مثل همیشه... مفید...

  • mahdi

    ممنون از اینکه دوباره با قدرت برگشتید.براتون آرزوی موفقیت روز افزون دارم

  • امیر

    سلام و درود
    بالاخره برگشتید خیلی خوشحالم که نارنجی برگشت

  • behzad

    من واقعا اين مشكلو دارم،از وقتي گجت وارد زندگيم شده تمركز قبليو ندارم٠ميخوام به دستورات اين مقاله عمل كنم اميدوارم نجات بخش باشه.

نمایش نظرات بیشتر
مطالب پیشنهادی