کانونیکال با عرضه تلفن هوشمند اوبونتو برنامه ای جدی برای شکست اندروید دارد
کانونیکال یک شرکت نرم افزاری معروف با ۶۵۰ کارمند است که معروفیتش را مدیون توزیعات لینوکس اش (مانند اوبونتو) است. حالا بنیانگذار معروف و ثروتمند این شرکت، مارک شاتلورث قصد دارد کانونیکال را با عرضه گجت ...
کانونیکال یک شرکت نرم افزاری معروف با ۶۵۰ کارمند است که معروفیتش را مدیون توزیعات لینوکس اش (مانند اوبونتو) است. حالا بنیانگذار معروف و ثروتمند این شرکت، مارک شاتلورث قصد دارد کانونیکال را با عرضه گجت هایی با سیستم عامل اوبونتو در مسیری قرار دهد تا در کنار اپل، به رقابت با اندروید بپردازد.
در ادامه مطلب تاریخچه مختصری از این شرکت و مصاحبه کوتاهی با مدیر عامل آن، خانم جین سیلبر را خواهید خواند.
با دیجیاتو همراه باشید.
شاتلورث در سال ۱۹۹۹ با فروش شرکت Thawte به وریساین 570 میلیون دلار درآمد کسب کرد. او در سال ۲۰۰۲ شهرت جهانی خود را به دلیل پرداخت هزینه جهت سفر به فضا به همراه فضانوردان روسی به دست آورد. شایعات می گویند این سفر ۲۰ میلیون دلار برای او خرج برداشته بود.
در سال ۲۰۱۳ او کانونیکال را تبدیل به یک شرکت خصوصی ۶۶ میلیون دلاری کرد که اکثر درآمد خود را از طریق فروش محصولات لینوکس و سرویس پردازش ابری برای کاربران تجاری به دست می آورد. معروف ترین محصول این شرکت، به نام اوبونتو یک توزیع سیستم عامل لینوکس برای رایانه های خانگی است. هدف ساخت و عرضه این محصول ساده سازی کار کردن با لینوکس برای تازه کاران است که به همین دلیل مورد اقبال عمومی قرار گرفت.
در چند سال گذشته کانونیکال تلاش دارد سیستم عامل خود را از رایانه ها به تلفن های هوشمند، تبلت ها و تلویزیون های اینترنتی گسترش دهد. ساتروورث در سال ۲۰۱۲ خبر از سرویس ابری خود، با نام اوبونتو وان داد که برای رقابت با آیتیونز و دراپ باکس عرضه شد. که البته سرنوشت موفقی نداشت و در آوریل گذشته مدیر عامل این شرکت، خانم جین سیلبر خبر از تعطیل شدن سرویس اوبونتو وان داد.
با وجود این تعطیلی، خانم سیلبر خبر از برنامه های این شرکت برای عرضه تلفن های هوشمند در آسیا و اروپا در سال جاری داد. همچنین همچنان این شرکت قصد دارد به تبلت ها و تلویزیون های هوشمند نفوذ پیدا کند.
خبرنگار بیزینس اینسایدر در مصاحبه ای در این رابطه از خانم سیلبر سوالاتی پرسید.
بزینس اینسایدر: بزرگترین هدف شما ورود به تلفن های هوشمند، تبلت ها و تلویزیون ها است. چه هدفی از رقابت با شرکت هایی مثل اپل، مایکروسافت و گوگل دارید؟
جین سیلبر: اگر شما نگاهی به صنعت تلفن های همراه در پنج سال گذشته داشته باشید، دقیقا همین سوال را باید در مورد نوکیا و بلکبری بپرسید. آنها شرکت های بزرگ و غالبی هستند ولی میبینید که در حال حاضر تا حد زیادی آواره شده اند.
من تصور می کنم وضع موجود مدت زیادی به طول نمی انجامد. ضمن اینکه این موضوع اصلا مطلوب کاربران و صنعت نیست. مردم به سختی در اکوسیستم اندروید می توانند مشارکت داشته باشند و گوگل تنها شرکتی است که از اندروید پول خوبی در می آورد. به همین دلیل تولیدکنندگان تجهیزات و اپراتورها محکوم به سرکوب نیازها و دخل و تصرف در اکوسیستم اپل یا گوگل شده اند.
بیزینس اینسایدر: بنابراین هدف شما این است که توسعه دهندگان اپلیکیشن را خوشحال کنید؟
جین سیلبر: محصول ما بهتر از نیاز کاربران طراحی شده. ما در حال ساخت دستگاه هایی از میان رده تا رده بالا هستیم. این یک تجربه منحصر به فرد است.
در چند سال گذشته ما در مورد همگرایی بین تلفن ها، تبلت ها، رایانه های خانگی و تلویزیون ها صحبت های مفصلی کردیم. شکاف بین این دستگاه ها روز به روز در حال کمتر شدن است. چشم انداز ما این است که روزی این شکاف به طور کامل از میان می رود. در این جا است که نیاز وجود یک اتاق جدید در این صنعت احساس می شود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
خوب لینوکس و اوپن سورس همیشه از علاقههای من بوده
۴ سالی هم هست که سیستم اصلیم لینوکسه و اوبونتو
این توضیحاتو دادم که فکر نکنید تعصبی چیزی میگم
مطمئنم که کنونیکال با برنامههایی که داره، میتونه خیلی بیشتر از اینها اوبونتو رو مطرح کنه.
تلویزیونهای هوشمند که هنوز هیچ سیستمعامل جدیی بازارشو به دست نگرفته
تبلت و گوشی هم میتونه مشتریهای خاص خودشو داشته باشه
و حتی با تغییراتی که کنونیکال توی اوبونتو داره میده و همینطور بیشتر شدن بحث پردازش ابری، باز هم شانس کنونیکال بالا میره.
ولی با تمام این اوصاف من بیشتر احتمال میدم آندروید و کروم اواس بازار آینده رو بدست بگیرن تا سیستمعامل دیگهای
شاید بگیم گوگل کمتر به بقیه اجازه میده که توی آندروید و یا کروم اواس دخالت کنن، ولی به هر حال گوگل شرکتیه که توی یه نمونه به خاطر اطمینان دادن به شریکی مثل سامسونگ، میاد و موتورولا رو با اون قیمت پایین میفروشه.
خلاقیت در کنار پول خیلی میتونه کار ساز باشه
ماکروسافت دیر جنبید یعنی اول فکر میکرد با پول میتونه همه کار بکنه و دیر به خلاقیت افتاد
کنونیکال خلاقیت به خرج داده ولی متاسفانه پول لازم برای رقابت با رقبای میلیاردی رو نداره.
این وسط اپل و گوگل از پولشون به خوبی استفاده کردن و با یکم چاشنی خلاقیت، رو موج تحولات تکنولوژی اسکی رفتن.
ولی چقد دلم میخواد اوبونتو موفقتر از اینی که هست باشه.
به نظر من الان فقط سه سیستم عامل ios ویندوز فون و اندروید رو میشه انتخاب کرد که میشه گفت هر سه عالی هستند
ایول چه رقابت جالبی میتونه بین اندروید و اوبونتو بیوفته
اپل که خیلی وقته رفته کنار :))