کانال پاناما ۱۰۰ ساله شد: تصاویری از گذشته و حال این گذرگاه
کانال پاناما یکی از بزرگترین سازه های مهندسی در تاریخ است و روز گذشته صدمین سال افتتاح اش را جشن گرفت. این سازه به انتخاب انجمن مهندسان عمران آمریکا یکی از هفت عجایب دنیای مدرن است ...
کانال پاناما یکی از بزرگترین سازه های مهندسی در تاریخ است و روز گذشته صدمین سال افتتاح اش را جشن گرفت.
این سازه به انتخاب انجمن مهندسان عمران آمریکا یکی از هفت عجایب دنیای مدرن است و ۱۰۰ سال پیش با هدف اتصال اقیانوس های اطلس و آرام به منظور تسریع در تجارت بین الملل احداث شد. کانال ۷۷ کیلومتری پاناما در سال پذیرای عبور بیش از ۱۳۰۰۰ کشتی و ۲۰۰ میلیون تن محموله است.
فرانسوی ها اولین گروهی بودند که نسبت به ساخت یک کانال برای عبور از باریکه پاناما در سال ۱۸۸۱ اقدام کردند اما عملیات شان به دلیل مشکلات و فقر مهندسی متوقف شد. در سال ۱۹۰۴ امریکایی ها شروع به ساخت کانال پاناما کردند و یک دهه بعد این گذرگاه حیاتی افتتاح شد. در حال حاضر هم عملیات توسعه این سازه ادامه دارد و تا سال ۲۰۱۵ این کانال آماده گذر کشتی های بزرگتر خواهد بود.
در ادامه مطلب تصاویر زیبایی از مراحل ساخت کانال پاناما را خواهید دید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
در آمد پاناما از کانال در اولین سال بهره برداری(1977) بالغ بر شصت و هفت میلیون دلار بود که در سال 1998این درآمد به مبلغ و چهارصد میلیون دلار رسید.
در سال ۲۰۰۰ بالغ بر بیست و سه میلیون تن کالا از کانال پاناما عبور داده و در سال ۲۰۰۶ این رقم به سی میلیون تن رسید. متوسطه زمان عبور از کانال پاناما 30 ساعت است. در حال حاضر بزرگترین کشتی کانتینری با حداکثر پنج هزار کانتینر میتواند از کانال عبور کند . با گسترش کانال پاناما کشتیهای دارای قابلیت حمل تا شانزده هزارکانتینر میتوانند از این مسیر عبور کنند.کشتیهای قابل عبور از این کانال اصطلاحا” پانامکس مینامند.
این چیه ما میخوایم آب دریای خررو شیرین کنیم
شايد باور نكنيد. اما يكي از مهمترين دلايل موفقيت پروژه احداث كانال پاناما، كنترل بيماري مالاريا و استفاده از اتاقك پشه بند (بخصوص در بيمارستان ها) بود. چون قبل از اون عمده كارگران با اين بيماري تلف مي شدند.
برای اینکخ تو اسکله دقیق جاگیری کنه عزیزم