ساخت جوراب مجهز به حسگر برای نجات پای افراد دیابتی
حتی اگر دیابتی نباشید هم احتمالا در مورد اهمیت مراقبت از پا در بیماری مذکور شنیده اید. یکی از دلایل این موضوع از آنجا می آید که به علت بی حس شدن عضو فوق، خیلی اوقات فرد ...
حتی اگر دیابتی نباشید هم احتمالا در مورد اهمیت مراقبت از پا در بیماری مذکور شنیده اید. یکی از دلایل این موضوع از آنجا می آید که به علت بی حس شدن عضو فوق، خیلی اوقات فرد بیمار متوجه نمی شود زمان برداشتن وزنش از روی هرپا چه موقعی فرا رسیده، که این مسئله در ابتدا سبب ایجاد زخم های مزمن در اثر فشار و در صورت ادامه یافتن حتی می تواند به قطع انگشتان یا خود پا منجر شود.
پیشتر کفی های حساس به فشار برای این منظور تولید شده بود، اما انستیتوی تحقیقات سیلیکونی به نام Fraunhofer در آلمان اعلام کرده جوراب هایی که آن ها در حال توسعه شان هستند انتخاب مناسب تری خواهند بود.
در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.
ساختار کلی نمونه اولیه محصول مورد بحث بدین صورت است که، ابتدا از ترکیب کتان و مواد مصنوعی، ۲ لایه پارچه با قابلیت عبور هوا و جاذب رطوبت ساخته، سپس این ۲ لایه را درون پوسته ای سیلیکونی و کشسان ساندویچ می کنند، و در پایان نیز هر ۲ سطح بیرونی (بالا و پایین) آن را به ۴۰ الکترود منعطف و عایق ساخته شده از گرافیت و یا کربن سیاه (دوده) مجهز می نمایند.
سپس واحدی الکترونیکی به انتهای جوراب متصل می گردد که قرار است در محصول نهایی تجاری به شکل یک قطعه ی کوچک دکمه ای شکل و جدا شونده باشد.
طرز کار جوراب مورد بحث نیز به این شکل است که در هنگام وارد آمدن فشار به بخشی از پا، سیلیکون بکار رفته در آن قسمت، تحت فشار وارده نازک تر شده و در نتیجه سطح مقطع آن افزایش پیدا می کند.
در اثر چنین فعل و انفعالی، ظرفیت الکتریکی قسمت مورد اشاره افزایش یافته و ماژول الکترونیکی از طریق ریسمان های رسانایی که به حسگرها متصل است متوجه این تغییر در ظرفیت الکتریکی می گردد و نسبت به ارسال پیغام روی تلفن همراه کاربر اقدام می کند.
حسگرهای یاد شده در قسمت های کف، پاشنه، قوزک و قسمت بالای آن تعبیه شده اند که بر اساس اعلام انستیتوی آلمانی با قرار دادن آن ها بدین شکل، بر خلاف کفی هایی که پیش از این برای چنین منظوری به مرحله تولید رسیده و تنها دارای قابلیت دریافت فشار به شکل تخت و از کف پا بودند، دستگاه آن ها قادر خواهد بود فشار را بطور کامل تر و در ۳ بُعد حس کند.
نسخه نهایی این محصول به دلیل قابلیت جدا کردن ماژول الکترونیکی قابل شستشو خواهد بود، و انستیتوی تولید کننده معتقد است چنین ابزاری که قیمت آن نیز برای هر جفت حدود ۲۸۰ دلار پیشبینی می شود، نه تنها به کمک بیماران دیابتی خواهد آمد، بلکه حتی کارکردهای دیگری نیز می توان برای آن متصور بود، از جمله برای ورزشکارانی که نیاز به آنالیز دقیق نحوه ی دویدن و موقعیت یابی پاهای خود هستند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شما حاظری هفتصد دلار واسه گوشی خرج کنی واسه سلامتی ادم مجبور باشه این هزینه ها جیزی نیست دیگه
280 دلار؟
برو بابا دیوانهام مگه؟ خب رعایت میکنم. مواظبم زخم نشه...
اصلا همون پیشگیری بهتر از درمان و این حرفا.
280 دلار؟ از قیمت کفش هم بیشتر شد که این =))
بهرحال دست و پنجولشون ندرده. به فکر ما دیابتیا هستن ;)
دوست عزیز مم که کار بیمارستانی دارم زیاد با مریضای پای دیابتی برخورد داشتم، ادم تا ته جیگرش اتیش میگیره وقتی میبینی عفونت به استخون رسیده و باید پاش قطع بشه،اینو که برای استفاده افراد عادی نساختن، برای همچین بیماری واقعا اگه بتونه کمکی بکنه واقعا میارزه
بله خب. اگه رعایت نکنی داستان همونیه که گفتید. خانمه کلی آه و ناله میکرد. بهش گفتم پات چی شده؟
گفت 3/4 ساله قند دارم، شست پاش از وسط نصف بود (زخم دیابتی) اصلا یه حالی شدم...
بهش گفتم حتما رعایت نکردی وگرنه منم 19 ساله دیابت دارم.
---------------------------------------------------
خدا رو شکر هنوز مرگمم نزده :D
ولی این قیمت؟ 280 تا؟
همون پیشگیی آقا :)
واقعا زندگی یه فرد دیابتی خیلی ترسناکه ، همش ترس از اینکه پاش زخم سیاه نزنه امیدوارم بتونن جلوش رو بگیرن
واقعا بده این بیماری.امیدوارم خدا خودم و تمام مریض هارو شفا بده