ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

وعده مدیاتک در مورد چیپست 10 هسته ایش؛ 30 درصد بهره وری بیشتر در مصرف انرژی

روز گذشته مدیاتک رسما چیپست ده هسته ای tri-cluster خود به نام Helio X20 را رونمایی کرد و برای ارائه این معماری یک دلیل عمده و مهم را مطرح نمود. در  ابتدا باید یادآور شویم که منطور مدیاتک ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ | ۱۷:۰۰

روز گذشته مدیاتک رسما چیپست ده هسته ای tri-cluster خود به نام Helio X20 را رونمایی کرد و برای ارائه این معماری یک دلیل عمده و مهم را مطرح نمود.

در  ابتدا باید یادآور شویم که منطور مدیاتک از عبارت tri-cluster، بهره گیری از سه نوع هسته مختلف در این چیپست است که هریک سرعت های متفاوتی دارند: نخستین کلاستر به دو هسته Cortex A72 مربوط می شود که سرعت کلاکشان برابر با 2.5 گیگاهرتز است و از لحاظ توانایی پردازشی در سطح بالایی قرار دارند.

در ادامه این مطلب با دیجیاتو همراه باشید تا بیشتر در مورد جزئیات این چیپست بدانید.

دومین کلاستر حاوی چهار هسته Cortex A53 است که سرعت کلاکی برابر با 2 گیگاهرتز دارند و در نهایت به کلاستر سوم می رسیم که آن نیز مشتمل بر چهار هسته Cortex A53 منتها با سرعت کلاک 1.4 گیگاهرتز است.

این سه کلاستر مجموعا ده هسته را در خود جای می دهند که با استفاده از روشی جدید به نام اتصال سیستم منسجم مدیاتک (MCSI) به یکدیگر متصل گردیده اند.

کمپانی مدیاتک اظهار داشته که با افزودن کلاستر سوم، رده دیگری برای انجام فرایندهای پردازشی به چیپست های دارای معماری big.LITTLE اضافه شده که از آن تحت عنوان رده «میانی» یاد کرده است و به این رده پردازش های نه چندان سبک و نه چندان سنگین واگذار گشته.

اگر بخواهیم نگاهی تکنیکی تر به Helio X20 داشته باشیم، در خواهیم یافت که این چیپست عاقبت می تواند در قالب چهار کلاستر نیز ارائه گردد که حاوی هسته فوق کم مصرف Cortex M4 هم باشد؛ این هسته می تواند در زمانی که صفحه نمایش شما قفل شده و سیستم در حال پخش موسیقی است کل حجم کار را بر عهده بگیرد (این هسته همچنین قابلیت تشخیص صدا و مدیریت کردن داده های حسگر در زمان آماده باش تلفن همراه را دارد).

علیرغم تمامی ادعاها در مورد افزایش 30 درصدی بهره وری استفاده از انرژی توسط این چیپست که به عنوان مزیت اصلی Helio X20 مطرح گردیده، جالب است بدانید که پس از تست عملکرد این محصول در زمان اجرای اپلیکیشن های مختلف، اطلاعات و جزئیات بیشتری در رابطه با میزان مصرف آن در مقایسه با معماری دو کلاستری  big.LITTLE بدست آمد.

جدولی که در زیر مشاهده می کنید حاوی اطلاعات مربوط به تغییراتی است که به گفته مدیاتک در میزان بهره وری و مصرف برق این چیپست در زمان اجرای برخی اپلیکیشن های کلیدی حاصل شده است.

MediaTek-Power-640x351 (1)

چیپ های دو و سه کلاستری X20 هر دو از نوع 20 نانومتری هستند، اما اینکه مقایسه این دو، تا چه اندازه صحیح باشد، مساله ایست که داوری آن را به شما محول می کنیم. از این رو، اگر مدیاتک قصد مقایسه دو چیپست با خصوصیات متفاوت را داشته، بهتر است که تا ابهام زدایی از این اطلاعات منتظر بمانیم.

طبق اعلام کمپانی سازنده، نمونه اولیه چیپست های Helio X20 در نیمه دوم سال عرضه می گردند و نخستین محصولات مبتنی بر آنها احتمالا در سه ماهه نخست سال 2016 وارد بازار می شوند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (14 مورد)
  • مهدی
    مهدی | ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴

    کوالکام عالیه و مدیاتک هم بسیار خوب و در حال پیشرفت

  • وحید
    وحید | ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴

    عنوان مطلب رو عامیانه ننویسید بهتره

    • مهربان
      مهربان | ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۴

      عامیانه نیست عزیزم!
      خوب بود مینوشت "هسته ای اش" ؟؟

      درست بخون..

      این درس نیستا! درسته! درست! :))

  • علیرضا
    علیرضا | ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴

    پیشرفت مدیاتک واقعا عالبه، وقتی مدیاتک ده هستهه ای میزنه میگن به درد نمیخوره و فقط هسته هاش رو زیاد کرده ،،جالبه وقتی هم یه روز کوالکوم ده هسته بزنه میگن عجب پیشرفتی و عالیه و فلانه و بسار!!!! به نظرم کولاکوم عالیه اما مدیاتک واقعا پیشرفت کرده

  • Mr.M
    Mr.M | ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴

    ما برده هاي نوين تكنولوژي هستيم جون
    ندانسته به سمتي ميرويم كه اونها ميخواهند به سمت پوچي مطلق و انديشه نكردن ما به نفع خيلي ها است
    اگر وقت فكر كردن داشته باشيم ممكن است به حقايقي پي ببريم كه اونها قصد ندارند پيدا شوند
    حقيقتي مانند اينكه امواجي كه از بدن ميگذرد سراسر ضرر است
    حقيقتي مانند اين كه ما نبايد علمي را كه آگاهي كاملي دربارش نداريم به كار ببريم مانند علم تغيير ژنتيكي
    اينها به ضرر بشريت كار ميكنند

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی