با Wayne Fromm، مخترع مونوپاد آشنا شوید
مونوپاد یا سلفی استیک ها، چند مدتی می شود که به یکی از ابزارهای پر کاربرد زندگی ما تبدیل شده اند. برخی آن را وسیله ای بسیار کارآمد می پندارند و از نگاه برخی، مونوپادها ...
مونوپاد یا سلفی استیک ها، چند مدتی می شود که به یکی از ابزارهای پر کاربرد زندگی ما تبدیل شده اند. برخی آن را وسیله ای بسیار کارآمد می پندارند و از نگاه برخی، مونوپادها وسایل بی مصرف و به درد نخوری هستند.
هر چه که هست، مونوپادها وسایلی پرطرفدار هستند و روز به روز نیز موفقیت بیشتری پیدا می کنند. اما چه کسی وارث این موفقیت است و ثروت کلان حاصله روانه جیب های چه کسی می شود؟
در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.
آیا به طور قطع می توان کسی را پدر مونوپاد خطاب کرد؟ احتمالا نه، پس بگذارید یک داستان جالب برای تان تعریف کنیم.
Wayne Fromm، یک مخترع کانادایی، خودش را پدر مونوپادهای مدرن می داند اما پیدایش اولین مونوپاد قطعا به وی باز نمی گردد. برای اولین بار، در دهه 80 میلادی، هیروشی اوئدا، مهندس ژاپنی شرکت Minolta، طراحی مشابه مونوپادهای امروز پدید آورد که گرفتن تصاویر سلفی را با دوربین های عکاسی قدیمی ممکن می ساخت.
اما Fromm معتقد است اولین بودن به معنای این نیست که اوئدا را باید پدر مونوپاد خطاب کرد. وی می گوید کسی که بتواند محصولی موفقیت آمیز به بازار بفرستد و همه چیز را تضمین کند قطعا شخص مهم تری به حساب می آید. سلفی استیک اوئدا، طرحی شکست خورده بود که تنها به یک مدل دوربین خاص متصل می شد.
Fromm در گفتگو با بیزینس اینسایدر می گوید: «برای من، به هر دوربین و تلفن همراهی وصل می شد. اولین سلفی استیک از آن چیزی که امروز می بینید بسیار پیچیده تر بود. من با یک تراکتور کانادایی متعلق به سال 1959 با تایرهای 450 کیلوگرمی از روی آن رد شدم».
در سال 2005، Fromm اولین پتنت مربوط به مونوپاد را در ایالات متحده به ثبت رساند. نام پتنت «دستگاهی برای پشتیبانی از دوربین و متودی برای استفاده از دستگاه» بود و پس از ثبت حق خود، آن را به بازار فرستاد. ورژن مخصوص مونوپاد وی، Quik Pod نام دارد و از سال 2006 تاکنون تولید و فروخته می شود.
پس از اینکه ساخت Quik Pod ها آغاز شد، وی به یک مشکل بزرگ برخورد. حین ثبت محصول خود در Alibaba، آمازون چین، به لیست عظیمی از کپی های صورت گرفته از محصول اش برخورد. به محض اینکه تب و تاب سلفی گرفتن داغ شد، Fromm فهمید نه تنها در آسیا و چین، بلکه حتی در برخی مناطق آمریکا نیز تولیدکنندگان مونوپادها در حال استفاده از تصویر دختر وی برای انجام امور تبلیغاتی خود هستند.
Fromm نمی توانست کار زیادی انجام دهد، وی مخترغ «دوربین روی پایه» نبود، او فقط حق اختراع Quik Pod را به ثبت رسانده بود و بس. بنابراین تنها می توانست کیفیت محصول خود را بالاتر ببرد و سریعا در این جهت اقدام کرد.
طراحی وی می توانست وزن دوربین های 12 کیلوگرمی DSLR را هم تحمل کند و در حین پرش از هواپیما برای ثبت تصاویری هیجان انگیز در آسمان کوچک ترین لرزشی نداشته باشد. همکاری با GoPro به فروش یک میلیونی Quik Pod کمک بسیاری کرد.
او می گوید: «فروش من در این صنعت برای مدتی طولانی قوی بوده. ما در Best Buy و Target و 42 کشور دنیا هستیم».
اما در مورد بازار چین چطور؟ به نظر می رسد وی علاقه ای به حضور در این ناحیه و فروش محصول اش به چینی ها ندارد. وی می گوید منابعی موثق اطلاعا داده اند که تولید مونوپاد برای چینی ها درآمد زا نبوده.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
متاسفانه تو بازار ایران پر شده از محصولات بی کیفیت چینی
با آزمون و خطا میشه فهمید کدوم خوبه کدوم بد
"وی می گوید کسی که بتواند محصولی موفقیت آمیز به بازار بفرستد و همه چیز را تضمین کند قطعا شخص مهم تری به حساب می آید"
این جمله رو باید سر درِ تمامِ کامنت دونی های سایتای تکنولوژی گذاشت... :|
اما Fromm معتقد است اولین بودن به معنای این نیست که اوئدا را باید پدر مونوپاد خطاب کرد. وی می گوید کسی که بتواند محصولی موفقیت آمیز به بازار بفرستد و همه چیز را تضمین کند قطعا شخص مهم تری به حساب می آید.
چه حق هایی که به این شکل توی دره سیلیکون خورده نشد :)