زاکربرگ چگونه به همه اثبات کرد اینستاگرام ارزش پرداخت یک میلیارد دلار را داشته است؟
در آوریل سال ۲۰۱۲ بود که «مارک زاکربرگ»، مدیر عامل فیسبوک، دست به اقدامی زد که کسی تصورش را هم نمی کرد. در هجدهم ماه مه، قرار بود سهام فیسبوک در بازار بورس به شکل ...
در آوریل سال ۲۰۱۲ بود که «مارک زاکربرگ»، مدیر عامل فیسبوک، دست به اقدامی زد که کسی تصورش را هم نمی کرد.
در هجدهم ماه مه، قرار بود سهام فیسبوک در بازار بورس به شکل عمومی عرضه شود و صرفا یک ماه پیش از این اتفاق بسیار حساس، زاکربرگ اعلام کرد که یک اپلیکیشن دو ساله به اشتراک گذاری تصویر را به نام «اینستاگرام» خریداری کرده است.
آنچه بیشتر مایه تعجب شده بود اینکه آقای زاکربرگ برای اینکه اینستاگرام را تحت تملک خود در آورد، مبلغی معادل ۱ میلیارد دلار پرداخت کرده بود. بیایید کمی واضح تر به این مسئله نگاه کنیم: یک میلیارد دلار برای استارتاپ بسیار کوچکی که صرفا از ۱۳ کارمند تشکیل شده بود و درآمداش با صفر برابری می کرد. از همه بدتر، همان هایی که قرار بود ماه بعد از راه برسند و سهام فیسبوک را بخرند، اصلا نام آن را هم نشنیده بودند.
همین اقدام مسئله ساز شد. بسیاری تصویر کردند زاکربرگ ۲۷ ساله قدرت تصمیم گیری درستی ندارد و نمی تواند یک شرکت با سهامی عام که منفعت جمع زیادی به آن وابسته است را مدیریت کند.
اما حالا همه باور دارند که خرید اینستاگرام، یکی از هوشمندانه ترین اقدامات زاکربرگ تا کنون بوده است.
سرمایه گذاری موفق
در انتهای هفته پیش فیسبوک گزارش مالی خود را ارائه داد و البته اینستاگرام بود که به عنوان ستاره کسب درآمد در میان همه سرویس های این شرکت بزرگ می درخشید.
فیسبوک رقم دقیق درآمدهایش از اینستاگرام را افشا نمی کند اما به نظر می رسد که بزرگترین شبکه اجتماعی جهان به تازگی راه و رسم کسب درآمد از خرید یک میلیارد دلاری چهار سال پیش خود را آموخته و این تازه آغاز کارش با اینستاگرام است.
معاون ارشد عملیاتی فیسبوک، «شریل سندبرگ» (Sheryl Sandberg) عنوان نمود که ۹۸ شرکت آگهی دهنده از میان ۱۰۰ آگهی دهنده برتر فیسبوک اکنون تبلیغات خود را در اینستاگرام هم قرار می دهند.
«اوان ویلسون» (Evan Wilson)، محقق ارشد موسسه «Pacific Crest» باور دارد که اینستاگرام یکی از فاکتورهای اصلی موفقیت فیسبوک در دوره سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۵ بوده است. رشد این بخش در قیاس با سال گذشته ۲۹ درصد افزایش داشته که رقمی کاملا مطلوب برآورد می شود.
در این میان «پل وگل» (Paul Vogel) از موسسه مالی «Barclay» باور دارد که درآمد اینستاگرام در سه ماهه چهارم ۲۰۱۵ معادل ۲۷۶ میلیون دلار بوده و می تواند در سال ۲۰۱۶ به درآمدی ۱.۳ میلیارد دلاری دست پیدا کند.
فاکتور جذابیت
سرازیر شدن درآمد بیشتر تنها موردی نیست که زاکربرگ در زمان خرید اینستاگرام در نظر داشته. حقیقت این است که شرکت های تکنولوژیک و اینترنتی، خیلی زود می توانند جذابیت خود را از دست بدهند چرا که هیشه سرویس های جدیدی از راه می رسند که می توانند توجه قشر جوان جوامع را به خود جلب کنند.
اینستاگرام اما، همان فاکتور جذابیت فیسبوک است و با ۴۰۰ میلیون کاربر خود به فیسبوک یاری می رساند تا در نگاه قشر جوان، همچنان به عنوان یک شبکه اجتماعی پویا دیده شود.
به تازگی یک بررسی صورت گرفته که نظر نوجوانان را در مورد شبکه های اجتماعی جویا شده، دو مورد از آنها را مثال می زنیم:
- از فیسبوک استفاده می کنم اما حس راحتی ندارم چرا که والدینم علاوه بر والدین دوستانم هم در این شبکه اجتماعی حضور دارند و در جمع دوستان من هستند. (۱۶ ساله)
- از اسنپ چت و اینستاگرام لذت می برم. دوست دارم تصاویر مختلف از مکان هایی که رفته ام را به اشتراک بگذارم. از طرفی دوست دارم ببینم بقیه چه تصاویری به اشتراک می گذارند. (۱۵ ساله)
فیسبوک به خوبی این مشکل را درک کرده. در گزارش عملکرد سالانه، مدیران ارشد فیسبوک چنین اظهار نظری داشتند:
برخی کاربران جوان تر به شکل کاملا آشکاری با سایر شبکه های اجتماعی رابطه بهتری برقرار می کنند یا از آنها به عنوان جایگزینی برای فیسبوک بهره می برند. از سوی دیگر متوجه هستیم که برخی از کاربران، علاقه کمتری به استفاده از سرویس های ما پیدا کرده اند که دلیل این موضوع حضور سرویس های مشابه است.
در بهار ۲۰۱۲، زاکربرگ به مشکلات یاد شده پی برده بود و به همین دلیل در یک موقعیت حساس زمانی، دست به خرید اینستاگرام زد. در آن زمان بسیاری این اقدام وی را حماقت دانستند اما در واقع زاکربرگ ۱ میلیارد دلار پرداخت کرد تا جذابیت سرویس هایش را در آینده بیمه کند.
حال این اتفاق افتاده و از سوی دیگر، خود اینستاگرام هم در حال تبدیل شدن به سرویسی است که می خواهد یکی دیگر از بخش های پول ساز فیسبوک باشد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
الکی از زاکربرگ نابعه نسازید
همه دنبال اینستاگرام بودن
تازه اون موقع جک دارسی (بنیانگذار تویتر) گفته بود قلبم شکست که اینستاگرام به فیسبوک رسید !
احمقانه است !
اون موقع همه دنبال این بودن که اینستاگرام رو بخرن. تویتر 500 میلیون پینشنهاد داد اما به پای فیسبوک نرسید چون فیس بوک خب از تویتر خیلی پولدارتره!
به راحتی نوشتید درامد اینستاگرام
استارتاپ بسیار کوچکی که صرفا از ۱۳ کارمند تشکیل شده بود و درآمداش با صفر برابری می کرد.
فایرفاکس و کلی شرکت هستند خدمات رایگان میدن
بعد یا فروخته میشه یا کمک هزینه برای ادامه کار میگیرند
که تو امریکا خدمات رایگان مثل لینوکس هم همین جوری جلو میره
تو ایران شاید خنده دار باشه برای بعضیا که خدمات رایگان بدید
پول هم دریافت کنید
ولی این ها نمونه های بزرگ از این نوع شرکت ها و نوع خدمات رایگان انها هست