سریع و خشن؛ معرفی بازی ایرانی صفر تا صد: دنده آخر
صنعت بازی به جرئت جای رشد چندانی در بازار ایران ندارد و تیم های بازیسازی با مشکلات و موانع متعددی در روند ساخت و انتشار عناوین خود مواجه اند، اما در این بازار آشفته، برخی ...
صنعت بازی به جرئت جای رشد چندانی در بازار ایران ندارد و تیم های بازیسازی با مشکلات و موانع متعددی در روند ساخت و انتشار عناوین خود مواجه اند، اما در این بازار آشفته، برخی از استودیوهای خلاق، راهی تازه برای کسب درآمد یافته اند و آن چیزی نیست جز عرضه بازی های Freemium یا همان رایگان با پرداخت درون برنامه ای روی پلتفرم اندروید.
در چند سال اخیر، این فرمول نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان موفقیتی از پیش تضمین شده داشته و راهی کم دردسر و کم هزینه برای کسب درآمد کلان به شمار می رود. استودیوی مدریک، و تیم خلاق آن یکی از معدود توسعه دهندگان موفق ایرانی برای پلتفرم اندروید به شمار می رود که پیش از این با عرضه بازی هایی چون «خروس جنگی» و «فوتکاردیا» هنر خود را به اثبات رسانده بود.
اما آخرین بازی استودیوی مورد بحث، تا حدودی با عناوین پیشین آن ها تفاوت دارد و سبک و سیاق جدیدی را دنبال می کند. بازی «صفر تا صد: دنده آخر» جدیدترین اثر استودیو مدریک است که چند روز پیش روی کافه بازار عرضه شد و در مدتی کوتاه، بیش از هزار نفر را به خود مشغول کرد.
همان طور که از نام «صفر تا صد: دنده آخر» پیداست، بازی سبک درگ ریسینگ را دنبال می کند و گیمر باید به عنوان یک راننده حرفه ای، حریفان خود را از میان برداشته و رکوردهای جدید ثبت نماید. با ورود به بازی، گیمر می تواند از میان 6 کاراکتر پیش فرض، یکی را به دلخواه انتخاب کرده و بازی را آغاز نماید. بدیهی است که هیچ یک از این کاراکترها، تفاوتی در توانایی هایشان با یکدیگر ندارند و صرفا شکلی فانتزی به بازی بخشیده اند.
اولین بخشی که به آن برخواهید خورد، بخش داستانی بازیست که نه تنها به خوبی از آب در آمده است، بلکه گیمر را برای مدتی طولانی به خود مشغول می کند. داستان نه چندان پربار بازی از این قرار است که شخصیت اصلی، اولین خودروی تیونینگ شده خود را از تیونری به نام فرخ دریافت می کند و تصمیم می گیرد که با همراهی دوستانش، به شمال کشور سفر کند.
اما هیچ چیز آن طور که برنامه ریزی شده پیش نمی رود و خودرو دچار سانحه ای می شود که در نتیجه آن، افراد حاضر در خودرو کشته و یا مفقود می شوند. با این حال، راننده اتومبیل، که همان شخصیت اصلی بازیست، از این اتفاق جان سالم به در برده و تصمیم می گیرد که انتقام خود را از فرخ بگیرد.
همین داستان ساده، بستر مناسبی برای پیشبرد گیم پلی فراهم می آورد و گیمر باید برای یافتن فرخ، با بسیاری از راننده های حرفه ای چند شهر مختلف مانند تهران، اصفهان، اهواز و غیره مسابقه دهد. اگرچه صفر تا صد عنوانی کژوال به حساب می آید و سبک و سیاقی متفاوت دارد، اما بهره گیری مدریک از کاراکترهای مختلف در گیم پلی، تا حدودی یادآور فرنچایز معروف نید فور اسپید است که این خود جای تبریک به سازندگان دارد.
گیم پلی بازی هم دقیقا مشابه داستان، روندی کاملا ساده اما چالش برانگیز را دنبال می کند. همه چیز به صورت دو بعدی دنبال می شود و به محض شروع هر مسابقه، گیمر باید با استفاده از دکمه تعبیه شده روی صفحه و بعد از پر شدن نواری مشخص، دنده ماشین را تعویض کند. هر یک از این مسابقات در نهایت 20 ثانیه به طول می انجامند و با توجه به ماهیت دشوار بازی، سرعت بارگذاری مجدد هرکدام بسیار بالاست.
در هر شهر بازی، جدا از بخش داستانی، چند حالت مسابقه ای دیگر نیز وجود دارد. برای مثال از بخش رقابت سریع، می توان سایر بازیکنان را به چالش کشید و یا از بخش رکوردزنی، رکورد دیگر بازیکنان را جا به جا کرد. علاوه بر این، با شرکت در مسابقات لیگ و کسب سه جایگاه مختلف در آن ها، جوایزی دریافت خواهید کرد که به روند پیشرفت در گیم پلی کمک می کنند.
گذشته از همه این ها، شاید یکی از جذاب ترین بخش های صفر تا صد: دنده آخر، بخش شخصی سازی آن باشد که هزاران آیتم مختلف برای شخصی سازی اتومبیل در اختیار گیمر قرار می دهد. پیش از هر چیز باید گفت که ده ها اتومبیل ایرانی و خارجی، از پراید و سمند گرفته هوندا آکورد و بی ام و اِم 3 در بازی قرار گرفته اند و هر یک، کلاس های رانندگی متفاوتی با دیگری دارند.
تمام این اتومبیل ها، قابلیت شخصی سازی دارند و تنوع بی نظیر آیتم ها و کیفیت بصری خیره کننده، هر مخاطب سختگیری را راضی می کند. می توان بدنه اصلی را ماشین را اندکی تغییر داد و یا آیتم هایی مانند باله عقب، رینگ و هود به آن اضافه نمود. طبیعتاً رنگ هر یک از این آیتم ها هم قابل انتخاب است و اتومبیل دقیقا به همان شکل دلخواه در می آید.
علاوه بر این، بخش های زیرین بدنه اتومبیل ها هم قابلیت شخصی سازی و ارتقا دارند. در واقع برای پیشرفت هرچه بیشتر در بازی، نیازمند کسب امتیاز از طریق مراحل مختلف و ارتقای 5 بخش قدرت موتور، وزن، جعبه دنده، اصطکاک و نیترو هستید. طبق معمول بازی های رایگان، برای ارتقای اتومبیل تان نیازمند پول رایج بازی هستید که برای تهیه آن ها، می توان از خریدهای درون برنامه ای هم بهره گرفت. با این حال، هیچ اجباری به خرید درون برنامه ای وجود ندارد و با اندکی صبر، می توان بازی را به اتمام رساند.
یکی دیگر از حرکات زیبای سازندگان صفر تا صد در راستای افزایش جذابیت شخصی سازی، امکان خرید پلاک برای اتومبیل است. پلاک در واقع، نقش شناسه کاربر را در بازی ایفا می کند و می توان با انتخاب شهرهای مختلف و خریداری شماره پلاک های دلخواه، نام خود را در جدول برترین بازیکنان ثبت نمود.
در نهایت باید گفت که «صفر تا صد: دنده آخر» یکی از خوش ساخت ترین عناوین موبایل ایرانی است که اگر سبک و سیاق آن به دلتان بنشیند، برای مدتی طولانی و شاید حتی هفته ها درگیرش شوید. خوشبختانه یا متاسفانه، گیم پلی صفر تا صد می تواند هر گیمری را معتاد خود کند و کسی چه می داند، شاید حتی مجاب شوید که برای خرید پول رایج این بازی رایگان، هزینه کنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سلام من وقتی می خوام جایزه دریافت کنم می نویسه تبلیغ انتها رو ببندید کجا رو باید ببندم؟?
کاش اپ های ایرانی برای ios هم اینجوری میتازوندند :-(
سلام
توی لیگ طلایی ام 3 مسابقه تا اول شدن دارم میزنم شروع میزنه مشکل داخلی سرور. یک سری دیگه الماس و پول کافی داشتم برم تو لیگ میزد ندارید. من الماسامو میخوام :(((((
screen shot am gereftam
شناسه 411840
کمککککککککککککککککککککککککککککککککککککک.
همین بالایی ام :)
اگه نسخه مود نداره پس عکسای بالا چیه؟
سروروتون تو بعضی ساعات اصلا نمیاره و بسته هدیه الماس هم بذارید آبپدیت جدیدش هم لطفا بذارید