بنچمارک هایی که خبر از بازآفرینی تبلت ها توسط گوگل می دهند
گوگل احتمالا انقلابی ترین تبلت تازه خود را به زودی معرفی خواهد کرد. ماه گذشته اگر خاطرتان باشد، اطلاعات مربوط به یک تبلت عظیم الجثه 13.8 اینچی متعلق به غول جستجوگر در پایگاه داده ای GFXBench رویت ...
گوگل احتمالا انقلابی ترین تبلت تازه خود را به زودی معرفی خواهد کرد. ماه گذشته اگر خاطرتان باشد، اطلاعات مربوط به یک تبلت عظیم الجثه 13.8 اینچی متعلق به غول جستجوگر در پایگاه داده ای GFXBench رویت گردید که این گفته را تایید می کند.
این پایگاه داده ای همواره منبعی معتبر برای دریافت اطلاعات مربوط به گجت های معرفی نشده در سال های اخیر به شمار می رفته است و براساس داده های جدید رویت شده در آن، تبلت تازه گوگل احتمالا تفاوتی فاحش با محصولات هم کلاس خود دارد و آن ماژولار بودنش است.
گوگل با طرح های بلند پروازانه خود سعی در بازآفرینی اسمارت فون ها دارد
در سال 2014 میلادی، این شرکت ساکن مانتین ویو پروژه ای به نام آرا را معرفی کرد؛ طرحی مبتکرانه از گروه محصولات و تکنولوژی های پیشرفته گوگل. در آن زمان، تیم مهندسان و طراحان شرکت مورد بحث در نظر داشتند که اسمارت فون ها را به کلی متحول نموده و خاصیتی را به آنها بدهند که مدت ها نبودش در این دستگاه ها احساس می شد.
البته در آن زمان، پی سی های معمول، عمدتا دسکتاپ ها و البته تا حدی لپ تاپ ها، سطحی از ماژولاریتی را در خود داشتند و اجزا و قطعات کلیدی این دستگاه ها شامل هارد درایو، کارت های ویدئو، ماژول رم و حتی مادربرد آنها به راحتی از جای خود خارج شده و قابل تعویض بود. به لطف همین مزیj کاربران قادر خواهند بود که عمر دستگاه های خود را بالا ببرند یا اینکه توانمندی هایی بیشتر از سابق را به آنها بیافزایند.
اما این مساله هیچگاه در مورد اسمارت فون ها یا تبلت ها صادق نبوده است. در میان کاربران این دستگاه ها، شمار اندکی از آنها قادر بودند که ظرفیت ذخیره سازی دستگاه هایشان را با استفاده از کارت های میکرو اس دی بالا ببرند اما ارتقاء ماژول دوربین، چیپست یا رادیوی دستگاه عملا غیرممکن بوده است که البته با استفاده از ابزارهای مناسب شاید برخی کاربران قادر باشند با مشقت و سختی به طور مثال نمایشگر ترک خورده دستگاه خود را تعویض نمایند.
به لطف پروژه آرا، گوگل امیدوار است که این مساله را تغییر دهد. اسمارت فون های پروژه آرا مجموعه ای از ماژول ها را در خود دارند (درست مانند لگو) که درون یک اسکلت سحرآمیز قرار می گیرند. هر ماژول نیز یک کامپوننت متفاوت دارد که در کمترین زمان می توان آن را از جایش خارج کرده و تعویض نمود.
البته موبایل های پروژه آرا شاید به لحاظ عملکرد مشابه تلفن های همراه غیرماژولار هم قیمت خود نباشند اما با گذشت زمان، امکان آپگرید و تعویض قطعات این دستگاه ها اختلاف قیمت بالایشان را جبران خواهد کرد و در نتیجه هزینه کلی خرید آنها را پایین می آورد.
این کار همچنین می تواند فشارها بر بزرگ ترین رقیب گوگل در حوزه تلفن های هوشمند یعنی اپل را نیز افزایش داده و برتری قابل توجهی نسبت به آیفون را نصیب موبایل های اندرویدی نماید.
اما مشکلی که وجود دارد این است که پروژه آرا هیچگاه یک تاریخ تثبیت شده برای عرضه نداشته است. سال گذشته، گوگل در جریان کنفرانس توسعه دهندگان خود از یک نمونه عملی این محصول پرده برداشت و این نوید را به مخاطبانش داد که بالاخره موبایل های پروژه آرا را خواهند دید.
این شرکت در نظر داشت که پروسه تست عمومی این محصولات را در نیمه دوم سال 2015 در پورتوریکو به مرحله اجرا در آورد اما در تابستان همان سال اعلام کرد که فرایند تست به زمان نامعلومی موکول شده است.
از آن زمان تا کنون خبرهای اندکی در این باره منتشر شده است و اینطور به نظر می آید که پروژه آرا هیچگاه رنگ واقعیت به خود نخواهد گرفت.
موفقیت ناتمام اندروید در بازار تبلت
این گمانه زنی چیزی است که دست کم تا ماه قبل و پیش از انتشار اطلاعات مربوط به تبلت تازه گوگل در بنچمارک GFXBench مطرح می شد. آن محصول که نام تبلت پروژه آرا را یدک می کشید نشان می داد که گوگل احتمالا تلاش دارد طرح ساخت محصولات ماژولار خود را توسعه دهد و آن را روی دستگاه های بزرگ تر نیز پیاده سازی کند.
گوگل در نظر دارد که در تاریخ 29 اردیبهشت ماه سال جاری کنفرانس توسعه دهندگان خود را برگزار نماید و پیش بینی می شود که در جریان این رویداد چشممان به یکی از تبلت های پروژه آرا نیز روشن گردد.
در هر حال، احتمال زیادی وجود دارد که تمرکز کنفرانس امسال گوگل I/O روی تبلت های اندرویدی قرار داشته باشد. گوگل در سالهای اخیر نیز این کنفرانس را برای ارائه جزئیات در مورد آخرین نسل سیستم عامل اندروید مورد استفاده قرار داده است.
این شرکت اندکی قبل، نسخه پیش نمایش نسل بعدی سیستم عامل موبایل خود (موسوم به Android N) را در اختیار توسعه دهندگان قرار داد، نسخه ای که احتمال می رود از قابلیت های متنوع جدیدی خصوصاً در زمینه مالتی تسکینگ برخوردار باشد.
اپل نیز سال گذشته با iOS 9، امکان اجرای همزمان ۲ اپلیکیشن در کنار یکدیگر را به آیپدهای جدید خود آورد، قابلیتی که بدون تردید در افزایش کاربرد و راحتی استفاده از تبلت تاثیر بسزایی خواهد داشت.
برخی از شرکای سخت افزاری گوگل نیز تاکنون تلاش هایی در زمینه اضافه کردن ویژگی مالتی تسکینگ به تبلت های اندرویدی خود داشته اند، اما هسته این سیستم عامل تاکنون از جنین قابلیتی بی بهره مانده است.
اما Android N همان نسخه ای به حساب می آید که گوگل برای رفع این نقیصه در نظر گرفته و قصد دارد با ارائه آن، کاربردهای ابزارهای اندرویدی (خصوصاً در اندازه های بزرگتر) را برای کاربران افزایش دهد.
هرچند سیستم عامل موبایل گوگل بخش عمده بازار تلفن های هوشمند را در اختیار خود دارد، اما هرگز نتوانسته چنین موفقیتی را حوزه تبلت ها نیز رقم زند. بیش از ۸۰ درصد تلفن های هوشمند به اندروید مجهز هستند در حالی که این رقم در بازار تبلت ها به ۶۸ درصد یعنی کمی بیشتر از نصف ابزارها محدود است.
این در حالی است که اواخر سال گذشته میلادی موسسه تحقیقاتی Strategy Analytics پیشبینی کرد سهم گوگل از بازار تبلت ها به مرور کاهش یافته و به ۵۹ درصد در سال ۲۰۱۹ برسد.
در این گزارش پیشبینی می شود سهم اپل در زمان مشابه از ۲۲ به ۲۳ درصد افزایش یابد اما برنده حقیقی ویندوز به حساب می آید که در صورت تحقق یافتن پیشبینی ها سهم خود را از ۱۰ به ۱۸ درصد یعنی نزدیک به دو برابر افزایش خواهد داد.
در مجموع می توان این گونه نتیجه گیری کرد که هرچند تبلت های اندرویدی ارزان قیمت و مناسب هستند، اما ویژگی چندان چشمگیری ارائه نمی کنند و این همان نقطه ضعفی است که گوگل می خواهد با عرضه نسخه بعدی اندروید آن را تغییر دهد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سلام
میتونم از سایت آرا گوشی سفارش بدم..؟
میشه یه نگاهی بکنید؟