فاز نخست پروژه های دولت الکترونیکی هفته آینده به بهره برداری می رسد
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ رضا باقری اصل، معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات از افتتاح فاز نخست پروژه های دولت الکترونیکی در قالب «درگاه واحد خدمات ...
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ رضا باقری اصل، معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات از افتتاح فاز نخست پروژه های دولت الکترونیکی در قالب «درگاه واحد خدمات دولت» و «گذرگاه خدمات دولت» در هفته ی آینده خبرد داده است. به گفته ی آقای باقری، امروزه خدمات الکترونیکی دولت در کشورهای مختلف جهان فقط از یک درگاه واحد به مردم ارائه می شود و بر همین اساس، سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز به عنوان یکی از ارکان اجرایی وزارت ارتباطات، اقدام به راه اندازی درگاه واحد دولت الکترونیکی کرده است.
ایشان در ادامه افزوده اند: «درگاه واحد خدمات دولت جهت ارائه ی خدمات ملی و انواع خدمات ارزشافزوده در راستای پیشبرد اهداف پیش بینی شده و همچنین خدمت رسانی بهتر به مردم و مدیریت یکپارچه ی خدمات عمومی کشور ایجاد و راه اندازی می شود». به گفته ی دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، درگاه مذکور خدمات دولت به مردم (G2C) را در ۳ بخش عرضه می کند.
در بخش نخست و در بدنه ی اصلی درگاه، قابلیت دسترسی به بخش پویا و پرکاربردترین خدمات نظیر سامانه ی پاسخگویی ۱۹۵، ایران ۱۴۱، خدمات شناسنامه ای، طرح ساماندهی مشاغل خانگی و خدمات پستی در دسترس عموم قرار گرفته است.
در بخش دوم ارائه ی خدمات به صورت فهرست وار و در تقسیم بندی های موضوعی (خوشهای) شامل آموزش و پژوهش، فناوری اطلاعات و ارتباطات، اقتصادی و مالی، امنیت و مدیریت بحران، امور بینالملل، امور داخلی کشور، انرژی، حقوقی و قضایی، حمل و نقل و شهرسازی، رفاه و تأمین اجتماعی، سلامت و بهداشت، صنعت و تجارت، فرهنگی و اجتماعی، محیطزیست، منابع طبیعی و کشاورزی امکان پذیر است.
در بخش سوم و آخر نیز حدود ۸۰۰ نوع خدمت از طریق لینک دسترسی به همراه شناسنامه ی خدمات 69 دستگاه اجرایی ارائه دهنده ی خدمات مختلف در اختیار مردم قرار می گیرد.
باقری یکی از ویژگی های مهم این درگاه را، بهره گیری از جویشگرهای بومی برای دسترسی به خدمات و جستجوی مطالب مرتبط در شبکه ملی اطلاعات عنوان کرده است. معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران، ایجاد گذرگاه خدمات دولت (GSB) را نیز یکی دیگر از پروژه های مهم و کلیدی توسعه ی دولت الکترونیکی در کشور عنوان و اظهار داشت: «سازوکار پیادهسازی دولت الکترونیک نیازمند آن است که بستر تبادل الکترونیکی اطلاعات و خدمات (G2G) برای هرگونه استعلام، تبادل و تهیه ی فرآیند های دولت ایجاد شود».
فراهم شدن بستر خدمات الکترونیکی برای دستگاه های مختلف
به گفته ی باقری، اجرایی شدن این گذرگاه منجر به نظام مند شدن گردش اطلاعات دولت و تسهیل فضای کسب و کار خواهد شد. ایشان در ادامه ی صحبت های خود افزوده اند: «در این گذرگاه الکترونیکی، سازمان های دولتی خدمات الکترونیکی خود را در دسترس سایر دستگاه ها قرار داده و با استفاده از فناوری اطلاعات و تسهیل در کسب وکار، به ارائه ی هرچه سریع تر خدمات خود می پردازند. این مهم تنها از طریق پیادهسازی بستر نرم افزاری مرکز ملی تبادل اطلاعات و اتصال سازمان ها به این بستر میسر می شود».
دبیر کمیسیون توسعه ی دولت الکترونیکی در ادامه می گوید: «در حال حاضر این مدل از شبکه در قالب پروژه شبکه NIX در کشور راه اندازی شده است به طوری که ارتباط با کلیه ی بانک های اطلاعاتی کشور از طریق گذرگاه خدمات دولت به صورت خوشههای ۱۴ گانه قابل ارائه است. این زیرساخت ها، گام دوم در اجرایی شدن دولت الکترونیکی و گذر به نسل دوم یکپارچگی خدمات، اطلاعات و فرآیندها است و دستگاه های اجرایی پس از این می توانند از طریق زیرساخت های فراهم شده، به سرعت خدمات خود را در بستر G2C، G2B در درگاه خدمات دولت و خدمات G2G را در گذرگاه خدمات دولت ارائه کنند».
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بهتره که قبل از هر چیز این وبسایت های دولتی و سازمانی رو بهبود بدن که به غیر از کافی نت ها، مردم عادی هم بتونن به راحتی باهاشون کار کنن! :|
به زبون ساده توضیح بده تا بفهمیم!
چی گفت الان؟!