ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

موتور جستجوی بینگ می تواند سرطان پانکراس را تشخیص دهد

موتورهای جستجو ابزارهای فوق العاده ای برای یافتن محتوا، وبسایت های مختلف، چک کردن اخبار و حتی خرید آنلاین هستند. اما بالاخره روزی فرا می رسد که قابلیت های آنها به چیزی بیشتر از این موارد ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ | ۱۹:۳۰

موتورهای جستجو ابزارهای فوق العاده ای برای یافتن محتوا، وبسایت های مختلف، چک کردن اخبار و حتی خرید آنلاین هستند. اما بالاخره روزی فرا می رسد که قابلیت های آنها به چیزی بیشتر از این موارد برسد و حتی احتمال می رود که به نجات جان انسان نیز کمک کنند.

براساس اعلام محققان مایکروسافت، موتورهای جستجو این قابلیت را دارند که براساس سوابق سرچ، به شما در مورد ابتلا به بیماری یا ناراحتی های جسمی هشدار بدهند.

شاید قابل توجه ترین مثال در این باره موتور جستجوی بینگ باشد، که پیشتر توانست برخی از کاربرانش را حتی قبل از تشخیص پزشک، در مورد ابتلا به سرطان پانکراس مطلع نماید.

این دستاورد حالا در یک مقاله تحقیقاتی در نشریه آنکولوژی منتشر شده است. در این مقاله ذکر گردیده که چطور بینگ توانست داده های ناشناس را تجزیه نموده و الگوهای سرچ روشنی را برای آنها که از سرطان پانکراس رنج می برند، بیابد.

موتور جستجوی بینگ با استفاده از تناوب سرچ ها و علائم و نشانه هایی که افراد جستجو کرده بودند توانست مشخص نماید که کدام یک از کاربران علائم سرطان پانکراس را در بدن خود تجربه کرده اند، کدام جستجوها صرفا به خاطر کنجکاوی فرد در مورد این بیماری یا نگرانی از آن انجام شده و کدام افراد هم در واقعیت به آن بیماری دچار بوده اند.

البته آنطور که دکتر هورویتز گفته، این نخستین باری نیست که از داده های انبوه و سرچ های صورت گرفته توسط موتورهای جستجو در تحقیقات پزشکی استفاده می شود. چند سال پیش، گوگل تلاش نمود با استناد به سرچ های انجام شده گسترش بیماری آنفلوانزا را در آمریکا مورد پایش قرار دهد.

در نمونه ای دیگر یک فروشگاه خرده فروشی قبل از خانواده زن جوانی، صرفا با علم به تغییر عادات خرید وی تشخیص داد که باردار است.

البته در مورد تحقیقات گوگل باید بگوییم که در ادامه مشخص شد داده های به دست آمده از موتور جستجوی آن دقت کافی را ندارند اما رویکرد اتخاذ شده از سوی مایکروسافت ظاهرا بسیار دقیق و قابل استناد است و جالب است بدانید که محققان این شرکت توانسته اند 5 تا 15 درصد از بیماران مبتلا به سرطان پانکراس را براساس سرچ هایشان شناسایی کنند و از یک نمونه هدف 100 هزارتایی تنها یک مثبت کاذب در آنها پیدا شده است.

البته این بررسی به صورت کاملا محدود روی تکنولوژی و الگوریتم های گوگل انجام شد و بیشتر می توان آن را به اثبات مفهوم تشبیه کرد تا هر چیز دیگری. با این حال، نتایج به دست آمده از این بررسی کاملا نوید بخش بودند و اگر بتوان آنها را مجددا به دست آورد (شاید حتی با دقتی بالاتر از میزان ذکر شده) ممکن است به زودی شاهد ارائه خدمات پزشکی و سلامت توسط موتورهای جستجو باشیم.

یکی از محققان مایکروسافت در صحبت هایش اشاره کرده که این قابلیت چه نتایجی را می تواند با خود به همراه داشته باشید و اظهار نموده: «ما چه کاری می توانیم انجام دهیم؟ ممکن است روزی نسخه ای از کورتانا برای حوزه سلامت ارائه شود.»

او در واقع به دستیار دیجیتالی مایکروسافت اشاره می کرد که از موتور جستجوی بینگ بهره می گیرد و همچنین از تلاش های علنی این شرکت یاد کرد که برای استفاده از داده های شخصی و یادگیری ماشینی به منظور ارائه پیشنهاد در پلتفرم سلامتی مایکروسافت صورت گرفته اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • farzad37j
    farzad37j | ۱۹ خرداد ۱۳۹۵

    آفرين.

مطالب پیشنهادی