ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

هفت ترفند موثر برای بهینه سازی ویندوز 10 جهت اجرای نرم و روان بازی ها

اگر شما نیز بازی های ویدئویی را با پی سی و سیستم عامل ویندوز شروع کرده و با آن بزرگ شده اید، باید بدانید که ویندوز 10 خط پایان شما به شمار می رود؛ چرا که ...

سامان میرزا
نوشته شده توسط سامان میرزا | ۵ تیر ۱۳۹۵ | ۲۰:۰۰

اگر شما نیز بازی های ویدئویی را با پی سی و سیستم عامل ویندوز شروع کرده و با آن بزرگ شده اید، باید بدانید که ویندوز 10 خط پایان شما به شمار می رود؛ چرا که به گفته مایکروسافت ویندوز 10 آخرین نسخه از سیستم عامل ویندوز خواهد بود که برای رایانه های شخصی عرضه می شود. اگرچه بخشی از کاربران ویندوز هنوز در مقابل طرح های تبلیغاتی مایکروسافت برای پیوستن به این سرویس مقاومت می کنند، اما تعداد زیادی از آن ها نیز در حال مهاجرت به این نسخه از ویندوز هستند.

ویندوز 10 یک سیستم عامل بسیار عالی برای اجرای بازی های ویدئویی است و تمامی قابلیت ها و برنامه های ضروری برای تجربه ی خوب گیمینگ را به صورت یک جا به کاربر ارائه می کند.  با اجرای هفت ترفندی که در ادامه برایتان آورده ایم، می توانید بهترین تجربه ی گیمینگی که ویندوز 10 ارائه می دهد را تجربه کنید.

تذکر: هر یک از بهینه سازی های زیر به یک راه اندازی مجدد (Restart) برای ثبت شدن نیاز دارند.

غیر فعال کردن الگوریتم Nagle

الگوریتم Nagle سیستمی است که پکیج های دیتا را در یکجا جمع آوری می کند تا بتوانید اینترنت سریع تر و روان تری داشته باشید. در واقع این الگوریتم سبب کنترل زمان ارسال در پروتکل TCP می شود؛ این بدان معناست که اگر این قابلیت روی کامپیوتر و ویندوز فعال باشد ممکن است هنگام انجام بازی ها به صورت آنلاین با میزانی تأخیر مواجه شوید.

برای غیر فعال کردن این ویژگی کافی است به تظیمات رجیستری خود بروید. برای دسترسی به رجیستری و ویرایش آن واژه ی «Regedit» را در فیلد جستجوی تسکبار ویندوز نوشته و اپلیکیشن نمایش داده شده را اجرا کنید. پیش از هر چیزی باید آگاه باشید که با انجام دستکاری در رجیستری ممکن است سیستم عامل خود را با خطر مواجه کرده و با تغییرات نادرست، فایل های سیستمی کامپیوتر خود را دچار اختلال کنید، پس به مراحل کار بسیار دقت کنید.

پس از باز شدن ادیتور، توسط منوی کشویی که در بالا و سمت چپ می بینید به مسیر زیر بروید:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interface

با  وارد شدن به بخش Interface یک منوی کشویی مقابل تان قرار می گیرد که در آن تعدادی فایل همراه با اسامی عجیب غریب وجود دارد. برای انتخاب فایل درست کافی است آی پی آدرس خود را با آی پی ای که جلوی DhcpIPAddress در یکی از این فایل ها ذکر شده، هماهنگ کنید. برای دیدن آی پی آدرس خود نیز می توانید از مسیر زیر استفاده کنید:

WIN KEY + X > Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Center > Connections > Details > IPv4 Address

ip_address-1

بعد از پیدا کردن فایل درست با روش بالا، روی این پوشه کلیک راست کرده، به بخش New بروید و دو فایل DWORD (32-bit) Value بسازید. پس از انجام این کار اسم یکی از آن ها را به TcpAckFrequency تغییر داده و نام دیگری را TCPNoDelay بگذارید. اما پس از تغییر نام چه کاری باید انجام دهید؟ پاسخ واضح است، روی هر کدام از این دو فایل دو بار کلیک کرده تا باز شوند و سپس مقدار پارامترهای هر کدام را طبق شکل زیر به 1 تغییر داده و روی دکمه ی Ok کلیک کنید.

tcp_ack_example

فعال شدن این دو پارامتر سبب غیرفعال شدن الگوریتم Nagle می شود. اگر در ادامه ی راه با مشکلی مواجه شدید کافی است مقدار پارامتر هر یک از این فایل ها را به صفر تغییر دهید تا غیرفعال شوند.

آپدیت و ری استارت خودکار سیستم عامل را غیرفعال کنید

در ویندوز 10، سیستم عامل به صورت خودکار آپدیت شده و بدون کسب اجازه از شما مجددا راه اندازی می شود. البته این قابلیت همیشه فعال نیست، اما مطمئناً دوست ندارید که هنگام اجرای بازی ها با آن غافلگیر شده و ریسک ذخیره نشدن قسمتی از بازی را بپذیرید. بروزرسانی خودکار ویندوز نه تنها سبب ری استارت شدن سیستم شما به صورت تصادفی می شود، بلکه با دانلود در پس زمینه موجب محدود شدن اتصال اینترنت شده و انجام بازی به صورت آنلاین را با مشکلاتی رو به رو می سازد.

برای غیر فعال کردن ری استارت خودکار به مسیر زیر بروید:

Start > type update > Check for updates > Advanced options > Choose how updates are installed > Notify to schedule restart

این مورد از راه اندازی مجدد ویندوز 10 پس از دریافت بروزرسانی جلوگیری می کند. با انجام تغییرات بالا برای جلوگیری از بروزرسانی خودکار سیستم عامل در پس زمینه به بخش Choose how updates are delivered رفته و گزینه ی Updates from more than one place را خاموش کنید.

جلوگیری از بروزرسانی خودکار بازی ها توسط Steam

اگر از ویندوز برای بازی کردن استفاده می کنید پس به حتم با سرویس استیم آشنایی دارید. استیم با تمام خوبی هایی که دارد، یک سرویس کامل به شمار نمی رود. یکی از بزرگترین مشکلات استیم که سبب عذاب بسیاری از کاربران می شود، مربوط به بروزرسانی های این سرویس است، طوری که به شما اجازه نمی دهد تا جلوی بروزرسانی خودکار بازی ها را در آن بگیرید. این امر ممکن است باعث پر شدن حافظه ی رم شما و ایجاد اختلال در بازی شده و یا اتصال اینترنت تان را محدود کرده و بازی کردن به صورت آنلاین را دشوار کند.

برای جلوگیری از بروزرسانی خودکار بازی ها در پس زمینه، به کلاینت استیم خود رفته و مسیر زیر را دنبال کنید:

Steam > Settings > Downloads

سپس تیک گزینه ی Allow downloads during gameplay  را بردارید تا از بروزرسانی محتویات بازی ها در طول بازی جلوگیری شود.

steam_settings_one

برای جلوگیری از بروزرسانی خودکار بازی ها توسط استیم (بازی هایی که خیلی وقت است سمت آن ها نرفته اید) کافی است روی هر بازی نصب شده در قسمت Library کلیک راست کرده و گزینه ی Properties را انتخاب کنید. در این بخش به سربرگ Automatic Updates رفته و گزینه ی Always keep this game up to date را به Only update this game when I launch it تغییر دهید.

steam_automatic_updates

تنظیم افکت های بصری برای دریافت بهترین عملکرد

رابط کاربری گرافیکی شما یا همان GUI می تواند یک مانع بزرگ برای قدرت پردازشی سیستمی که از آن استفاده می کنید، باشد. تنظیمات ظاهری ویندوز 10 شما به طور پیش فرض طوری طراحی شده که قابل تغییر باشند. همچنین بازی در حال اجرا نیز ممکن است با رابط کاربری که در پس زمینه در حال اجراست تضادهایی داشته باشد، پس بهتر است این تغییرات را تنها برای داشتن عملکرد بهتر انجام دهید نه چیز دیگر.

تنظیمات افکت های بصری موجود در ویندوز 10 را از مسیر زیر انجام دهید:

Start > type performance > Adjust the appearance and performance of Windows > Adjust for best performance > Apply > OK

در همین پنجره به تب Advanced رفته و مطمئن شوید که بخش Adjust the best performance of روی گزینه ی Programs تنظیم شده باشد.

performance_settings

Power Settings ویندوز را بهینه سازی کنید

تنظیمات برق دستگاه اغلب به این دلیل که فرض می شود تاثیر چندانی ندارند، به صورت دست نخورده باقی می مانند. با این حال با ایجاد تغییراتی در این بخش می توانید ضمن افزایش سرعت و کاهش لگ ها، تجربه ی بهتری از اجرای بازی ها در ویندوز 10 داشته باشید. البته برخی از این تغییرات نیز تفاوتی ایجاد نکرده و شاهد بهبودی در تجربه ی خود از بازی نیستید. بهترین راه برای فهمیدن تاثیر این تنظیمات این است که آن را روی سیستم خود تست کنید. برای انجام تغییرات در قسمت برق سیستم خود کافی است این مسیر را دنبال کنید:

WIN KEY + X > Control Panel > System and Security > Power Options > High Performance.

power_options

فعالسازی این گزینه باعث می شود که رایانه شما در مصارف بالاتر انرژی و و دماهای بیشتر عملکرد بهتری از خود در اجرای بازی ها به نمایش بگذارد. توجه داشته باشید که بهتر است از این گزینه در کامپیوتر های خانگی استفاده کنید، نه لپ تاپ ها.

درایورهای سیستم خود رو بروز نگه دارید

واحد پردازش گرافیکی (GPU) قلب تجربه پی سی گیمینگ شماست و برای عملکرد بهتر و سریعتر به آخرین درایور عرضه شده نیاز دارد. تمام کارت های گرافیکی، فارغ از جدید یا قدیمی بودنشان، از بروزرسانی پیوسته ی درایور سود می برند.

برای بررسی نام و مشخصات کارت گرافیک خود کافی است مراحل زیر را طی کنید:

Right-click Desktop > Display settings > Advanced display settings > Display adapter properties

GPU_listing-1

اگرچه قادر هستید از طریق مسیر:

Properties > Driver > Update Driver…

اقدام به بروزرسانی درایور کارت گرافیک خود کنید، اما پیشنهاد ما به شما سر زدن به وبسایت سازنده و کسب اطمینان از بروز بودن درایور کارت گرافیکی است.

driver_download

سازندگان کارت های گرافیکی اغلب اقدام به ارائه بازی های رایگان و نرم افزار های به روز رسانی می کنند؛ مواردی که باعث می شود درایور های شما به صورت خودکار به روز شوند. به عنوان مثال می توان از نرم افزار AMD Gaming Evolved شرکت AMD نام برد.

amd_gaming_evolved

برای عملکرد مطلوب، به شدت توصیه می شود اقدام به نصب درایور چیپست و LAN مادربورد خود کنید. این مورد از آن جایی که برای عملکرد مطلوب گیمینگ شما نیز حیاتی است، ضروری به نظر می رسد. ساده ترین روش برای چک کردن درایور چیپست استفاده از command prompt است که برای باز کردن آن باید مراحل زیر را طی کنید:

Start > type cmd > Command Prompt

پس از باز شدن command prompt کافی است دستور زیر را در آن وارد کنید:

Your motherboard’s manufacturer and product name will appear in the command prompt.

2016-05-06_13h09_56

پس از انجام این کار با تصویر بالا مواجه می شوید؛ تصویری که شامل لیست سازنده و نام محصول (همان چیپست شما) می شود. باید از این نام ها برای یافتن درایور مناسب استفاده کنید. برای این کار کافی است به وبسایت سازنده رفته و در تب Support به دنبال نرم افزار ضروری موردنیاز بگردید.

chipset

همچنین باید گفت همراه با درایور چیپست، درایور LAN که به مادربورد متصل است را پیدا می کنید. به روز بودن درایور LAN سبب عملکرد مطلوب اتصال اینترنت شما می شود.

lan_and_chipset_drivers

اگر ترجیح می دهید تمامی درایورهای شما توسط یک نرم افزار، بروزرسانی شوند، برخی تولید کنندگان خاص مانند MSI و یا  Intel اقدام به تهیه و تولید یک نرم افزار بروزرسانی جامع کرده اند که شامل تب های مختلف درایور LAN، تنظیمات GUI و... هستند.

DirectX 12 و دیگر هیچ

DirectX 12 در واقع آخرین نسخه از محبوبترین API کمپانی مایکروسافت است. نسخه ای که یک گام بزرگ به سوی آینده ی گیمینگ محسوب می شود.

با پشتیبانی از طیف گسترده ای از GPU و CPUـهای چند هسته ای فعلی و آینده، ارائه فریم ریت های بهتر، کاهش مصرف برق و افزایش قدرت افکت های گرافیکی، DirectX 12می تواند عصر جدیدی را برای پی سی گیمرها رقم بزند. برای چک کردن این که از آخرین ورژن DirectX برخوردا هستید یا خیر مسیر زیر را طی کنید:

Start > run > Run > dxdiag > DirectX Version

dx_diag

اگر به هر دلیلی سیستم شما از DirectX 12 برخوردار نیست، به سادگی از طریق مسیر:

Start > type update > Check for updates > Click Check for updates

اقدام به راه اندازی نرم افزار بروزرسانی کنید. با این کار DirectX 12 به صورت خودکار روی پی سی شما دانلود خواهد شد. البته اگر به تازگی اقدام به نصب ویندوز 10 روی کامپیوتر خود کرده اید، ممکن است به روز رسانی DirectX را به صورت رسمی دریافت نکنید. هنوز هیچ بسته ی بروز رسانی مستقلی برای DirectX 12 عرضه نشده است.

ویندوز 10؛ در بلندای پی سی گیمینگ

ویندوز 10 یک لذت بی حد و مرز برای گیمرهای مدرن به حساب می آید. مجموعه ای قوی از بازی ها، سازگاری با اکس باکس و وجود نرم افزارهایی که به طور مشخص برای بازی طراحی شده اند، همه و همه به وضح بیان می کنند که گیمرها جایگاه ویژه ای در آینده ی ویندوز 10 دارند. اگر چه هیچ چیز کامل نیست، اما ویندوز 10 برای بهتر شدن تلاش می کند؛ می توانید با استفاده از ترفندهای مختلف، عملکرد گیمینگ و تجربه ی مطلوب از آن را در ویندوز 10 به سطح بالاتری برسانید.

شما از چه ترفندهایی برای ارتقای تجربه ی خود در بازی های ویدئویی استفاده می کنید؟ آیا ترفندهای بهتری می شناسید؟ با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • TeChNoLoGy
    TeChNoLoGy | ۵ تیر ۱۳۹۵

    هیچ کدومش به اندازه غیر فعال کردن گرافیک ویندوز جواب نمیده همون best perforence

مطالب پیشنهادی