تاریخچه پر فراز و نشیب رقابت فضایی ناسا و فرود اولین انسان ها روی ماه
راکت Saturn V را می توان دستاوردی بسیار مهم در علم مهندسی خواند؛ بخش اعظمی از ماموریت های آپولو از طریق این راکت انجام گرفتند و فرود فضانوردان آمریکایی روی ماه نیز به لطف آن محقق شد. ...
راکت Saturn V را می توان دستاوردی بسیار مهم در علم مهندسی خواند؛ بخش اعظمی از ماموریت های آپولو از طریق این راکت انجام گرفتند و فرود فضانوردان آمریکایی روی ماه نیز به لطف آن محقق شد.
Saturn V همچنین با تکیه بر فناوری نازی ها ساخته شد. Wernher von Braun مهندس هوافضا بود و در جریان جنگ دوم جهانی نیز از اعضای حزب نازی به شمار می رفت. وی که در آن دوران از مهندسان ارشد آلمان نازی بود یک موشک دوربرد بالستیک به نام V-2 را برای این رژیم طراحی کرد و بعدها نیز راکت Saturn V را با الهام از آن برای ایالات متحده آمریکا ساخت.
اما در ادامه می خواهیم به تاریخ 20 ژوئن (31 خرداد ماه) بپردازیم که اهمیت ویژه ای در تاریخ دارد چراکه در دو سال مختلف در چنین تاریخی، جهان شاهد وقایع بسیار مهمی بود.
نخست 20 ژوئن سال 1944 را مرور می کنیم که در آن، راکت V-2 نامش را به عنوان اولین ابزار دست ساز بشر به ثبت رساند که از خط کارمن عبور می کرد (این خط در صد کیلومتری از سطح دریا قرار دارد) و به ارتفاع قابل توجه 189 کیلومتر از سطح زمین رسید.
از سپتامبر سال 1944 میلادی بالغ بر 3 هزار راکت V-2 به آسمان پرتاب شد که مجموعا کشته شدن 2754 غیرنظامی و حدود 4500 نیروی نظامی را به دنبال داشتند. اما حتی این آمار بالای تلفات هم نتوانست جلوی آمریکایی ها را برای ساخت راکت بگیرد و همچنان زندانیان دربند در اردوگاه های کار اجباری نازی این راکت ها را در کارخانه زیرزمینی Mittelwork تولید می کردند.
در سال 1943 میلادی، Von Braun به درجه سرگردی رسید و نامش در صدر لیست دانشمندانی قرار گرفت که برای انجام بازجویی و استخراج اطلاعات تحت تعقیب ارتش ایالات متحده آمریکا بودند.
اما با شدت یافتن جنگ این برنامه نیز تغییر یافت و ارتش آمریکا به این نتیجه رسید که به جای بازجویی از دانشمندان آلمانی بهتر است آنها را جذب نماید و از دانش شان به نفع خود استفاده کند.
در همین راستا برنامه ای به نام عملیات Paperclip یا گیره کاغذ کلید خورد که در واقع یک پروژه محرمانه بود و هدفش جذب و استخدام دانشمندان ارشد آلمان و انتقالشان به آمریکا بود. به این ترتیب تخصص آمریکا نیز تقویت می شد و این کشور در جایگاهی بالاتر از جماهیر شوروی قرار می گرفت.
در ادامه، به 20 ژوئن سال 1945 میلادی می رسیم که دومین تاریخ مهم است. در این روز، von Braun به همراه تیم تحت سرپرستی اش مورد تایید ارتش آمریکا قرار گرفتند. او در کنار آرتور رادولف (مدیر عملیات های کارخانه Mittelwerk که بسیاری در آن کشته شدند) کار ساخت راکت Saturn V را بر پایه دانش به خدمت گرفته شده در تولید موشک بالستیک V-2 آغاز نمود.
در سال 1960 میلادی، von Braun به عنوان نخستین مدیر مرکز پروازهای فضایی مارشال متعلق به ناسا برگزیده شد. در یکی از صفحات وب متعلق به ناسا اینطور آمده: بی شک او یکی از بزرگ ترین دانشمندان حوزه راکت در تاریخ است.
اما نباید از یاد برد که این دستاوردها به بهای از دست رفتن جان انسان های بی گناهی حاصل شده که حالا بسیاری از آنها از صفحه روزگار محو شده اند و تنها در آمار و ارقام کشته شدگان جنگی یاد و خاطره شان به جای مانده.
گنجینه های تصویری به یادگار مانده از پروژه آرشیو آپولو
پروژه جدید آرشیو آپولو در فلیکر دربرگیرنده تصاویر ارزشمند بیشماری است که بسیاری از آنها از سطح ماه گرفته شده اند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
آقا من نمی دونم شما چرا این وسط خودتونو می کشید ؛
کلا دو حالت داره : یا رفته، یا نرفته
در هر صوت نه سودی به یه ایرانی می رسه نه ضرری.
بعضیام دیگه شورشو در آوردن ؛ یه جوری به اونایی که میگن نرفته حمله می کنه، که انگار باباش آپولو رو روی ماه نشونده.
باز الان یه سری عزیزی که مغزشون رو امثال رائفی پور پر کردن میان میگن پروژه آپولو دروغ بود فلان. اره تو خوبی که با زیر شلواری نشستی تو خونتون ادمایی که تا ماه رفتن رو تحلیل میکنی. خود شوروی قبول کرد این دایی جان ناپلئون ای ایرانی قبول نمیکنن.
باشه تو خوبی??
کیفیت عکس ها از دوربین های علان خیلی بهتره:)))
خانم موسوی عجیب بود. تیتر خبر در رابطه با رقابت ناسا بود، امیدوار بودم از داستانای رقابت با شوروی بخونم، اما متن و تصاویر چیز دیگه ای بود. به هر حال ممنون. عکسای فوق العاده ای بودن. فقط تو عکس هفتم، که در مورد سایه بلند فضانورد هست، اشتباهاً نوشتید آپولو 7. آپولو 17 درسته.
نمیدونم بحث دروغ بودن رفتن آمریکا به ماه وچگونگی عبور از کمربند جهنمی ماه چی شد؟؟چندسالی میشد بعضی از دانشمندا منکر رفتن ناسا به ماه میشدن