ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مذاکره غول های مالی جهان با بانک مرکزی، برای ورود به بازار پر رونق پرداخت های الکترونیکی ایران

بر اساس اظهار نظر های تحلیل گران بین المللی، بانک های ایران به لطف لغو تحریم ها در فوریه ی ۲۰۱۶، ممکن است یک بار دیگر بتوانند تراکنش های فرامرزی خود با همتایان بین المللی ...

پیام ادیب
نوشته شده توسط پیام ادیب | ۱۹ تیر ۱۳۹۵ | ۱۴:۳۰

بر اساس اظهار نظر های تحلیل گران بین المللی، بانک های ایران به لطف لغو تحریم ها در فوریه ی ۲۰۱۶، ممکن است یک بار دیگر بتوانند تراکنش های فرامرزی خود با همتایان بین المللی شان را برقرار کنند. آخرین گزارش Timetric's Cards و Payment Intelligence Center به توصیف این موضوع می پردازد که اتصال مجدد ایران به سیستم های مالی بین المللی، سوئیفت، بازگشایی جریان های پرداختی از سوی بازیگران جهانی و طرح این کشور برای ترویج شیوه های غیر نقدی پرداخت، به رشد سالم بازار سیستم های پرداخت در ایران کمک می کنند.

به نقل از گزارش اخیر سی پی آی فایننشال، اکنون کشور ایران می تواند دسترسی خود به دارایی های چند میلیارد دلاری اش در آن سوی آبها را بازیابد و علاوه بر آن در زمینه ی فروش نفت، رونق سابق خود را احیا کند. تحریم های بین المللی علیه ایران، در سال ۲۰۱۲ و به خاطر اختلاف نظر هایی که بر سر برنامه ی هسته ای آن شکل گرفت بر این کشور تحمیل شد و به خاطر محدودیت های شدید بر تراکنش های خارجی و صادرات نفت، اثری به شدت منفی در اقتصاد ایران بر جای گذاشت.

کارتیک چالا، تحلیل گر Timetric در این خصوص می گوید: «انتظار می رود برقراری ارتباط مجدد با بانک های بین المللی و ارائه دهندگان طرح های پرداخت کارتی، در کنار تلاش دولت ایران برای جا انداختن پرداخت های الکترونیکی رشد بازار پرداخت های کارتی را تقویت کند».

رابین املوتت در مقاله ی خود می نویسد: بانک های سرتاسر جهان اکنون علاقمندند با همتایان ایرانی خود همکاری داشته باشند و مشارکت خود در نظام بانکی ایران را بالا ببرند. برای مثال، بانک بین المللی Raiffeisen اتریش اولین بانکی بود که از برنامه های خود برای دایر کردن شعبه ای در ایران پس از برداشته شدن تحریم ها پرده برداشت. بانک Woori کره ی جنوبی نیز در ماه می سال جاری میلادی یک دفتر نمایندگی در ایران بازگشایی کرده است. بانک ملی قزاقستان نیز به شکلی مشابه برای گسترش ارتباطات بانکی خود با ایران در آپریل سال جاری یادداشت تفاهمی با این کشور امضا کرد.

روند مشابهی نیز در بازار پرداخت های کارتی ایران مشهود است؛ به گفته ی چالا، شرکت های بین المللی فعال در زمینه ی پرداخت برای بررسی فرصت های موجود در ایران، «صف کشیده اند». او برای مثال، به غول های پرداخت دنیا نظیر MasterCard، Visa، Japan Credit Bureau و China UnionPay اشاره یم کند و مدعی می شود این شرکت های بزرگ و بین المللی اکنون برای آغاز عملیات های خود در ایران در حال مذاکره با بانک مرکزی کشورمان هستند.

بازار کارت های الکترونیکی ایران، علی رغم تحریم های بین المللی و با تشویق های دولت به استفاده از پرداخت های الکترونیکی، به رشد و شکوفایی خود ادامه داده است. مصرف کنندگان در ایران برای پرداخت هزینه های روزمره نظیر حمل و نقل اتوبوسی و پرداخت قبوض به صورت نقدی، متحمل هزینه ای اضافی می شوند. بسیاری از بانک ها نیز از دریافت وجه نقد برای قبوض خودداری می کنند تا مصرف کنندگان به استفاده از پرداخت های غیر نقدی تشویق شوند. بانک مرکزی ایران نیز در سال ۲۰۱۴، از چک های الکترونیکی جدیدی خبر داد که جای سیستم چک های کاغذی را در این کشور خواهند گرفت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • | ۲۰ تیر ۱۳۹۵

    یعنی می شه ؟ ?

  • سوتابایت
    سوتابایت | ۱۹ تیر ۱۳۹۵

    امیدوارم پرداخت های بین الملی بالا خره برای ایران باز بشه اتصال به visa , master card حداقل چیزیه که تو کوتاه مدت پرداخت های اینترنتی ما نیاز داره حالا مشکلات پست بماند!

    • Pire
      Pire | ۱۹ تیر ۱۳۹۵

      نترس هرگز همچین اتفاقیم نمیفته (یعنی نمیزارن بیفته)

مطالب پیشنهادی