تبعیت از الگوی غربی با ۵ سال تأخیر؛ توصیف رفتار کاربران ایرانی در قبال شبکه های اجتماعی
سید مرتضی موسویان، رئیس مرکز توسعه ی فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تشریح روند قابل پیش بینی رسانه های اجتماعی در ایران پرداخته و گفته است: «روند عضویت ایرانی ...
سید مرتضی موسویان، رئیس مرکز توسعه ی فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تشریح روند قابل پیش بینی رسانه های اجتماعی در ایران پرداخته و گفته است: «روند عضویت ایرانی ها در رسانه های اجتماعی با ۵ سال تأخیر از الگوی مشابه غربی تبعیت می کند». وی ذائقه ی مخاطب را به شدت متن گریز و به دنبال خلاصه خوانی و محتوای کوتاه توصیف کرده و افزوده این روند رو به رشد است.
موسویان با اشاره به محتوای تفریحی و عمومی به عنوان محتوای غالب شبکه های اجتماعی، افزوده است گرایش شتابان مخاطبان به محتوای صوتی، تصویری و به ویژه عکس در قیاس با محتوای متنی، نشان از تغییر شدید ذائقه ی مصرف مخاطبان دارد. وی سبقت سریع اینستاگرام در مقایسه با دیگر شبکه های اجتماعی را گواه این موضوع عنوان کرده است.
رئیس مرکز توسعه ی فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میگوید: «وبلاگ نویسی با اینکه از گسترش و نفوذ گذشته برخوردار نیست اما همچنان ظرفیت مناسبی برای ترویج محتوا خوانی کاربر است». وی کاربر داخلی استفاده کننده از خدمات بلاگ ها را از سرویس مشابه خارجی بی نیاز توصیف کرده است.
موسویان در ادامه افزوده است: «گسترش فعالیت های بازرگانی و تبلیغاتی، علی رغم تلاش مدیریت شبکه های اجتماعی در بین کاربران ایرانی حاکی از تغییر مسیر بخشی از فعالیت اقتصادی فضای مجازی به مسیر های غیر رسمی است».
به گفته ی وی، فضای مجازی برای کاربران ایرانی در حال تغییر کاربری از «تابلو اعلانات» به «محیطی برای زیست» است. موسویان اظهار داشته با توجه به رشد چند ده برابری مصرف پهنای باند موبایل، گسترش شبکه های موبایلی بیشتر از گذشته خواهد بود.
سید مرتضی موسویان اذعان داشته بسیاری از شبکه های اجتماعی داخلی در بعضی موارد دچار همان آسیب های فرهنگی مشابه شبکه های اجتماعی خارجی هستند.
وی در عین حال یادآور شده برخی شبکه های اجتماعی ایرانی مثل کلوب،آپارات و لنزور در حوزه ی شبکه های اجتماعی توانسته اند برند قابل قبولی در این حوزه ایجاد کنند. موسویان با اشاره به نقش آپارات و گسترش دایره ی موضوعی و تنوع محتوا و ارائه ی سرویس مناسب از سوی آن، ادعا کرده است سرویس مذکور توانسته تا حدودی نیاز مخاطب به مشابه خارجی را برطرف کند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مثل اینه که بگیم تولیدات ایران خورو و سایپا، توانسته نیاز مخاطب به مشابه خارجی را برطرف کند
ما توی ایران از نمونه های خارجی بی نیاز نیستیم، اگر یوتیوب فیلتر نبود کسی سراغ آپارات نمی رفت. همین الان هم ما برای دیدن ویدئوهای روز مجبوریم با استفاده از قفل شکن بریم یوتیوب، توی آپارات محتوای به درد بخور نیست. توجه کنید که منظورم فقط entertainment نیست، ویدئوهای آموزشی یوتیوب رو هیچ جا نمیشه پیدا کرد.
آخه ایشون که میگن وبلاگ خودشون تا به حال به وبلاگای ایرانی سر زدن؟همش شده تبلیغ طوری که متن رو بعضی وقت ها نمیشه پیدا کرد الان من پنج ساله دارم ساعت برنده میشم:/
ایران کشور جهان سوم
تا وقتی آدمایی با طرز تفکر شما باشه، درسته ایران جهان سوم.
اول باید خودمون رو اصلاح کنیم