ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

انسان، پلتفرم بعدی فناوری؛ اپل با معرفی AirPods چه هدفی را در سر می پروراند؟

شاید باورتان نشود که روزی، ابزاری را به طور دائم در گوش تان داشته باشید، اما ظاهراً اهالی کوپرتینو قصد دارند این رویه را تغییر دهند. در واقع زمانی متوجه این حقیقت می شوید، که می ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۶ مهر ۱۳۹۵ | ۲۲:۰۰

شاید باورتان نشود که روزی، ابزاری را به طور دائم در گوش تان داشته باشید، اما ظاهراً اهالی کوپرتینو قصد دارند این رویه را تغییر دهند. در واقع زمانی متوجه این حقیقت می شوید، که می بینید ایرپادها بیشتر از آنکه در جیب یا کیفتان باشند، داخل گوش هستند و حضور آنها هیچ مزاحمتی را برایتان ایجاد نمی کند.

هدفون های جدید اپل که ایرپاد (AirPods) نام دارند، در واقع تنها یک وسیله جانبی نیستند، بلکه آنها را می توان نوعی ایمپلنت های شنیداری در نظر گرفت. این ابزار بدون سیم، به قدری بی دردسر است که شاید در طول روز هیچگاه مجبور نشوید آن را از گوش خود درآورید.

Gresso-iPhone-7-Black-Diamond-4

شاید بتوان ایرپادها را همانند عینک در نظر گرفت که همواره روی چشم افراد قرار دارند و فقط شب و زمان خواب کنار گذاشته می شوند. از نظر اپل، این محصول صرفاً نسل جدید و ارتقاء یافته هدفون های قبلی نیست. آنها قصد دارند الگوی مصرفی را تغییر دهند، و مرز بین انسان و کامپیوتر را بیش از پیش باریک سازند

در ادامه این نوشته، به بررسی دلایل این موضوع و قابلیت های احتمالی آن می پردازیم.

استفاده به صورت پیش فرض

در نگاه اول، AirPods چیزی شبیه به هدفون های معمول بازار به نظر می رسند، اما بدون سیم طراحی شده اند. البته بسیاری از ما نیز از آنها به شکل متداول، یعنی برای انجام تماس های تلفنی یا گوش دادن به موسیقی بهره می گیریم. با این حال، تفاوت اصلی مربوط به زمانی است که از آنها استفاده نمی کنیم.

apple-airpods-biohacking-2

سیم هدفون های معمولی دائماً به لباس، دستگیره در، کوله پشتی و خلاصه هر جای ممکن گیر می کند، در نتیجه بیشتر مواقع پس از پایان استفاده، به سرعت از شر آنها خلاص می شوید. حال با توجه به بی سیم بودن و وزن ناچیز، دیگر هیچ دلیلی برای بیرون آوردن ایرپادها از گوش وجود ندارد.

در واقع AirPods به صورت پیش فرض داخل گوش قرار می گیرد، در حالی که هدفون های معمولی به صورت پیش فرض داخل کیفم یا جیبمان هستند. بیشتر منتقدان می گویند کاربران ایرفون های جدید اپل ممکن است آنها را در هر مکانی جا بگذارند و آنها را از دست بدهند، اما شاید هیچوقت چنین اتفاقی نیفتد، و ایرپادها همیشه داخل گوش کاربران باشند.

زمزمه ای در گوش شما

زمانی که در جلسه مهمی حضور دارید و از قضا در همان لحظه منتظر پیام مهمی هستید، دیگر نیازی نیست دائماً موبایلتان را چک کنید. به محض اینکه پیام به شما برسد، محتوای آن را در گوش خود می شنوید.

ایرپادهای اپل می توانند پیام های مهم را بدون جلب توجه دیگران به اطلاع کاربر برسانند.

تصور کنید همراه دوستتان در رستوران مشغول صرف غذا هستید که این پیغام در گوشتان نجوا می شود: «قرار بعدیتان 10 دقیقه دیگر است». بدین ترتیب شما پیام مهمی را دریافت کردید، بدون اینکه دوستتان متوجه این وضعیت شود، و فرصت کافی برای ترک عادی و مؤدبانه میز غذا خواهید داشت.

شنوایی در انسان، برخلاف بینایی، جهت دار و هدفمند نیست. چشمان انسان در هر لحظه تنها یک مکان را می بینند، بنابراین نمی توانید به چهره مخاطبتان نگاه کرده و همزمان پیام های متنی موبایل را چک کنید. اما گوش ها نیاز به توجه به جهت خاصی ندارند.

apple-airpods-biohacking-1

در واقع شما می توانید به صورت همزمان موسیقی را از رادیو شنیده و به صحبت های دوستتان که در کنار شما نشسته نیز گوش بدهید. سیستم شنوایی انسان در آن واحد چندین کانال صوتی را تشخیص می دهد، در نتیجه پیام های صوتی به اندازه اعلان های بصری، حواس شما را پرت نخواهند کرد.

تعامل پنهان با محتوای شنیداری بسیار ساده تر از محتوای دیداری است

از این نظر می توان ایرپادهای اپل را نسخه ای بهتر از عینک هوشمند گوگل در نظر گرفت. Google Glass می خواهد اطلاعات را به صورت جانبی از طریق کانال بصری به شما منتقل کند، در حالی که AirPods می توانند همین کار را از طریق مسیر بهتر شنیداری انتقال دهند، و تعامل پنهانی با کاربر داشته باشند.

این نکته مهم را نیز فراموش نکنید، که همواره به میکروفون دسترسی دارید. ممکن است تصور کنید بهترین کاربرد این ابزار، فراخوانی Siri و درخواست تاکسی باشد، اما در مورد قابلیت های بی نظیر و خلاقانه این ابزار بیشتر بیندیشید.

به عنوان مثال می توان قابلیت پردازش زبان طبیعی و تشخیص محتوای گفتار در حین مکالمه را در نظر گرفت. در حین گفتگو با همکارتان، ممکن است این جملات را بر زبان بیاورید: «به نکته خوبی اشاره کردی! حتماً فردا با آدام تماس می گیرم و در مورد این طرح جدید با او صحبت می کنم.»

alp-airpods-headphones-201609-w600

بیان همین عبارات کافیست تا یادداشتی در موبایلتان ثبت شده و روز بعد، تماس با آدام را به شما یادآوری کند. یا مثلاً زمانی که در حین مکالمه در مورد موضوعی خاص، کلمات از ذهنتان می پرد و مکث می کنید، دستیار همیشه حاضر به کمکتان آمده و اطلاعاتی را در اختیارتان قرار می دهد.

به عنوان کاربردی دیگر، می توانید گزینه ای را فعال کنید که در صورت نیاز و با بیان کلیدواژه ای خاص، مکالمات 30 ثانیه قبل را ذخیره کرده و بعداً از آن به عنوان سند و مدرک بهره گیرید.

بزرگ ترین مزیت ایرپادهای اپل، در اختیار داشتن اکوسیستم منحصر به فرد اپل است.

در واقع آنچه AirPods را به ابزاری بی نظیر در این زمینه تبدیل می کند، پشتیبانی کل اکوسیستم اپل است. Siri هر روز بهتر می شود، اپل واچ کاربردهای بیشتری می یابد، و هر روز شاهد اپلیکیشن هایی هستیم که پیش از این به ذهنمان هم خطور نمی کرد.

بنابراین ایرپادهای اپل تنها یک هدفون بی سیم نیستند، بلکه کل جهان اینترنت و دیجیتال را داخل گوش شما و در دسترس تان قرار خواهند داد.

پلتفرم بعدی: انسان

مواردی که از آن صحبت کردیم، چندان هم تازگی ندارند. افراد کم شنوا به اجبار از دستگاه های کمکی استفاده می کنند، ابزارهایی که در تمام طول روز داخل گوش آنها قرار دارند و فقط هنگام خواب یا تعویض باتری بیرون می آیند. طبق معمول، هرجا ضرورتی پیش بیاید، محصولی نیز برای آن عرضه می شود.

تکنولوژی در این زمینه روز به روز پیشرفت می کند، و قیمت این محصولات تا جایی کاهش یافته که اکنون میلیون ها نفر می توانند کامپیوترهای کوچکی را در گوش خود داشته باشند. به زودی با استفاده از قند خون برای تأمین انرژی این دستگاه ها، دیگر نیاز به باتری مجزا هم از بین خواهد رفت.

humanplatform

در نتیجه، می بینیم که پیش بینی کارشناسان در مورد «انتخاب انسان به عنوان سکوی بعدی تکنولوژی» همین حالا هم به حقیقت پیوسته. داروهای هوشمند، ابزارهای پایش وضعیت خواب و سلامتی، ایمپلنت های شنوایی، همگی به محصولاتی عادی تبدیل شده اند که توانایی های زیستی انسان را به شیوه ای پنهان ارتقاء می بخشند.

همه چیز روز به روز کوچک تر، تخصصی تر و یکپارچه تر می شود، و به ما کمک می کند تا بهتر از قبل زندگی کنیم.

با کوچک تر شدن ابعاد محصولات پیشرفته تکنولوژی، کیفیت زندگی روزمره افزایش می یابد.

پیش بینی می گردد به زودی شاهد ابزارهای کوچکی برای سنجش مداوم وضعیت خون انسان باشیم که بیومارکرهایی همچون کلسترول، گلوکز و کتون ها را اندازه گیری می کنند. با این ابزارها می توان به راحتی سطح مواد مغذی در بدن را ارزیابی کرده، و اثرات درازمدت رژیم غذایی و محیط زندگی را شناسایی نمود، ضمن اینکه بسیاری از بیماری ها را زودتر از موعد شناسایی کرد.

گفتنی است چنین ابزارهایی در حال حاضر برای بیمارهای دیابتی وجود دارند، و به شکل یک چسب زخم مجهز به میکروچیپ هستند و سطح قند خون افراد را به صورت دائمی ارزیابی می نمایند. البته این ابزارها نسبتاً پر هزینه بوده و قابلیت های محدودی دارند.

با این حال، هیچ چیز دور از دسترس نیست. تکنولوژی هر روز نقش بیشتری در زندگی روزمره انسان پیدا می کند و ابزارهای پیشرفته روز به روز ابعاد کوچک تری می یابند.

بنابراین اقدام اپل برای معرفی نسل اول ایمپلنت های شنیداری در قالب هدفون بیسیم یا همان AirPods می تواند آغازگر عصر نوینی در یکپارچگی بدن انسان و فناوری باشد، چیزی که پیش تر فقط در فیلم های علمی-تخیلی دیده بودیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (22 مورد)
  • pourya_p
    pourya_p | ۸ مهر ۱۳۹۵

    چه بزرگ کردین این هندز فری هارو .
    والا تا دیروزم بود هندز فری بی سیم حالا اگه بعضی میگن اکوسیستم اپل . مگه قبلیا با ویندوز بالا میومدن ؟ اوناهم به این موبایل وصل میشدن .
    یه جایه این یادداشت اومده "در واقع شما می توانید به صورت همزمان موسیقی را از رادیو شنیده و به صحبت های دوستتان که در کنار شما نشسته نیز گوش بدهید" ، انگار رفتن آدمو از نو طراحی کردن . خنده داره

  • Rzhoni
    Rzhoni | ۷ مهر ۱۳۹۵

    چقدر خوبه که انقدر بزرگ و قدرتمند باشی،که با کوچکترین حرکتت،دنیا حرکت کنه!

  • Rooz5eh
    Rooz5eh | ۷ مهر ۱۳۹۵

    نظريه ى جالبيه ولى اگه قرار باشه اپل جلو ببره اين نوع پلتفرم رو خيلى طول ميكشه چون شيرازه ى اپل اين مدليه ولى از طرفى ام يكى از شركتايى هستش كه ميشه واسه ى به نتيجه رسيدنه اين مدل تكنولوژى روش حسابه ويژه اى باز كرد .. اميدوارم شكل واقعيت بگيره چون به شدت جذاب مياد .. بخصوص با پشتيبانى زبان شيرين پارسى^_^

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی