ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

ساتیا نادلا از عصر تازه ای می گوید که مایکروسافت به آن قدم گذاشته

«مایکروسافت متولد شد تا امور مشخصی را به انجام برساند. ما در تلاشیم که امکانی را برای کارکنان سازمان های اقصی نقاط دنیا فراهم آوریم تا [امکاناتی] بیشتر را در اختیار داشته باشند و همه سعی ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۱۱ مهر ۱۳۹۵ | ۲۲:۰۰

«مایکروسافت متولد شد تا امور مشخصی را به انجام برساند. ما در تلاشیم که امکانی را برای کارکنان سازمان های اقصی نقاط دنیا فراهم آوریم تا [امکاناتی] بیشتر را در اختیار داشته باشند و همه سعی مان این است که با استفاده از هوش مصنوعی به این مهم نایل شویم.»

اینها توضیحاتی است که ساتیا نادلا مدیرعامل مایکروسافت در رابطه با چشم انداز شرکت متبوعش پیرامون هوش مصنوعی در حاشیه کنفرانس ایگنایت بر زبان آورد. اما حتی اگر این کمپانی بخش هایی کلیدی از این حوزه را به عنوان کانون اصلی فعالیت هایش برگزیند [که به باورش نقشی کلیدی در توسعه هسته اصلی کسب و کارش دارند] آنگاه باز هم کارهای زیادی را برای انجام دادن پیش رو خواهد داشت.

این نکته البته در قسمت هایی از کنفرانس ایگنایت نیز مشهود بود و نمونه هایی از آن را می توانید در زیر مشاهده نمایید:

  • استفاده از بینش سلامتی برای کمک به درک این نکته توسط کورتانا که احتمال مصرف مواد غذایی آماده و بسته بندی شده توسط یک کاربرد در حین سفر بسیار زیاد است و در نتیجه احتمال دارد در زمان مقرر نتواند در باشگاه حضور پیدا کند.
  • همکاری با ولوو به منظور ساخت ماشین هایی کم خطرتر از طریق تحلیل حالت های چهره رانندگان و اطمینان از بابت هوشیاری، تمرکز حواس و رانندگی ایمن آنها.
  • دعوت از Deion Sanders بازیکن افسانه ای فوتبال و بیسبال آمریکا برای امتحان کردن ربات در دست ساخت مایکروسافت در این حوزه که پیش بینی شده برای فصل آینده آماده باشد.
  • تایید هویت رانندگان اوبر با درخواست از آنها برای گرفتن سلفی و سپس تحلیل آن از طریق تکنولوژی تشخیص چهره مایکروسافت.
  • استفاده از تکنولوژی واقعیت افزوده هولولنز برای بازنگری تغییرات اعمال شده روی آشپزخانه ای که توسط شرکتی به نام Lowe در دست بازطراحی بود و استفاده همزمان از پیشنهادات ارائه شده در اکانت پینترست آن.
  • ترجمه رمان «جنگ و صلح» در زمانی کوتاه با استفاده از سرویس محاسبات ابری Azure و تقویت چیپ های FPGA مایکروسافت.

همه این موارد البته به نوعی برای حاضران در سالن و مخاطبان این شرکت در سرتاسر دنیا شگفتی ساز شدند و بخش جالب ماجرا اینجاست که طبق گفته نادلا، این موارد هدف آتی هوش مصنوعی مایکروسافت نیستند و این کمپانی هم اکنون در چنین نقطه ای ایستاده است. او در تایید این نکته اضافه کرد: تمام این موارد به آینده تعلق ندارند. همانطور که می دانید ولوو نیز هم اکنون از این تکنولوژی ها بهره می گیرد و اوبر و Lowe نیز همینگونه اند.

3064030-inline-img2016

در کنار همه این موارد لازم است یادآور شویم که مایکروسافت از حل مشکلات دراز مدت بشریت با استفاده از هوش مصنوعی نیز غافل نبوده و همزمان سعی می کند به حوزه هایی که حتی در ذهن بسیاری هم نمی گنجد ورود پیدا کند و برای نمونه با استفاده از تکنیک های «محاسبات بیولوژیکی» به درک بهتری از نحوه مبارزه با سرطان دست پیدا کند.

طبق اظهارات نادلا مایکروسافت سالهاست که درگیر مطالعه و تحقیق در این زمینه است و حالا به مرحله ای رسیده که می تواند از پلتفرم Azure برای همکاری های گسترده اش با شرکت های دیگری نظیر AstraZeneca (شریک تجاری مایکروسافت در زمینه تحقیقات سرطان) بهره بگیرد.

او اضافه کرد که این روزها همه چیز آنقدر سریع اتفاق می افتد که از تحقیق در مورد یک موضوع و ارائه محصول آن فاصله زمانی اندکی وجود دارد و این مساله گاهی اوقات به شدت سردرگم کننده می شود. برای مثال  Doug Burger که برای واحد تحقیقات مایکروسافت کار می کند و در جریان کنفرانس ایگنایت از پیشرفت های این شرکت در زمینه Azure و چیپ های FPGA صحبت کرد، پیشتر همین فناوری ها را برای بهبود تجربه مشتریان سرویس های محاسبات ابری آن به خدمت گرفته است.

نادلا تصریح کرد: اینها را نباید به سان فعالیت های دانشگاهی قلمداد نمود چراکه برای تحقق شان پول های هنگفتی خرج شده و لازم بوده چیپ های طراحی شده در تمامی گره های کامپیوتری مورد استفاده توسط Azure به کار گرفته شوند.

3064030-inline-img2025
نادلا و دلن سندرس در کنفرانس ایگنایت 2016

وقتی از نادلا سوال شد که چطور منابع خود را برای ایجاد هوش مصنوعی مورد نیازش تخصیص می دهد، وی اظهار داشت که برای این کار مجبور است تاحدودی منابع موجود را مجددا با یکدیگر ادغام نماید.

او ادامه داد: ما استعدادهای مورد نیازمان در حوزه های مختلف را از بخش های گوناگونی جذب می کنیم. برای نمونه تکنولوژی تشخیص چهره ای که در حسگر کینکت مایکروسافت دیده بودیم، حالا بخشی از واحد سرویس های شناختی ماست که کمپانی های دیگری نظیر اوبر نیز به دنبالش هستند؛ از طرفی محض اطلاع شما تکنولوژی سرچی که در ابتدا برای بینگ تولید گردیده بود برای هولولنز نیز سودمند واقع شده.

در برخی موارد این شرکت با خرید استارتاپ ها و کمپانی های دیگر خود را برای آینده آماده می کند و همین چند وقت پیش بود که با پرداخت 26 میلیارد دلار لینکدین را تحت تملک خود در آورد.

وقتی از نادلا در مورد این خرید سوال شد، وی یادآور شد که این معامله هنوز هم نهایی نشده است. او اظهار نمود: ما خیلی خیلی در مورد این ادغام هیجان زده هستیم. ما با ارائه محصولاتی نظیر آفیس 365 و داینامیکز 365 تخصص بالایمان در زمینه کلاود را به اثبات رساندیم و به دنبال یک شبکه اجتماعی بودیم که بهترین همخوانی و سازگاری را با این دو داشته باشد. در واقع ما به دنبال یک شبکه اجتماعی در حوزه کسب و کار بودیم و باید بگویم که لینکدین بهترین انتخاب برای ما به شمار می رفت.

وی اضافه کرد که مایکروسافت با ادغام ابزارهای اداری خود با گنجینه عظیم دیتای لینکدین از افراد و مشاغل آنها می توانست تمامی این سرویس ها را غنی تر نماید. او در ادامه صحبت های خود به Dynamics 365 CRM مایکروسافت اشاره کرد که اگر مستقیما به شبکه لینکدین یک فروشنده متصل شود، به ابزار کاربردی تری بدل می گردد.

هوش مصنوعی در همه جا

البته سناریوهایی که مایکروسافت در جریان کنفرانس ایگنایت مطرح کرد همگی در نوع خود جدید بودند، اما تصویر بزرگ این شرکت از هوش مصنوعی مدت هاست که توسط آن ترسیم گردیده. برای نمونه می توان به کنفرانس بیلد ردموندی ها در بهار گذشته اشاره نمود که ربات ها و توانایی شان در دگرگون کردن محصولاتی نظیر آفیس از جمله بخش های اصلی آن همایش بودند.

تمامی این موارد را می توان همراستا با تلاش های غول نرم افزاری ساکن ردموند برای حضور در کل گجت هایی دانست که به نوعی کار مردم را راه می اندازند؛ دورانی که می توان رونمایی از آفیس برای آیپد آن هم درست چند هفته بعد از تصدی پست مدیرعاملی مایکروسافت در سال 2014 را آغاز آن قلمداد نمود.

نادلا می گوید هیچگاه شخصا تصمیم نداشته برای سیستم عامل های ارائه شده از سوی شرکت های دیگر اپلیکیشن بنویسد و اظهار می دارد: من آینده ای را متصور بودم که در آن حرفی از iOS، اندروید یا ویندوز نیست و در مقابل چشم انداز جهانی من حول محور اولویت موبایل و کلاود تدوین شده بود.

او در ادامه اضافه کرد: من در دراز مدت از تاریخچه خودمان آموختم که در هیچ برهه ای نمی توان ابزاری را پیدا کرد که در کانون تمامی فعالیت های بشر قرار داشته باشد؛ در واقع نادلا سعی داشت بگوید درست همانطور که ویندوز نتوانست دنیا را تحت سلطه خود درآورد، اندروید و iOS هم نمی توانند تا ابد بر این حوزه حکمرانی کنند.

همزمان با آغاز تلاش های نادلا برای نهادینه کردن شعار اولویت با کلاود و موبایل (cloud-first, mobile-first) بر این شرکت محرز گردید که برای تحقق این امر صرفا نباید به ارائه اپلیکیشن هایش روی گجت های مختلفی نظیر آیفون، آیپد و موبایل های اندرویدی اکتفا کند.

برای مثال اوایل امسال، این شرکت Swiftkey را خریداری کرد؛ کیبورد شخص ثالثی که برای اندروید و iOS طراحی شده و حالا نسخه اندرویدی آن از تکنولوژی شبکه عصبی برای بهبود حدس های خود در مورد محتوایی استفاده می کند که قصد تایپ کردنش را دارید.

این کیبورد نه به دستگاه بلکه به کاربر ارتباط می یابد

نادلا در ادامه خاطرنشان کرد: ما ثابت کرده ایم که این کیبورد نه به دستگاه بلکه به کاربر ارتباط می یابد و این تغییری اساسی و بنیادی در محاسبات به شمار می رود.

حالا کورتانا نقشی کلیدی در چشم انداز مایکروسافت پیرامون هوش مصنوعی ایفا می کند؛ دستیاری دیجیتالی که اندکی در مورد شما یاد می گیرد [البته با اجازه و رضایت خودتان] و سپس برحسب نیاز آن اطلاعات را با برخی ربات های خاص در میان می گذارد.

این سرویس هم اکنون بالغ بر 133 میلیون کاربر فعال در اکوسیستم ویندوز، اندروید و iOS دارد. نادلا در ادامه خاطرنشان کرد: این اطلاعات برای بهبود تجربه خود شما به کار گرفته می شوند و قرار نیست که در تبلیغات مورد استفاده قرار گیرند یا اینکه با دیگر داده ها تلفیق شوند یا با بدون اجازه شما به دیگر اپلیکیشن ها انتقال داده شوند.

این فلسفه همانطور که تایید خواهید کرد همخوانی خوبی با تمرکز ویژه مایکروسافت روی تکنولوژی ها و اپلیکیشن های اداری دارد و همزمان امکانی را برای این شرکت فراهم می کند تا در قالب چارچوبی مشخص با دیگر غول های فناوری [که هم اکنون از هوش مصنوعی در حجم وسیعی از داده هایشان استفاده می کنند] رقابت نماید.

نادلا در پایان گفت: امروز به آنهایی نگاه می کنیم که توانمندی های ما را دارند. شاید شمار این شرکت ها بیشتر از دو مورد نباشد که گوگل و فیسبوک بهترین شان هستند. از این میان نیز ما با برخی رقابت داریم و با برخی همکاری. هر کدام از این شرکت ها دانش خوبی در زمینه هوش مصنوعی دارند اما سوال اینجاست که با دانش خود چه می کنند؟ شاید انتخاب های همه ما در یک طبقه بندی باشند اما رویکردهایمان با هم فرق دارند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (8 مورد)
  • بهداد
    بهداد | ۱۲ مهر ۱۳۹۵

    این دوست هندیمون یخورده رو ابرا داره سیر میکنه یعنی سرفس هم از بازمانده های اون مدیر قبلی با نام مستعار شرک هست .. ماها کامپیوتر و حتی تلفن هوشمند رو با مایکروسافت شناختیم ..اما حالا چی ... دوستمون رفته دنبال داستانهای تخیلی که مال 10 سال دیگه هست و اصل مسئله رو کاملا ول کرده ... مگر ممکنه مایکروسافت نتونه سیستم عامل ویندوز برای موبایل رو گسترش نده ... این دوستمون یه اصل مهم بجا مونده از زمان گیتس فقید رو داره میزاره کنار: فلسفه اصلی مایکروسافت یوزرهای عام بودن نه شرکتها... بله من هم سرفس 4 دارم و باهاش نهایت لذت رو میبرم ولی این آقا توانایی مدیریت این سازمان قوی رو نداره و داره مایکروسافت رو میکنه یه چیزی مثل آی بی ام ... خداوند ما رو از دست هندیها نجات بده

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی