رکورد فشار پلاسما در رآکتورهای همجوشی هسته ای جابجا شد
تیمی از دانشمندان مؤسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) توانستند رکورد جدیدی را در حوزه همجوشی هسته ای به ثبت رسانده و جهان را یک گام دیگر به منبع انرژی پاک و بی پایان نزدیک سازند. این پژوهشگران با ...
تیمی از دانشمندان مؤسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) توانستند رکورد جدیدی را در حوزه همجوشی هسته ای به ثبت رسانده و جهان را یک گام دیگر به منبع انرژی پاک و بی پایان نزدیک سازند. این پژوهشگران با استفاده از رآکتور توکاماک Alcator C-Mod به بیشترین فشار پلاسما تا به امروز دست یافتند.
لازم به ذکر است فشار فوق العاده و دمای بسیار بالا، دو عامل اساسی در آزادسازی نیروی عظیم نهفته در اتم ها به شمار می روند و همان طور که می دانید انرژی خورشید و سایر ستاره ها نیز از طریق همین واکنش همجوشی هسته ای تأمین می شود.
به همین دلیل مدت هاست که فرایند فوق به عنوان راهکار نهایی در تأمین انرژی پاک و پایان ناپذیر پیشنهاد شده، اما محدودیت های گسترده در ساخت تجهیزات و کنترل واکنش، همواره تحقق آن را با مشکل مواجه ساخته.
حال دانشمندان MIT توانسته اند فشار پلاسما را به 2 اتمسفر برسانند، که در مقایسه با رکورد قبلی که در سال 2005 به ثبت رسید، نزدیک به 16 درصد بیشتر است. این مقدار فشار در دمای 35 میلیون درجه سانتیگراد و به مدت 2 ثانیه حفظ شد، و نتایج آزمایش فوق در کنفرانس سازمان بین المللی انرژی اتمی در زمینه همجوشی در ژاپن ارائه گشت.
گفتنی است این پروژه، آخرین عملیات رآکتور MIT به شمار می رفت و مجموعه فوق پس از انجام آن به حالت تعطیل در آمد. دلیل این امر، تزریق بودجه به پروژه بزرگ تری است که در ساختمانی هفت طبقه و در کشور فرانسه احداث می گردد. رآکتور توکاماک ITER فرانسه 800 برابر بزرگ تر از مجموعه MIT است و هرکدام از آهنرباهای آن به اندازه یک بوئینگ 747 وزن دارند.
البته لازم به یادآوری است که دانشگاه MIT در این زمینه از پای ننشسته و قصد دارد با جذب مشارکت سرمایه گذاران خصوصی، پروژه جدیدی را در زمینه ساخت رآکتورهای کم هزینه و کوچک همجوشی هسته ای آغاز نمایند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.