ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مشخصات بوئینگ 737 و 777؛ هواپیماهای جدید خریداری شده توسط ایران

توپولوف ترسناک، فوکر ناراحت، آنتونوف مرگ آفرین و جمیع اتوبوس های پرنده ای که در چند سال اخیر تن و بدن مسافران خطوط هوایی ایران را لرزاندند و خانواده های بسیاری را داغدار کردند سرانجام ...

سپهر زنگنه
نوشته شده توسط سپهر زنگنه | ۲۲ آذر ۱۳۹۵ | ۰۰:۰۰

توپولوف ترسناک، فوکر ناراحت، آنتونوف مرگ آفرین و جمیع اتوبوس های پرنده ای که در چند سال اخیر تن و بدن مسافران خطوط هوایی ایران را لرزاندند و خانواده های بسیاری را داغدار کردند سرانجام با هواپیماهای جدیدی از برند بوئینگ جایگزین می شوند.

به گفته فرهاد پرورش مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، قرداد خرید 80 دستگاه از هواپیماهای بوئینگ و تحویل آن ها به خطوط هواپیمایی ایران ظرف 10 سال آینده امضا شده است.

از این رو ایرانیانی که در سال های گذشته عطای سفر های هوایی را به دلیل نا امن بودن هواپیماها به لقایش بخشیده بودند و ناچارا برای رفت و آمد در شهرهای دور دست به سفر جاده ای تن می دادند حالا می توانند با خیالی آسوده تر از هواپیماهای جدید خریداری شده پس از برجام استفاده کنند.

737-5

قرداد خرید بوئینگ های ساخت آمریکا سرانجام امضا شده است و براساس اطلاعات اولیه قرار است حداقل دو مدل از محصولات شاخص و پرطرفدار این کمپانی مشهور راهی فرودگاه های ایران شود.

برای تردد در مسیرهای کوتاه مدل 737 بوئینگ انتخاب شده است، هواپیمایی نسبتا کوچک با قابلیت حمل 130 الی 189 مسافر که به دو موتور توربوفن مجهز است و قرار است در با تیراژ 50 فروند نقش مهمی در حمل و هوایی درون مرزهای کشور عزیزمان ایفا کند.

737-4

البته مدل های مختلفی از 737 توسط  بوئینگ ساخته می شود که طبیعتا مشخصات فنی متفاوتی را ارائه می دهند اما این مدل با برد کوتاه و متوسط (پیمایش حداکثر 4688 کیلومتر) به راحتی می تواند برای پرواز های منطقه ای نیز به کار گرفته شود و کاربرد آن مسلما تنها محدود به پروازهای داخلی نخواهد بود.

اما برای پرواز های طولانی تر نیز قرار است 30 دستگاه بوئینگ 777 ظرف 10 سال آینده به ایران تحویل داده شود، هواپیمای که یکی از جدیدترین مدل های بوئینگ به حساب می آید و از تکنولوژی به روزی برخوردار است.

777-1

برای مثال جالب است بدانید که 777 در دوران بحران مالی توانست موفق تر ایرباس 380 ظاهر شود و اولین هواپیمای جهان با طراحی تمام کامپیوتری به حساب می آید که به طور کامل به وسیله نرم افزارهای مهندسی نظیر کتیا شکل گرفته است.

از نظر اختلاف ابعادی بین بوئینگ 777 و بوئینگ 737 همین نکته کافیست که قطر موتور فوق العاده قدرتمند جنرال الکتریک GE-۹۰-۱۱۵B از قطر بدنه 737 بیشتر است.

777-4

این موتورها در واقع بزرگترین و قدرتمند ترین موتورهای استفاده شده بر روی یک هواپیمای تجاری به حساب می آیند و از آنجا که بوئینگ 777 به موتورهای دوگانه ای از این نوع مجهز است در مقابل موتورهای چهار گانه هواپیماهای ایرباس، قدرت منفرد بیشتری را طریق هر موتور بدست می آورد.

777-8

برد پروازی بوئینگ 777 محدوده ای از 10370 تا 17445 کیلومتر را شامل می شود و ظرفیت مسافران آن نیز براساس نوع بدنه و چیدمان صندلی ها از 278 تا 555 نفر متغییر است.

777-9

استفاده گسترده از کامپوزیت، ارابه های فرود شش گانه فوق العاده قدرتمند و شبکه اویونیکی فیبرنوری و کابین تمام شیشه ای مجهز به صفحات کریستال مایع از جمله ویژگی های مهندسی و تکنولوژی های جالب بوئینگ 777 محسوب می شود.

A380-1

پیش از این مشخصات هواپیماهای ایرباس خریداری شده توسط خطوط هواپیمایی کشورمان نیز رسانه ای شده بود که مقاله مربوط به آن را می توانید از طریق این لینک مطالعه بفرمایید.

همچنین برای مطالعه جزییات بیش تر در مورد هواپیماهای بوئینگ 777 و 737 مطالعه مقاله معرفی جامع این هواپیماها را به علاقه مندان توصیه می کنیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (33 مورد)
  • gkaveh
    gkaveh | ۲۶ آذر ۱۳۹۵

    و ایران در حال حاضر هم کوریدور هوایی منقطه هست به دلیل امن بودن آسمان ایران و تو این آسمان هواپیما هایی مسافر بری خارجی دارن جولان می دن چرا نباید خود ایران از این موقعیت استفاده کنه و از این راه در آمد زایی داشته باشه و در رقابت با شرکت های هواپیمایی عربی عقب بیوفته پیشرفت هر کشوری ارتباط مستقیم به راه های ارتباطی اون کشور داره و هر کشوری که دارای نوگان هواپیمایی قوی هست پیشرفت چشمگیری هم می کنه ورود این هواپیما ها آغاز دوران جدیدی برای صنعت هواپیمایی کشور هست که کم کم هم می تونه هواپیما های ترابری خریداری کنه و در آمد زایی بالایی داشته باشه یکی از صنعت های پول ساز تو دنیا صنعت هواپیمایی هست فکرش رو کنید که وقتی ثابت بشه که صنعت هواپیمایی ایران دارای هواپیما های روز هست سبب می شه مقصد های پروازی ایران بیشتر شده و حتی به غیر از مسافران ایران مسافران خارجی هم از شرکت های ایرانی استفاده کنند و این می شه ورود ارز به کشور، و در نظر داشته باشید هر هواپیما رو که تو 1 هفته نمی تونن بسازن برای همین زمان بر هست و مشکلات سیاسی هم تاثیر گذار تر و اگر دقت کنید در خرید این هواپیما ها یکی از بند های قرارداد با این شرکت ها ورود تکنولوژی به ایران هست و این قرار داد ها اینقدر سفت و با فکر بسته شده که در صورت وجود هرگونه مشکل و نیاز به قطعات شرکت مذکور موظف هست قطعات رو تامین کنه در غیر این صورت می بایست جریمه پرداخت کنه و از سمتی ورود تکنولوژی و باز سازی فرودگاه های کشور یعنی دسترسی بهتر و آسان تر به مناطق محروم و پیشرفت مناطق محروم کشور زمانی حرف های برخی از شما ها درست هست که ایران می تونست خودش خیلی از چیز ها رو در داخل تولید کنه ولی وقتی تکنولوژی مدرن در کشور وجود نداره برای پیشرفت نیاز به هزینه هست در هر زمینه ای نه تنها هواپیما بلکه تو هر چیز دیگه ای.

  • gkaveh
    gkaveh | ۲۶ آذر ۱۳۹۵

    خیلی جالب هست نمی دونم برخی از این حرف ها رو از کجا واقعا در میارید می زنید بدونه حتی فکر کردن !!!!
    درسته خیلی چیز ها تو ایران جای کار داره ولی همین که هواپیما نو وارد کشور می شه یکی از دست آورد هاش افزایش ایمنی پرواز برای مسافرین می شه که تو سفر های درون مرزی و برون مرزی خیلی تاثیر گذار هست و نیاز به پرداخت هزینه های هنگفت برای پرواز با هواپیما های شرکت های خارجی کمتر می شه و نمی دونم چقدر اطلاع دارید با توجه به منطقه جغرافیایی ایران

  • Farzin Farzini
    Farzin Farzini | ۲۴ آذر ۱۳۹۵

    ?یک مقام شرکت بوئینگ:
    ▪️بدون توافق با ایران ضرردهی بوئینگ افزایش می‌یافت
    ▪️فروش هر یک هواپیماهای 777 ، 120 تا 160 میلیون دلار را نصیب شرکت بوئینگ می‌کند!!

    بابا ما با پراید تا انتهای ایران میریم، هواپیما نخواستیم عوض اینکه شرکتهای خارجی رو پولدار کنید به تولیدکننده‌های بدبخت داخلی برسید که طبق آمار خود دولت ۶۰ درصد تولیدکننده‌ها ورشکسته شدن. کدوم کشوری انقد تولید داخلش رو ضعیف میکنه و شرکتهای خارجی رو قوی؟؟؟ این قراردادهای هنگفت برای مردم ما اصلا ارزش نداره جز هدر رفت سرمایه فردا پسفردا اینها خراب بشه قطعاتشو تحریم میکنن اونوقت برای تامین هر قطعه باید ده برابر هزینه مبلغ اصلیش بشه و از جیب مردم بره. واقعا احمقانه است تولیدات داخل نابود بشن اونوقت اینهمه سرمایه برای شرکت خارجی صرف بشه. خود آمریکا هم همچین تفکری نداره اونوقت اینها .... متاسفم

    • shotgunkeepervz
      shotgunkeepervz | ۲۷ آذر ۱۳۹۵

      تولید کننده ارزش حمایت داره ولی
      یه قاتل سریال به اسم سایپا هرگز....

  • molavy
    molavy | ۲۳ آذر ۱۳۹۵

    این ویروس جدید که با همکاری اسراییل ساختن رو هم به صورت پیشفرض توش گذاشتن دیگه...
    بابا کشور دیگه ای نیست که با اینا قرارداد میبندید. ژاپن و برزیل هم هواپیما میسازن. خیلی کشور های دیگه هم هستن

  • ناصر
    ناصر | ۲۲ آذر ۱۳۹۵

    نباید بخرن امریکا حرام است از چین بخرین چین حرام نیست

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی