ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

شما انتخاب کنید؛ پارس LX یا سمند EF7

پس از شکست سنگین ساینا در برابر تندر 90 دست دوم در مرحله اول لیگ خودرهای 25 الی 35 میلیون تومانی دیجیاتو که طی سه روز گذشته بر اساس نظر سنجی شما اتفاق افتاد، نوبت ...

سپهر زنگنه
نوشته شده توسط سپهر زنگنه | ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ | ۲۱:۰۰

پس از شکست سنگین ساینا در برابر تندر 90 دست دوم در مرحله اول لیگ خودرهای 25 الی 35 میلیون تومانی دیجیاتو که طی سه روز گذشته بر اساس نظر سنجی شما اتفاق افتاد، نوبت به راند دوم دیجی لیگا و مصاف سمند موتور ملی (EF7) در برابر پارس LX رسیده است.

اما نخست نگاهی داشته باشیم به نتایج حاصل از رقابت ساینا با تندر 90 دست دوم. در اولین مصاف دیجی لیگا (جام حذفی دیجیاتو) بیش از 2000 نفر از شما مخاطبان گرامی در وب سایت و بیش از یک هزار نفر از اعضای کانال تلگرامی دیجیاتو در دیجی لیگا شرکت کردند.

جالب آنکه نتایج حاصل شده در وب سایت برای ساینا اندکی امیدوار کننده تر از نتایج کانال تلگرامی بوده اند، آنچنان که طبق نتایج موجود در دیجیاتو حدود 20 درصد از اعضا به ساینا رای داده اند اما در کانال تلگرام این رقم از 15 درصد فراتر نمی رود.

به هرحال آنچه واضح است آنکه عموم مشتریان تندر 90 دست دوم را حتی علیرغم ریسک های احتمالی خرابی های فنی و طراحی ظاهری غیر جذابش به خودروی صفر کیلومتری مانند ساینا ترجیح می دهند و در واقع اختلاف نتایج به حدی محسوس است که به نوعی می توان گفت قیمت گذاری ساینا (حدود 28 میلیون تومان) اساسا از سوی سایپا به شکل اشتباهی انجام شده است.

در واقع با توجه به این نتایج ساینا با قیمت 28 میلیون تومان حتی در مقابل خودروهای دست دوم نیز شانسی برای رقابت در بازار ندارد و بهتر است که سایپا با تعدیل قیمت، این محصول نه چندان محبوب را در رده های قیمتی پایین تری عرضه کند.

حالا به سراغ مرحله دوم دیجی لیگا و انتخاب سخت و دشوار بین سمند EF7 و پارس LX می رویم.

همانطور که می دانید هر دو خودرو بر روی پلت فرم و ساختار کلی یکسانی شکل گرفته اند و میراث دار پژو 405 کبیر هستند، اما ظاهرا سمند از نقطه نظر ایمنی اندکی از پارس بهتر ظاهر می شود هرچند تاکنون (بعد از گذشت 15 سال از معرفی سمند) اطلاعات دقیق تست های تصادف این محصول توسط ایران خودرو منتشر نشده است.

تفاوت های ظاهری دو خودرو اظهر من الشمس است و شما به خوبی می توانید در این مورد قضاوت کنید، البته باید اذعان کرد که اصلاحات طراحی سمند در چند سال اخیر در راستای صحیحی انجام شده اند، برای مثال چراغ های بزرگ عقب در مدل های جدید کوچکتر شده اند و برخی قطعات مشکی رنگ روی سپر جلو و جلوپنجره در سال های اخیر همرنگ بدنه شده اند.

اما مهمترین بخش تفاوت دو خودرو به مسائل فنی باز می گردد، پارس LX چند از موتور 1.6 لیتری مشترک با 206 تیپ 5 با کد فنی TU5 به قدرت 110 اسب بخار نیرو می گیرد و به ترمز های چهارچرخ دیسک مجهز است.

سمند حاضر در دیجی لیگا اما با موتور ملی با کد فنی EF7 مجهز شده است که با حجم 1.7 لیتر نمونه ارتقا یافته و به روز رسانی شده از TU5 پژوست و قرار بود به عنوان اولین موتور ملی پایه گاز سوز ایران عرضه شود.

اما خریداران سری اول سمند های EF7 به دلیل تقارن زمانی تولید این محصول با اجرایی شدن تحریم های صنعت خودرو با مشکلات عدیده ای در مورد دوام و تعمیر و نگهداری این پیشرانه ها مواجه شدند، روغن ریزی شدید قسمت اویل ماژول، سوختن واشر سرسیلندر در کارکرد های بسیار پایین و کمبود قطعات یدکی باعث شد تا این پیشرانه از همان ابتدای کار در بازار بدنام شود.

البته ایران خودرو در سال های اخیر به تدریج مشکلات این پیشرانه را رفع کرد و این روزها از نظر دوام فنی تفاوت چندان فاحشی بین موتور EF7 و TU5 وجود ندارد، اما در مجموع پیشرانه ملی (EF7) اندکی مُدرن تر و پر قدرت تر (113 اسب بخار قدرت) بوده و در تیراژ کمتری تولید می شود.

همین مسئله نیز باعث شناخت کمتر مکانیک ها و کمتر بودن تعداد قطعات یدکی موتور EF7 در بازار نسبت به TU5 شده است. در واقع TU5 که قدمتی 12 ساله در ایران دارد خود نیز هنوز با مشکلاتی مواجه است که راهکار مشخصی برای آن ها وجود ندارد و همین نکته برخی مشتریان را در مورد نگهداری از موتورهای جدیدتر ایران خودرو نگران می کند.

جالب تر آنکه متاسفانه هر دو خودرو نیز کم و بیش با مشکل عدم هماهنگی کامل گیربکس با پیشرانه مواجه اند و این مسئله تا حدی نارضایتی مصرف کنندگان را به دنبال داشته است، اما EF7 به لطف تکنولوژی هایی نظیر زمان بندی متغییر سوپاپ ها، در مجموع قدرت و کشش بیشتری نسبت به TU5 ارائه می دهد.

قیمت و شرایط بازار

این روزها خرید سمند EF7 با بودجه ای در حدود 31 الی 33 میلیون تومان بسته به سطح تجهیزات و مشخصات خودرو امکان پذیر است، اما پارس LX علیرغم قیمت 33 میلیون تومانی رسمی فقط در شرایط غیر نقدی به فروش می رسد و همین مسئله نیز باعث ایجاد بازار سیاه برای این خودرو و رسیدن قیمت آن در بازار به 35 الی 37 میلیون تومان شده است.

بنابراین قیمت رسمی این دو خودرو بر روی کاغذ تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد اما در واقعیت، پارس مقداری گران قیمت تر از سمند در بازار عرضه می شود، حال انتخاب با شماست که سمند EF7 با پیشرانه مُدرن و کم مصرف تر و قیمت کمتر را به پارس LX با ظاهری مربوط به 15 سال قبل و قیمت گران تر ترجیح می دهید و یا با توجه به جذابیت ظاهری و مشخصات پارس، به سراغ این شیر سالخورده و محبوب می روید.

[poll id="3"]

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (52 مورد)
  • Sssssssss
    Sssssssss | ۲۲ مهر ۱۳۹۶

    هم پارس ال ایکس داشتم هم سمند ef7 الانم سمندef7 دارم پارس ال ایکس دو بار داشتم هر دوبارم صفر خریدم این سمندم صفر خریدم قبلا هم سمند داشتم به جرات میتونم بگم بی کیفیت ترین و اشغال ترین ماشین ایران خودرو سمنده
    بهتریناش ال۹۰ پارس ال ایکس و اس دی وی۸ هست

  • OMiD AGHRABi
    OMiD AGHRABi | ۲۰ بهمن ۱۳۹۵

    براساس گزارش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران از وضعیت کیفی خودروهای سواری تولیدی در دی ماه امسال؛ خودروهای سایپا ۱۱۱، سایپا ۱۳۲، سایپا ۱۳۱، تیبا، تیبا هاچ‌بک (محصولات سایپا)، سمند تبریز (محصول ایران خودرو) و ام‌وی‌ام ۵۵۰ (محصول خودروسازی مدیران) در استاندارد عدم نفوذ آب دارای نمره منفی هستند.

  • Shahab Naseri
    Shahab Naseri | ۱۹ بهمن ۱۳۹۵

    این نظر سنجی بین سمند و پژو کی به پایان میرسد/ به امید پیروزی سلطان جاده ها

  • Farshiddh Farshid
    Farshiddh Farshid | ۱۷ بهمن ۱۳۹۵

    لیاقتون هم خودرو ها هس از چین ماشین بخرید بندازید به مردم ایران

    • Mehdi Davoodi
      Mehdi Davoodi | ۶ تیر ۱۳۹۶

      این آشغالارو با کدوم ماشین چینی می خوای مقایسه کنی؟؟اصلا ماشین چینی داشتی؟؟

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی