ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ویجیاتو - بازی

با Steam Greenlight خداحافظی کنید؛ یک سیستم کارآمد جایگزین خواهد شد

پیش از آنکه تلفن های هوشمند به موفقیتی جهانی دست یابند و سرویس Xbox Live مایکروسافت خودش را به عنوان یکی از حامی های توسعه دهندگان مستقل یا اصطلاحا «Indie» بشناساند، شاید تنها بهشت این ...

محمد کریمی
نوشته شده توسط محمد کریمی | ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ | ۱۲:۴۵

پیش از آنکه تلفن های هوشمند به موفقیتی جهانی دست یابند و سرویس Xbox Live مایکروسافت خودش را به عنوان یکی از حامی های توسعه دهندگان مستقل یا اصطلاحا «Indie» بشناساند، شاید تنها بهشت این دسته از سازندگان را می توانستیم رایانه های شخصی بنامیم که بخش زیادی از آن را هم مدیون «استیم» بودیم.

والو نزدیک به 5 سال پیش و همگام با رونمایی از Steam Workshop، سرویسی با نام Steam Greenlight را معرفی نمود که هدفش کاهش مشکلات همیشگی بازیسازان ایندی بود. بنابراین توسعه دهندگان می توانستند با ثبت عناوین خود و کسب آرای لازم از سوی بازیکن های استیم بازی هایشان را عرضه کنند.

حالا با توجه گزارشاتی که از سوی آمریکایی ها به دست رسیده، آن ها خواهان حذف Steam Greenlight و جایگزینی یک بخش کارآمد با نام Steam Direct هستند: «با Steam Greenlight شاهد ارتباطی به مراتب مستقیم بین توسعه دهنده و مخاطب بودیم اما همچنان کوتاهی هایی هم می توانستیم ببینیم.»

والو در ادامه بیانیه خود نوشت که این کمپانی طی سال های گذشته، همواره سعی داشته محیطی آسان برای سازندگان به وجود بیاورد و Steam Direct هم آمده تا این هدف را یک قدم رو به جلو حرکت دهد. حالا پرسش اینجاست که تفاوت های مهم بین Steam Direct و Steam Greenlight کدام هستند؟

همانگونه که گفتیم، شما برای Steam Greenlight حتما باید حمایت بازیکن ها را به دست می آوردید. یعنی کاربران استیم به ساخته توسعه دهندگان رای داده و بعد از کسب بازخوردهای کافی، بازی مورد نظر می توانست طعم Greenlight را بچشد. جالب اینجاست بدانید عناوین ایندی ارزشمند زیادی همانند Undertale با همین روش به مرحله عرضه رسیدند.

اما طبیعتا بین همین بازی ها، بودند توسعه دهندگانی که با وجود ایده های خوب نمی توانستند آرای کافی را به دست بیاورند. Steam Direct می تواند این نقطه را ضعف را بپوشاند. چون این سیستم بیش از آن که به بازخوردهای بازیکن ها وابسته باشد همانند «احداث یک حساب بانکی» است.

یعنی توسعه دهندگان با پرداخت هزینه مشخصی عناوین خود را به Steam Direct فرستاده و بعد از نوشتن فرم هایی، از امکاناتش استفاده خواهند نمود. البته همچنان مبلغی که بازیسازان باید بپردازند معلوم نیست ولی والو با مشورت های بقیه، بهترین گزینه را بین 100 تا 5000 دلار بسته به شرکت سازنده می بیند.

اما خب آن ها همچنان به تحقیقات شان ادامه می دهند و باید تا گزارشات بعدی دست نگه داریم. بد نیست بدانید گفته های آمریکایی ها نشان می دهند که تا بهار آتی، این سرویس جایگزین Steam Greenlight خواهد شد و کسانی که خواهان ثبت بازی هایشان هستند می توانند از آن استفاده کنند.

تکلیف بازی هایی هم که تا حالا Greenlight گرفته اند مشخص است و والو تا دو هفته پیش از عرضه Steam Direct از سرویس پیشینش پشتیبانی خواهد نمود. باید ببینیم آیا سرویس اشتراکی آمریکایی ها با توجه به مزایایش نسبت به Steam Greenlight موفقیت های آمریکایی ها را ادامه می دهد یا شاهد یک وضعیت متفاوت خواهیم بود.

https://digiato.com/wp-content/uploads/2017/01/landscape-1472546104-screen-shot-2016-08-30-at-093622-w600.jpg
مهمترین تعیین کننده موفقیت Steam Direct را می توانیم قیمتش برای سازندگان بنامیم.

جایگزینی یک سرویس متفاوت با Steam Greenlight تنها گزارشی نبود که از والو طی روز گذشته دیدیم. Gabe Newell، یکی از موسسین این کمپانی، هم به تازگی اعلام کرده که اعضای این شرکت به ساخت سه عنوان واقعیت مجازی بزرگ با موتورهای Unity و Source 2 روی آورده اند.

البته تا جایی که می دانیم گیب نویل قبلا از این مسئله «خوشایند» سخن گفته بود ولی آخرین صحبت های وی رقم شفاف این بازی ها را مشخص می کند. روی کلمه خوشایند تاکید نمودیم، چون با توجه به تحقیقات عظیم والو برای تکنولوژی واقعیت مجازی می توانیم امیدوار باشیم که یکی از این عناوین ساخته های فراموش شده آن ها است.

طی سال های گذشته هم شایعاتی از بعضی بازی های این کمپانی به خصوص Left 4 Dead 3 به گوش می رسید که درستی فرضیه «بازگشت عناوین والو با واقعیت مجازی» را بهبود می بخشد. برای آگاهی از ارتباط بین این تکنولوژی و بازی های والو پیشنهاد می کنیم مقاله «جادوی سیاه؛ Valve و ادامه هایی که ساخته نشدند» را مطالعه کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی