ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

چرا اپل برای رقابت با آمازون، اسپیکر خانگی هوشمند مجهز به Siri نمی سازد؟

از نظر آمار فروش، آیفون مهم ترین محصول اپل به شمار می رود، اما یکی از بخش هایی که کمتر به آن توجه می شود، دستیار صوتی دیجیتالی به نام «سیری» است. اگرچه این عامل ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۳ اسفند ۱۳۹۵ | ۱۳:۰۰

از نظر آمار فروش، آیفون مهم ترین محصول اپل به شمار می رود، اما یکی از بخش هایی که کمتر به آن توجه می شود، دستیار صوتی دیجیتالی به نام «سیری» است. اگرچه این عامل هوشمند در ابتدا فقط به آیفون آمد، اما اکنون راه خود را به مک ها، اپل تی وی و خودروهای سازگار با پلتفرم CarPlay باز کرده.

حتی ایرپادهای این کمپانی نیز با سیری سازگارند. بنابراین تمام افرادی که در اکوسیستم اپل حضور داشته و از محصولات این شرکت استفاده می کنند، تقریباً در هر زمان و مکانی به این دستیار هوشمند دسترسی دارند.

این موضوع برای اهالی کوپرتینو بسیار حائز اهمیت است، زیرا نبرد بر سر اپلیکیشن های هوش مصنوعی مبتنی بر صوت بالا گرفته: مایکروسافت با کورتانا، گوگل با اسیستنت، و آمازون با الکسا، و جالب است که با وجود دو غول نرم افزاری نخست، همه کارشناسان آمازون را پیشگام این حوزه می دانند.

البته این تصور بی دلیل نیست و آمازون با اسپیکرهای هوشمند اکو مجهز به الکسا توانست تحولی را در این حوزه به وجود آورد که هیچ شرکت دیگری قادر به انجام آن نبود. این دستگاه تاکنون بیش از 11 میلیون عدد فروش داشته و کاربران با استفاده از اکو و الکسا به طیف وسیعی از لوازم خانگی هوشمند و عملکردهای روزمره دست می یابند.

علی رغم موفقیت آمازون، به نظر می رسد اپل هیچ علاقه ای به ساخت دستگاهی مشابه ندارد که تصمیم معقولی برای آنها به نظر می رسد. مدیران این کمپانی می خواهند Siri را به دستیار هوشمندی تبدیل کنند که در همه جا حاضر است، و نیاز به یک وسیله مستقل و مجزا ندارد.

در واقع باید گفت آمازون مجبور به ساخت اکو بود، چون هیچ سخت افزاری در بازار محصولات الکترونیکی مصرفی نداشت؛ البته به جز خانواده کیندل که فقط در حد یک کتابخوان الکترونیکی هستند. گوگل نیز باید اسپیکر Home را عرضه می کرد، چون موبایل های پیکسل به تنهایی نمی توانند بار سنگین عمومی سازی Assistant را بر دوش بکشند.

از سوی دیگر گوگل نمی تواند به دیگر شرکت ها نیز اطمینان کند، به خصوص اینکه اکثر آنها در حال توسعه دستیارهای دیجیتال و پلتفرم هوش مصنوعی اختصاصی خودشان هستند. در مقابل، اپل مجموعه ای عظیم از آیفون، اپل تی وی، تبلت و ساعت های هوشمند را به دست کاربران سرتاسر جهان رسانده است.

با این رویکرد اپل، تمامی دیوایس های این کمپانی به صورت یکپارچه در پاسخگویی به کاربر حاضر هستند و پیشرفت های اخیر پلتفرم HomeKit نیز گام تأثیر گذار دیگری در توسعه اهداف آنها خواهد بود.

البته تنها ضعف این مسئله، فقدان بازخورد صوتی در مواردیست که نیاز به دریافت پاسخ، پیام یا اطلاعات بیشتر داریم، مشکلی که در اسپیکرهای هوشمند مستقل مانند اکو یا هوم وجود ندارد. همچنین برای پخش موسیقی دلخواه در پلتفرم اپل حتماً به یک سیستم صوتی سازگار با AirPlay نیاز خواهید داشت.

گفتنیست هنوز احتمال دارد که کوپرتینویی ها، اپل تی وی را به یک مرکز هوشمند مستقل مانند اسپیکرهای هوشمند تبدیل نمایند تا این خلاء جزئی نیز از بین برود. به هر حال همه منتظرند تا ببینند اپل برای توسعه دستیار هوشمند با سابقه اش یعنی Siri چه تمهیداتی می اندیشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی