دلیل شکست و موفقیت برخی از استارتاپ ها را به طور جامع بدانید
Patrick Henry موسس و مدیرعامل QuestFusion (شرکت مشاوره ای برای استارتاپ ها) به مدت دو دهه با مدیرعامل و موسسان استارتاپ های متفاوتی معاشرت داشته و شاهد شکست و موفقیت های آنها بوده است. او ...
Patrick Henry موسس و مدیرعامل QuestFusion (شرکت مشاوره ای برای استارتاپ ها) به مدت دو دهه با مدیرعامل و موسسان استارتاپ های متفاوتی معاشرت داشته و شاهد شکست و موفقیت های آنها بوده است. او مقاله های زیادی را مطالعه، مشاهداتی داشته و متوجه دلایلی برای هر کدام شده است و همیشه به دنبال دلایل محکم و مستندی برای شکست و موفقیت شان بود. نتیجه ی تحقیقاتش در زیر آورده شده است:
- چرا استارتاپ ها شکست می خورند؟
وبسایت FastCompany در تحقیقی راجع به استارتاپ ها متوجه شده 75٪ آنها در سال های اول شکست می خورند. مطالعه ی جامع تری توسط Statistic Brain صورت گرفته که آمار شکست استارتاپ های ایالات متحده را پس از 5 سال 50٪ و پس از 10 سال 70٪ اعلام کرده است.
در این مطالعه دلیل شکست استارتاپ ها پرسیده شده و پاسخ آنها در زیر آمده است. در این لیست به 12 مشکل مدیریتی نیز اشاره شده است. او پس از تطبیق دادن این دلایل با یکدیگر به 7 دلیل کلیدی رسید که باعث شکست استارتاپ ها می شود:
- کمبود تمرکز
- بی انگیزگی، بی تعهدی و بی علاقگی
- نصیحت گرفتن از افراد نادرست
- غرور زیاد که منجر به ندید و نشنیده گرفتن دیگران می شود
- نبود مربی و مشاور
- کمبود دانش، پول و بازاریابی نکردن
- سرمایه گذاری پول خیلی زیاد
مطالعه ی دیگری که در CB Insights صورت گرفته، لیستی از 20 دلیل شکست 101 استارتاپ را فراهم آورده که در اینجا به 9 دلیل مهم آن که از جمله مشکلات مدیریتی هستند اشاره می شود:
- عدم نیاز بازار
- تمام شدن پول
- نبود تیم مناسب
- مغلوب شدن توسط دیگر رقبا
- مشکلات قیمت گذاری
- محصول ضعیف
- نبود مدل کسب و کار
- بازاریابی ضعیف
- نادیده گرفتن مشتری
با اندکی دقت متوجه این امر خواهید شد که تمام این مشکلات ناشی از ضعف مدیریتی، تیمی یا نظم هستند.
- چرا استارتاپ ها موفق می شوند؟
آقای Henry برای یافتن دلایل موفقیت کسب و کارها، مقالات زیادی که دانشگاه هاوارد ارائه کرده بود را مورد بررسی قرار داد. او متوجه شد احتمال موفقیت کارآفرینانی که در گذشته موفق بوده اند زیاد بوده است. اگرچه این جواب قانع کننده ای برای سوال او نبود.
از این رو درحالیکه مقالات دیگری را مطالعه می کرد به تحقیقی از Ecommerce Genome برخورد که در آن 650 استارتاپ اینترنتی را مورد بررسی قرار داد که 14 تای آنها را شاخص موفقیت و 14 تای دیگر بی فایده بودند. Henry با تطبیق دلایلی که از این مطالعه و مشاهدات خودش برقرار کرد و 9 فاکتور کلیدی برای موفقیت استارتاپ ها بیان کرد:
- تاثیرگذاری بر جامعه و دیگران عامل محرک موسسان است که منجر به علاقه مندی و تعهدشان می شود.
- تعهد به کار و راه انتخاب شده
- تمایل به نظم
- صبر و مقاومت
- تمایل به مشاهده، گوش دادن و یادگرفتن
- ایجاد روابط با مشاوران درست
- مدیریت آگاهانه و عالمانه
- به کار بردن «اصول استارتاپ کم هزینه» تا پول کافی برای رسیدن به اهداف دیگر وجود داشته باشد.
- تعادل میان دانش کسب و کار و دانش فنی
آیا دلایل موفقیت استارتاپ ها در تضاد با دلایل شکست آنهاست؟
عواملی برای موفقیت کارآفرینان وجود دارد اما ضمانت کننده نیست. اگر بتوانید دلایل شکست را از بین ببرید احتمال موفقیت تان بیشتر می شود. از این رو Henry دلایل شکست و موفقیت را کنار هم گذاشت و متوجه این شد که عامل کلیدی موفقیت استارتاپ ها تعهد به نقشه ی کسب و کار است.
افراد موفق به کاری که می کنند باور قلبی دارند و می دانند که با کارشان تغییری در جهان ایجاد کرده و راحتی را به زندگی مردم می آورند. به هنگام شروع کار امواج منفی زیادی به فرد داده می شود و اگر ایمان قلبیبه آن نداشته باشد هرگز نمی تواند در مسیرش محکم بماند. آنها رقابت را دوست دارند و به قصد برد بازی می کنند نه باخت.
مشاور عامل مهم دیگری است که در موفقیت کارآفرینان به شدت تاثیر گذار است. اولا در انتخاب مشاور باید دقت زیادی کرد. دوما نصیحت هایش باید به خوبی به کار گرفته شود. اگر مشاورتان در زمینه های زیادی تخصص دارد به نصیحت هایش گوش فرا دهید و اگر درست بودند آنها را به کار گیرید.
برای موفق شدن باید به اندازه ی کافی تجربه کسب کنید و بر اصولی که مشخص می کنید پایبند بمانید. مطالعاتی که در مورد شکست و موفقیت استارتاپ ها صورت گرفته نشان دهنده ی این است که علم مدیر در زمینه های تخصصی و عمومی مدیریت، تاثیر زیادی بر پیشروی استارتاپ ها دارد.
در آخر باید گفت عواملی مانند معین کردن زمان لازم برای اتمام هر پروژه و تعیین مهلت های زمانی 18-12 ماهه و بدست آوردن پول به اندازه ی کافی برای انجام دادن اهداف بعدی برای موفقیت بسیار مهم هستند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.