با این راهکار ها هرگز به جایی دیر نمی رسید
اگر آنقدر دیر به قرارهای تان رسیده اید که دیگر همه شما را با این ویژگی می شناسند، خوب است بدانید که کمتر کسی حاضر است به شما کاری پیشنهاد کند و یا با شما ...
اگر آنقدر دیر به قرارهای تان رسیده اید که دیگر همه شما را با این ویژگی می شناسند، خوب است بدانید که کمتر کسی حاضر است به شما کاری پیشنهاد کند و یا با شما دوست شود. باید به زندگی تان نظم دهید و دلایل تاخیرتان را از بین ببرید. به همین دلیل در زیر مواردی آورده شده که به شما کمک خواهد کرد:
به زندگی تان نظم دهید
- زودتر از موعد برسید
اگر همیشه به قرارهای تان دیر می رسید، حتما کار مهمی را همیشه قبل از رفتن باید انجام دهید ولی هرگز به آن فکر نکرده اید و زمانی که از شما می گیرد را محاسبه نکرده اید. پس برای اینکه دیر نرسید 30-15 دقیقه زودتر از موعد سر قرار حاضر شوید.
- دو هشدار برای خود بگذارید
یکی از آن هشدارها را برای کنار گذاشتن کاری که می کنید و دیگری برای خروج از منزل بگذارید. حتما به هشدارها متعهد بمانید.
به محض اینکه هشدار اول خاموش شد، هر کاری که دارید را کنار بگذارید. مثلا اگر روی پروژه ای کار می کنید، روی کاغذی بنویسید که تا کدام مرحله پیش رفته اید و شروع به آماده شدن کنید.
هرچه که لازم دارید را بردارید و تلاش کنید قبل از بلند شدن صدای هشدار دوم، از درب بیرون بروید.
این شیوه تنها زمانی کارآمد می شود که به انجام دادن آن متعهد بمانید.
- از قبل آماده باشید
یک روز قبل وسایل مورد نیاز تان را چک کنید. اگر لازم است لباسی را اتو کنید یا وسایلی را به همراه خود ببرید از قبل آنها را آماده کنید. زیرا گشتن به دنبال همین وسایل می تواند زمان زیادی را از شما بگیرد.
- زمان قابل توجهی را میان دو قرار ملاقات یا دو کار قرار دهید
اگر قرار است به دو مکان بروید یا دو کار یا بیشتر را انجام دهید، همیشه زمان قابل توجهی را میان آن دو بگذارید تا به بعدی دیر نرسید.
برای معین کردن قرار دوم علاوه بر زمانی که در مسیر صرف می شود 15-10 دقیقه را به اتفاقاتی که ممکن است بیفتد اختصاص داده و به آن بیافزایید.
- برنامه تان را زمان بندی کنید
اگر قرار ملاقات های زیادی در تقویم تان نوشته اید که نمی توانید به همه ی آنها برسید، اولویت بندی کنید و در صورت امکان برخی از آنها را به زمان دیگری موکول کنید. به یاد داشته باشید که پس از این نباید بیش از حد قرار ملاقات بگذارید.
برخی از کارهای تان را می توانید به دیگران محول کنید. این افراد می توانند از اعضای خانواده یا کارمندان تان باشند.
به همه ی کارها و قرارهای ملاقاتی که در تقویم تان نوشته اید نگاه دیگری بیاندازید. اگر سودی که برخی از آنها به شما می رسانند مشابه هم هستند، یکی را انتخاب کرده و باقی را خط بزنید.
- مواظب کارهای زمان گیر باشید
تلویزیون تماشا کردن، نگران بودن، وبگردی، بازی های ویدئویی و حتی کمک کردن به دیگران می تواند زمان زیادی از شما را بگیرد.اگر کارهایی دارید که در حین انجام دادن شان زمان را فراموش می کنید، برای خود هشدار هایی بگذارید. به این فکر کنید که اولویت های شما در زندگی چه هستند؟
اهمیت وقت شناسی را بدانید
- وقت شناسی خوب است
همیشه به یاد داشته باشید که با دیر کردن تان، زمان با ارزش دیگران را می گیرید و یقینا قدرت جبران آن را نیز نخواهید داشت. از طرف دیگر به عنوان فرد محترمی نیز شناخته نمی شوید. البته وقت شناسی در همه ی موقعیت ها به یک شکل نیست. مثلا زمانی که برای شام دعوت می شوید یا با دوست تان در رستورانی قرار می گذارید باید به موقع به آنجا برسید.
اگر نمی توانید به موقع برسید حتما تماس بگیرید و به میزبان اطلاع دهید.
- وقت شناسی کاربردی است
در موقعیت های زیادی دیر رسیدن باعث می شود به کاری که می خواستید انجام دهید، نرسید. مثلا زمانی که قرار است با دیگران به سینما بروید، باید زمانی که در صف بلیت صرف می شود را در نظر بگیرید. اگر بلیت را قبلا تهیه کرده اید یک ربع زودتر در محل حاضر شوید.
در برخی از موقعیت ها مانند قرار مصاحبه حتی یک دقیقه تاخیر شما می تواند تاثیر بدی برجای بگذارد.
- وقت شناسی در روابط خانوادگی نیز مهم است
اگر با خانواده، همسر یا نامزدتان قراری می گذارید نیز باید سر وقت حاضر شوید. تعهد شما به زمان نشان دهنده ی علاقه ی شما به آنهاست و به دیگران می فهماند که چقدر فرد قابل اعتمادی هستید.
- دیر کردن عواقب دارد
برخی از فرصت ها یکبار به شما رو می کنند. پس بهتر است با دیر رسیدن آنها را از دست ندهید.
- زمان را با ارزش بدانید
انسان های هوشیار قدر زمان را به خوبی می دانند. عبادت و مدیتیشن که باعث تمرکز حواس می شوند، می توانند کانال هایی از ذهن شما را باز کنند که بیشتر متوجه ارزش زمان شوید.
کار مفید دیگری که می توانید برای زمانبندی انجام دهید، این است که هر کاری که در روز می کنید و زمانی که از شما می گیرد را یادداشت کنید. سپس ببینید چند درصد از زمان روزتان را به چه چیزهایی اختصاص داده اید. با الویت بندی که قبلا کرده اید می توانید استفاده ی خوبی از زمان تان ببرید.
دلایل تان برای وقت شناسی را بدانید
- چرا شما معروف به وقت نشناس شده اید؟
گاهی دلایلی غیر از عوامل بیرونی باعث دیر رسیدن شما می شوند. این دلایل می توانند روحی باشند. از این رو در انتهای روز بنویسید که چه فکری یا حسی باعث دیر آماده شدن شما شده بود؟
- آیا اضطراب مانع شما می شود؟
آیا از رفتن بر قرار هراس دارید؟ فکر می کنید از پس کارها برنمی آیید؟ به همین سبب آنقدر دیر می روید که هیچ کسی در آنجا نباشد و جلسه ای را نتوان تشکیل داد؟
اگر چنین است به یک روان شناس مراجعه کنید و سعی کنید با صحبت کردن در مورد آن و به کار بردن تکنیک هایی، اضطراب را از خود دور کنید.
- شاید دیر رسیدن شما برای آزمایش کردن دیگران است!
شاید با دیر رسیدن می خواهید متوجه این شوید که آیا دیگران به شما اهمیت می دهند و منتظر شما می مانند؟ خوب است بدانید که این راه مناسبی برای محک زدن علاقه ی دیگران به شما نیست، چه بسا شما را بدقول دانشته و دیگر انتظار شما را نخواهند کشید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.