محققان ژاپنی و برنامه ریزی جهت نخستین حفاری و نفوذ به گوشته زمین
بار دیگر محققان در حال مطالعه و بررسی اکتشافی هستند که می تواند مرزهای علم را گسترش دهد. آژانس فناوری و علوم زمین-دریایی ژاپن یا به اختصار «JAMSTEC» اخیراً از برنامه خود مبنی بر تلاش جهت نفوذ به ...
بار دیگر محققان در حال مطالعه و بررسی اکتشافی هستند که می تواند مرزهای علم را گسترش دهد. آژانس فناوری و علوم زمین-دریایی ژاپن یا به اختصار «JAMSTEC» اخیراً از برنامه خود مبنی بر تلاش جهت نفوذ به گوشته کره زمین برای نخستین بار در طول تاریخ رونمایی کردند.
براساس اطلاعات منتشر شده، محققان از کشتی حفاری «Chikyū» برای رسیدن به این مهم بهره خواهند برد. این کشتی قادر است سه برابر عمیق تر نسبت به ابزارهای گذشته حفاری کرده و به درون پوسته زمین راه پیدا کند. آنها در نظر دارند تا به عمق چهار کیلومتری از سطح اقیانوس نفوذ کنند و سپس شش کیلومتر از پوسته را سوراخ کرده و از گوشته زمین نمونه برداری کنند.
گفتنی است محققان تحقیقات اولیه خود را از اواسط شهریور ماه آغاز خواهند کرد و تا پایان مطالعات اولیه قادر نخواهند بود زمان بندی دقیقی را برای اجرای پروژه ارائه دهند اما «Natsue Abe»، یکی از محققین آژانس فناوری و علوم زمین-دریایی ژاپن، معتقد است آنها حداقل از سال 2030 حفاری را آغاز خواهند کرد. همچنین آنها دو منطقه در نزدیکی کاستاریکا و خلیج مکزیک را به عنوان نقاط حفاری بالقوه اعلام کرده اند.کشتی در نظر گرفته شده نسبت به ابزارهای پیشین می تواند سه برابر عمیق تر حفاری کند
گفتنی است مهم ترین هدف دانشمندان از انجام چنین تحقیقی، مطالعه گوشته و دستیابی به روش های جدیدی برای پیش بینی زمین لرزه است. علاوه بر آن تیم تحقیقاتی مورد اشاره به شناخت بهتر مرز بین پوسته و جبّه زمین خواهند پرداخت که اطلاعات مفیدی از تاریخچه سیاره زمین را در خود نهفته است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
woooow مثل داستان ژولورن