ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

رقابت ناسالم بین سرویس های تاکسی آنلاین؛ اوبر و کارشکنی علیه لیفت

اوبر و لیفت، دو شرکت رقیب آمریکایی هستند که هر دو یک هدف دارند: ارائه خدمات تاکسی رانی به مردم از طریق اپلیکیشن موبایل. درست مثل شرکت های ایرانی فعال در این حوزه که نام ...

محسن وفانژاد
نوشته شده توسط محسن وفانژاد | ۲۴ فروردین ۱۳۹۶ | ۱۴:۰۰

اوبر و لیفت، دو شرکت رقیب آمریکایی هستند که هر دو یک هدف دارند: ارائه خدمات تاکسی رانی به مردم از طریق اپلیکیشن موبایل. درست مثل شرکت های ایرانی فعال در این حوزه که نام آن ها را بارها شنیده اید.

اما طبق گزارش اخیر وبسایت The Information، گویا رقابت این دو شرکت به حدی بالا گرفته که هر کدام برای پیشرفت حاضر به انجام اقداماتی گاه غیر قانونی شده اند. لیفت در حال حاضر، پس از اوبر جایگاه دوم را در زمینه کاری خود دارد و گویا اوبر قصد دارد با فعالیت های مخربی که در پیش گرفته، مطمئن شود که جایگاه نخستش دست نخورده باقی می ماند.

لیفت از نرم افزاری داخلی به نام God View یا Heaven برای کنترل خودروها و مشتریان خود استفاده می کند. اوبر اما با توسعه نرم افزاری به نام Hell (که واژه مقابل Heaven به حساب می آید) از سال 2014 تا 2016 مشغول جاسوسی لیفت بوده.

برخلاف Heaven که به صورت کلی در اختیار همه کارمندان لیفت قرار داشته، نرم افزار Hell فقط در دسترس مدیران ارشد شرکت و یک سری نابغه در حوزه تحلیل داده ها بوده است. در حقیقت، اوبر رانندگان ساختگی را در اپلیکیشن لیفت ایجاد کرده تا شرکت رقیب فکر کند ماشین هایش در همه مناطق حضور دارند.

اوبر با ساختن راننده های غیر حقیقی، اطلاعات راننده های لیفت را به دست آورده.

ماشین های ساختگی و غیر حقیقی که توسط اوبر برای لیفت ساخته شده بودند در قسمت های مختلفی قرار می گرفتند تا اوبر بتواند نمایی کلی از شهر و رانندگان درون آن را ببیند. در نتیجه، اوبر می توانست به ازای هر یک راننده ساختگی، اطلاعات 8 راننده واقعی دیگر را مشاهده کند.

از این طریق، اوبر متوجه می شود که همه رانندگان لیفت، یک شماره مخصوص و منحصر به فر دارند که هیچگاه تغییر نمی کند. با زیر نظر گرفتن این شماره ها، نرم افزار Hell می تواند عادات هر راننده را متوجه شود، اینکه چه مسیرهایی را می رود و یا اینکه کدام راننده هم از اوبر و هم از لیفت استفاده می کند.

تراویس کالانیک، مدیرعامل اوبر و مدیران برگزیده شده او سپس برنامه ای را به اجرا گذاشتند تا راننده ها را مجبور کنند فقط از اپلیکیشن آن ها استفاده کرده و لیفت را ترک کنند. اول از همه، شانس دریافت درخواست سفر برای این راننده ها نسبت به راننده هایی که فقط برای اوبر کار می کردند دو برابر شد. سپس در جلسات هفتگی و حضوری، به آن ها امتیازات ویژه ای داده شد.

راننده های وفادار به اوبر، از امتیازات هفتگی بی بهره بودند.

با توجه به اینکه 60 درصد کل راننده های لیفت، از اپلیکیشن رقیب هم استفاده می کردند، اوبر میلیون ها دلار سرمایه گذاشت و هر هفته به رانندگان هدیه داد. آن هایی که به اوبر وفادار مانده بودند اما از این جایزه های ویژه بی بهره ماندند. این طرح در نهایت، سال 2016 متوقف شد؛ زمانی که لیفت افزایش سرمایه میلیارد دلاری تجربه کرد و سرویس خود را به شهرهای دیگری ارائه داد.

هنوز اوبر در این رابطه بیانیه ای منتشر نکرده اما سخنگوی لیفت در پاسخ به The Information گفته: «ما در صنعتی رقابتی هستیم، با این حال، اگر صحت داشته باشد، این اتهامات بسیار نگران کننده هستند.»

چند شرکت قانونی که در گذشته با اوبر همکاری می کردند نیز به The Information گفته اند که این شرکت ممکن است با اتهاماتی نظیر شیوه های تجارت ناعادلانه، نقض قرارداد، سوء استفاده از اسرار تجاری و تخطی از قانون فدرال جرائم کامپیوتری روبرو شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • BuBo
    BuBo | ۲۴ فروردین ۱۳۹۶

    الان همین اتفاق تو ایران افتاده بود همه شروع میکردن به خود تخریبی و کوبوندن ملت و وطنشون، ولی وقتی اونوری میشه بعضی ها بهش باحال هم میگن.
    کلا جالبیم

    • Shahab Hosseini
      Shahab Hosseini | ۲۵ فروردین ۱۳۹۶

      اگر تو ایرانم میشد باحال بود , خیلیه باید زرنگ باشی بتونی شرکت دیگه رو انالیز کنی بدونی کجا راننده دارن و ندارن و کی جز ماست و کی نیست و ... مستقیم نرفته که شرکتو هدف بگیره یسری مشوق گذاشته رانندها خودشون بیان سمتش , همینکه همجین فکر خبیثانه ی بکری بوده من حال کردم با فکرشون ! توی ایران اینطوری نمیشه هیج وقت میدونی چرا ؟ چون میگن اسنب و تپسی باید کلا بسته شه ! نمیان تحلیل کنن انالیز کنن مشوق بزارن از ریشه میزنن برای همینم بدم میاد

  • keivan
    keivan | ۲۴ فروردین ۱۳۹۶

    وقتی شاهزاده عربستان میلیارد دلاری سرمایه گذاری تو این شرکت بکنه اخرش همین میشه.از اون بدتر ساخت یه کشور استکباری هست که میخواد فرهنگ زیبای شهروند-تاکسی تلفنی رو با شهروند نمیدونم کی عوض کنه.
    ایکاش امریکا در ایران سفارت داشت تا دوباره تسخیرش میکردیم.
    مثلا خودجوشم.?

  • Shahab Hosseini
    Shahab Hosseini | ۲۴ فروردین ۱۳۹۶

    عجبببب چیز باحالی بود
    حال کردم ولی بدم اومد از نامردیشون

مطالب پیشنهادی