ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

استفاده از امواج فراصوت، راهکار جدید دانشمندان برای خشک کردن سریع لباس ها

محققین آزمایشگاه ملی اوک ریج (Oak Ridge) در ایالت تنسی آمریکا، نوعی خشک کن ساخته اند که می تواند عملیات خشک کردن لباس ها پس از شستشو را با سرعت بسیار بالا انجام دهد. این ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ | ۰۸:۳۰

محققین آزمایشگاه ملی اوک ریج (Oak Ridge) در ایالت تنسی آمریکا، نوعی خشک کن ساخته اند که می تواند عملیات خشک کردن لباس ها پس از شستشو را با سرعت بسیار بالا انجام دهد. این وسیله که «خشک کن فراصوت» (Ultrasonic Dryer) نام گرفته، بسیار بهینه تر و سریع تر از نمونه های کنونی عمل می کند.

به گفته این تیم تحقیقاتی، خشک کن فراصوت پنج برابر انرژی کمتری مصرف می کند، و در کمتر از نصف زمان عادی می تواند حجم زیادی از لباس ها را خشک کند. در این روش به جای گرما، از ارتعاشاتی با فرکانس بسیار بالا استفاده می شود. ابزارهایی تحت عنوان «مبدل سبز» (green transducer) انرژی برق را به ارتعاشات تبدیل می کنند و آب را در الیاف لباس به لرزه در می آورند.

هزینه مصرف برق خشک کن های لباس در آمریکا به 9 میلیارد دلار در سال می رسد

دانشمندان می گویند با این روش، حجم متوسطی از لباس را می توان طی حدود 20 دقیقه خشک کرد، در حالی که خشک کن های مرسوم بازار برای این کار به حدود 50 دقیقه زمان نیاز دارند. طبق آمار موجود، هر ساله بیش از 9 میلیارد دلار در آمریکا صرف برق مورد نیاز خشک کن ها می شود. اگر نوآوری جدید محققین به تولید انبوه برسد، نقش بسیار زیادی در کاهش هزینه خانوارها و مصرف برق ایالات متحده خواهد داشت.

گفتنیست این فناوری، ایجاد پُرز در لباس ها را هم بسیار کاهش می دهد، چون بیشتر پرزها زمانی ایجاد می شوند که جریان داغ هوا از میان الیاف لباس عبور می کند. خشک کردن لباس بدون استفاده از گرما می تواند تغییر رنگ آنها را هم در درازمدت به تعویق بیاندازد.

در ویدیوی زیر می توانید طرز کار نمونه اولیه این خشک کن را که با همکاری کمپانی جنرال الکتریک ساخته شده، تماشا کنید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Ehsan
    Ehsan | ۳۰ فروردین ۱۳۹۶

    این روش برای بخار کردن آب که جدید نیست قبلا هم جاهای دیگه استفاده میشده

  • Mi Amir
    Mi Amir | ۳۰ فروردین ۱۳۹۶

    شیائومی می ۶ معرفی شد لطفا نوتیفیکشن زنگ دار بدید از برنامه

مطالب پیشنهادی