ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

واقعیت مجازی در قالب جاوا اسکریپت؛ فیسبوک پلتفرم React VR را عرضه کرد

فیسبوک همان طور که وعده داده بود، پلتفرم React VR را عرضه کرد. این فریمورک منبع-باز مبتنی بر جاوا اسکریپت که برای تولید محتوای واقعیت مجازی به کار می رود، در ماه اکتبر سال 2016 معرفی شده ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ | ۱۲:۰۰

فیسبوک همان طور که وعده داده بود، پلتفرم React VR را عرضه کرد. این فریمورک منبع-باز مبتنی بر جاوا اسکریپت که برای تولید محتوای واقعیت مجازی به کار می رود، در ماه اکتبر سال 2016 معرفی شده بود.

پلتفرم مورد بحث بر اساس React کار می کند، یعنی همان سیستم کدنویسی رابط کاربری که وب سایت هایی نظیر فیسبوک و اینستاگرام را برپا ساخته. با استفاده از React VR می توان تصاویر 360 درجه پانوراما و مدل های سه بعدی را وارد یک صحنه کرد و متن و تصویر را به آن افزود. حتی با بهره گیری از کدهای مشابه که برای توسعه وب سایت ها به کار می روند، می شود با این آیتم های سه بعدی تعامل داشت.

در بطن پلتفرم React VR از WebVR استفاده شده که استانداردی رو به رشد در حوزه واقعیت مجازی به شمار می رود. این فناوری برای نخستین بار توسط کمپانی موزیلا به کار گرفته شد و اکنون تقریباً همه پلتفرم ها به جز Mac از آن پشتیبانی می کنند. محتوای سه بعدی تولید شده بر اساس WebVR در مرورگرهای ناسازگار با این استاندارد، به صورت دوبعدی رندر خواهند شد.

در واقع React VR دسته خاصی از توسعه دهندگان را هدف گرفته است: افرادی که در جاوا اسکریپت و توسعه وب تبحر دارند و می خواهند در حوزه واقعیت مجازی نیز فعالیت کنند، اما هیچ علاقه ای به یادگیری مباحث دشوار توسعه بازی های سه بعدی ندارند.

گفتنیست در حال حاضر ابزارهای مختلفی برای ساخت VR در اختیار توسعه دهندگان قرار دارد. آنریل (Unreal Engine) و یونیتی (Unity) هر دو تقریباً رایگان بوده، یادگیری آنها ساده است و بسیار قدرتمندند. همچنین می توانید بدون پرداخت هزینه، نسخه ای از کِرای انجین (CryEngine) یا لامبریارد (Lumberyard) آمازون را نیز به کار بگیرید.

از سوی دیگر، کمپانی هایی نظیر موزیلا و فیسبوک می خواهند توانایی فوق را در اختیار افرادی بگذارند که HTML و جاوا اسکریپت را به زبان های ++C یا #C ترجیح می دهند. در همین رابطه فریمورک A-Frame موزیلا که مبتنی بر HTML است، کاربردهای زیادی پیدا کرده و حتی از کنترلرهای حرکتی نیز پشتیبانی می کند.

به هر حال هنوز نمی دانیم آیا ایده فیسبوک عملی می شود یا خیر، چون به احتمال زیاد بازی ها و تجربیات سه بعدی حرفه ای باز هم از انجین های پیشرفته ای نظیر آنریل یا یونیتی بهره خواهند گرفت و فعلاً React VR را می توان برای تولید محتوای واقعیت مجازی در سطح ابتدایی تصور کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی