ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

استفاده از توالت فضایی، بزرگ ترین چالش پیش روی فضانورد تازه کار آمریکایی

دیروز تیمی دو نفره به ایستگاه فضایی بین المللی رسیدند. فضاپیمای سایوز روسیه حامل دو فضانورد به نام های «جک فیشر» 43 ساله و «فئودور یورچیخین» 58 ساله، شش ساعت پس از پرتاب از پایگاه فضایی ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۱۴:۰۰

دیروز تیمی دو نفره به ایستگاه فضایی بین المللی رسیدند. فضاپیمای سایوز روسیه حامل دو فضانورد به نام های «جک فیشر» 43 ساله و «فئودور یورچیخین» 58 ساله، شش ساعت پس از پرتاب از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به ISS رسید، در حالی که بر خلاف همیشه، صندلی سوم این کپسول خالی مانده بود. ظاهراً دولت روسیه می خواهد تا سال آینده ایستگاه فضایی خودش را در مدار زمین مستقر نماید و به همین دلیل، ارسال فضانورد به ایستگاه بین المللی را کاهش خواهد داد.

فیشر و یورچیخین با موفقیت در این سازه فضایی 100 میلیارد دلاری مستقر شدند که در ارتفاع 400 کیلومتری از سطح زمین قرار دارد. البته فیشر قبل از پرواز در مصاحبه با ناسا، بزرگ ترین چالش پیش رو در نخستین سفر فضایی اش را استفاده از توالت در فضا و شرایط جاذبه صفر اعلام کرد. او در این رابطه می گوید:

سازگاری با سیستم مکش توالت در فضا بسیار دشوار است و بدتر از آن، این است که نمی توان این عمل را روی زمین تمرین کرد. به همین دلیل قضای حاجت در فضا برایم بسیار مهم و البته ترسناک خواهد بود.

فیشر در این مصاحبه می گوید استفاده از این سیستم مکش بسیار دشوار است و از روبرو شدن با آن می ترسد. اگر فکر می کنید این فضانورد اغراق می کند، بهتر است بدانید سیستم توالت در ایستگاه فضایی و شرایط جاذبه صفر، بیشتر شبیه یک جاروبرقی قوی عمل می کند و فَن های پرقدرت به مکش هوا و فضولات انسان و انتقال آن به محفظه های مخصوص می پردازند. فضانوردان برای استفاده از این وسیله باید به سختی روی آن مستقر شده و پاهایشان را نیز با بندهای مخصوص محکم کنند تا عملیات مکش به بهترین شکل ممکن انجام شود.

فیشر تازه کار در ایستگاه فضایی در کنار دو همکار با سابقه، «اولگ نویتسکی» روس که دومین سفرش را تجربه می کند، و «توماس پسکی» فرانسوی مبتدی قرار خواهد گرفت. یورچیخین روس پیش از این چهار سفر فضایی را در کارنامه خود داشته است.

خدمه کنونی ایستگاه فضایی بین المللی - ردیف جلو از راست: جک فیشر، فئودور یورچیخین؛ ردیف عقب از راست: توماس پسکی، پگی ویتسون (فرمانده)، اولگ نویتسکی

«پگی ویتسون» 57 ساله در حال حاضر فرمانده ایستگاه فضایی است و سومین سفر طولانی خود را در فضا سپری می کند. او فردا با عبور از مرز 534 روز، رکورد طولانی ترین سفر فضانوردان آمریکایی را جابجا خواهد کرد و به همین منظور از سوی رئیس جمهور آمریکا مورد تشویق قرار می گیرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • ali fatemi
    ali fatemi | ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶

    دقیقا با نظر ارمان موافقم.مطلب بسیار ناقص و به دور از سر خط خبر بود

  • Arman1377
    Arman1377 | ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶

    مطلب با توجه به تیتری که زده بودین خیلی ناقص بود !
    دقت کنید لطفا

مطالب پیشنهادی