ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فضایی
نجوم و فضا

تصویر فضانورد ناسا از نوعی صاعقه فضایی دلهره‌آور

اسپرایت‌ها، که به‌عنوان «رویدادهای نورانی گذرا» (TLEs) شناخته می‌شوند، توسط فعالیت‌های الکتریکی شدید فضای پایین خود ایجاد می‌شوند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۳ تیر ۱۴۰۴ | ۱۵:۰۰

«نیکول آیرز»، فضانورد ناسا، هنگام مشاهده پدیده‌ای موسوم به «اسپرایت» (نوعی صاعقه که در مزوسفر رخ می‌دهد) از مدار پایین زمین، تصویر شگفت‌انگیزی از آن ثبت کرده است.

آیرز در حساب X خود این تصویر را به اشتراک گذاشته که این پدیده گذرا را نشان می‌دهد. در این تصویر، اسپرایت (که اساساً یک تخلیه الکتریکی مقیاس بزرگ است) در مرکز تصویر به‌صورت یک فلش آبی‌سفید بر روی ابرها دیده می‌شود که یک انفجار نازک، قرمز و درخت‌مانند از نور به‌سمت بالا در آسمان تاریک شلیک می‌کند.

آیرز در پست خود نوشت:

«هنگامی که از روی مکزیک و ایالات متحده عبور کردیم، این اسپرایت را دیدم.»

اسپرایت‌ها، که به‌عنوان «رویدادهای نورانی گذرا» (TLEs) شناخته می‌شوند، در بالای ابرها رخ می‌دهند و توسط فعالیت‌های الکتریکی شدید در طوفان‌های رعد و برق پایین‌تر از خود ایجاد می‌شوند. از آنجا که ما دید بسیار خوبی از بالای ابرها داریم، این نوع تصاویر می‌توانند به دانشمندان کمک کنند تا بهتر تشکیل، ویژگی‌ها و ارتباط TLEها با طوفان‌های رعد و برق را درک کنند.

آیرز ادامه داد:

«ما دید خوبی از بالای ابرها داریم، بنابراین دانشمندان می‌توانند از این نوع تصاویر برای درک بهتر تشکیل، ویژگی‌ها و ارتباط TLEها با طوفان‌های رعد و برق استفاده کنند.»

برخلاف شفق قطبی که به راحتی از زمین و فضا قابل مشاهده هستند، مشاهده اسپرایت‌ها از سطح زمین بسیار دشوار است زیرا نیاز به شرایط خاصی مانند آسمان‌های تاریک و صاف، طوفان‌های رعد و برق بزرگ و کمترین آلودگی نوری دارند.

اولین گزارش‌های بصری از اسپرایت‌ها در سال 1886 ثبت شد، اما نخستین تصاویر از آنها در 4 ژوئیه 1989 (دقیقاً 36 سال پیش) توسط دانشمندان دانشگاه مینه‌سوتا گرفته شد.

برای کسانی که در مورد تأثیر آنها بر هواپیماها کنجکاو هستند، اسپرایت‌ها در ارتفاعات بسیار بالاتر از ارتفاع پروازهای تجاری رخ می‌دهند و بنابراین تهدید مستقیمی برای هواپیماها ایجاد نمی‌کنند. هرچند که پالس‌های الکترومغناطیسی آن‌ها می‌توانند به‌طور نظری بر الکترونیک هواپیما تأثیر بگذارند، اما هیچ حادثه‌ای در این زمینه گزارش نشده است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Vahidb1370
    Vahidb1370 | 8 ساعت قبل

    چه تصویر خفنی مثل فیلمهای اخر زمانی شده کمی😂

مطالب پیشنهادی