ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اسکن پزشکی
سلامت

کشف اسرار بدن؛ بزرگ‌ترین پروژه تصویربرداری جهان با اسکن ۱۰۰ هزار نفر در بریتانیا تکمیل شد

این اسکن‌ها در تشخیص سریع‌تر بیماری‌ها به پزشکان کمک می‌کنند.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۲۴ تیر ۱۴۰۴ | ۲۲:۰۰

مرکز بیوبانک بریتانیا با همکاری ۱۰۰ هزار داوطلب به مدت ۱۵ سال بزرگ‌ترین و دقیق‌ترین مجموعه تصاویر از بدن انسان را گردآوری کرده است. این دستاورد پیشگامانه تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری‌ها را بهبود خواهد داد.

سازمان خیریه بیوبانک بریتانیا جامع‌ترین منبع داده‌های زیست‌پزشکی در جهان برای تحقیقات سلامت در جهت منافع عمومی است. این سازمان در طول ۱۵ سال گذشته، اطلاعات زیستی، سلامت و سبک زندگی ۵۰۰ هزار داوطلب بریتانیایی را با هدف پیشرفت پزشکی مدرن و کمک به کشف روش‌های جدید پیشگیری، درمان و علاج بیماری‌ها جمع‌آوری کرده است.

این پروژه بزرگ‌ترین پروژه تصویربرداری از کل بدن در جهان است

بیوبانک با رشد پیوسته مجموعه داده‌های خود تاکنون بزرگ‌ترین مجموعه داده توالی‌یابی کل ژنوم در جهان را گردآوری کرده است. اکنون این مرکز به دستاورد مهم دیگری برای علم رسیده است. با همکاری ۱۰۰ هزار داوطلب، مغز، قلب، شکم، رگ‌های خونی، استخوان‌ها و مفاصل این افراد اسکن شده است تا بزرگ‌ترین پروژه تصویربرداری از کل بدن در جهان تکمیل شود.

پروفسور «روری کالینز»، محقق اصلی و مدیرعامل بیوبانک بریتانیا، دراین‌باره گفت: «مقیاس بی‌سابقه این پروژه تصویربرداری که بیش از ۱۰ برابر بزرگ‌تر از هر پروژه مشابه دیگر است این امکان را برای دانشمندان فراهم می‌کند تا الگوهایی را در بیماری‌ها ببینند که پیش‌تر قابل‌مشاهده نبودند.»

تا به امروز بیش از ۱۳۰۰ مقاله علمی براساس داده‌های تصویربرداری بیوبانک بریتانیا منتشر شده که برخی از آنها نشان‌دهنده تأثیر این مجموعه داده بر حوزه تشخیص هستند، مانند توانایی تحلیل اسکن‌های قلب در کمتر از یک ثانیه. حالا با انتشار جدیدترین مجموعه داده‌ها، پژوهشگران می‌توانند به درون بدن انسان نگاه کنند و به شیوه‌هایی که پیش‌تر غیرممکن بود ببینند که چگونه تمامی جنبه‌های زندگی بر سلامت ما تأثیر می‌گذارند.

هدف از جمع‌آوری این داده‌های تصویربرداری، کمک به دانشمندان برای درک بیماری‌ها با عمقی بی‌سابقه است. پروفسور «لوئیز توماس»، استاد تصویربرداری متابولیک در دانشگاه وست‌مینستر، گفت: «اکنون پژوهشگران می‌توانند اندازه، شکل و ترکیب تقریباً تمامی اندام‌ها و بافت‌های بدن را در عرض چند ثانیه اندازه‌گیری کنند، درحالی‌که پیش‌ازاین، برای هر فرد ساعت‌ها زمان لازم بود.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی