ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

نگاهی به موشک ذوالفقار و فناوری موشک های بالستیک زمین به زمین ایران

در پاسخ به عملیات تروریستی هفدهم خرداد در مجلس شورای اسلامی و مرقد مطهر امام خمینی (ره) که به شهادت 18 تن از هموطنان و مجروح شدن تعدادی دیگر انجامید، شب گذشته نیروهای سپاه پاسداران انقلاب ...

حمید مقدسی
حمید مقدسی منتشر شده در 29 خرداد 1396  |  12:00

در پاسخ به عملیات تروریستی هفدهم خرداد در مجلس شورای اسلامی و مرقد مطهر امام خمینی (ره) که به شهادت 18 تن از هموطنان و مجروح شدن تعدادی دیگر انجامید، شب گذشته نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله موشکی به دیرالزور در سوریه، یکی از مراکز اصلی فرماندهی تروریست ها در شرق این کشور را هدف قرار دادند.

«سردار رمضان شریف» سخنگوی سپاه پاسداران، این عملیات را کاملاً موفقیت آمیز توصیف کرد و اظهار داشت ضربات قابل توجهی به نفرات گروه های تروریستی و تجهیزات و امکانات آنها وارد آمده است.

طبق اظهارات سردار شریف، در این عملیات از شش فروند موشک میان برد قدرتمند به نام «ذوالفقار» با برد 650 تا 700 کیلومتر استفاده شده است. موشک ها با پرتاب از پایگاه های موشکی در دو استان کرمانشاه و کردستان، به طور دقیق به اهداف مورد نظر در سوریه اصابت کرده اند.

سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، این حمله را کاملاً محدود و نمونه کوچکی از قدرت دفاعی و تهاجمی ایران دانست که در حال حاضر یکی از برترین کشورهای جهان در زمینه فناوری موشکی به شمار می رود.

در ادامه مروری کوتاه خواهیم داشت به برخی از پیشرفته ترین موشک های بالستیک زمین به زمین که توسط متخصصین داخلی طراحی و ساخته شده اند.

ذوالفقار

موشک ذوالفقار یکی از موشک های بالستیک زمین به زمین با سوخت جامد، تاکتیکی و نقطه زن با برد متوسط و دارای قابلیت ضد جمینگ است، یعنی با استفاده از سیگنال های الکترونیکی از مسیر خود منحرف نمی شود. این موشک برای نخستین بار در مراسم رژه نیروهای مسلح در بندرعباس رونمایی شده بود.

از جمله ویژگی های برجسته این موشک می توان به سکوی پرتاب متحرک، رادار گریزی، قابلیت نقطه زنی و سبک بودن آن اشاره کرد که با حالت پرتاب مایل، اهداف خود را تا فاصله 700 کیلومتری منهدم می سازد.

سجیل

سجیل نخستین موشک زمین به زمین دوربرد دومرحله ای با سوخت جامد در کشور است. این موشک با برد عملیاتی 2000 الی 2500 کیلومتر، در سال 1387 رونمایی شد. از ویژگی های برجسته این موشک بالستیک می توان به دقت بالا در اصابت به هدف، زمان بسیار کوتاه آماده سازی و عملیاتی شدن سامانه پرتاب، زمان بسیار کوتاه انتقال سایت پس از شلیک، لانچر متحرک و شتاب بسیار بالا اشاره کرد.

شهاب 3

شهاب 3 یکی از بهترین موشک های بالستیک ایران محسوب می شود که برد آن در مدل های نهایی به 2500 کیلومتر می رسد. مدل های جدید این موشک از موتور تک مرحله ای با سوخت جامد برخوردارند که می توانند بین 700 تا 1200 کیلوگرم کلاهک را با خود حمل نمایند. شهاب 3 به سامانه GPS مجهز است و می تواند در صورت نیاز، مسیر خود را پس از پرتاب تغییر دهد.

قدر 110

این موشک با برد 2500 الی 3000 کیلومتر، در واقع مدل بهسازی شده شهاب 3 به شمار می رود که در زمانی کمتر از 30 ثانیه نصب و آماده پرتاب می شود. قدر یکی از سریع ترین موشک های دنیاست و به راحتی از سد تمامی سیستم های راداری و ضد موشکی عبور می کند.

عماد

عماد نخستین موشک بالستیک دوربرد ایران است که قابلیت هدایت و کنترل تا لحظه اصابت به هدف را دارد. برد این موشک در حدود 2500 کیلومتر عنوان شده و درصد خطای بسیار کمتری نسبت به شهاب 3 دارد. در این موشک از سامانه هدایت شونده جدیدی استفاده شده که قادر به کنترل 4 سطح آیرودینامیکی و پروازهای فراتر از جو زمین است، و پس از تنظیم مسیر دوباره وارد جو زمین شده و به هدف اصابت می کند.

فجر 3

فجر 3 یکی از موشک های بالستیک میان برد با برد نهایی نامشخص (بیشتر از 2000 کیلومتر) است که توانایی رادارگریزی را داشته و می تواند به طور مستقل چندین هدف را مورد اصابت قرار دهد. این موشک می تواند سه کلاهک را حمل کند که هرکدام از آنها قابلیت هدایت به سمت یک هدف مشخص را دارند.

عاشورا

موشک عاشورا با برد بیش از 2000 کیلومتر، یکی از دستاوردهای وزارت دفاع ایران ایران به شمار می رود که از سوخت جامد بهره می گیرد و به همین دلیل، زمان آماده سازی کمتر و دقت بسیار بیشتری نسبت به شهاب 3 دارد.

گفتنیست صحبت هایی در مورد موشک های دوربرد شهاب 4، شهاب 5 و موشک قاره پیمای شهاب 6 با برد حدود 5500 الی 6200 کیلومتری نیز وجود دارد که اگرچه توسط منابع رسمی تأیید نشده، اما با توجه به توان طراحی و تولید نظامی کشورمان، توسعه آنها دور از ذهن نیست.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
نظرات ثبت شده (39 مورد)
  • Ir Mi

    سپاه لشکر صاحب زمان هست و لشکر صاحب زمان منتظر دل های مردد منافقین نخواهد ماند. همان منافقیانی که زمان جنگ می گویند می خواستیم اپولو هوا کنیم زمان صلح هم می گویند چرا نمی جنگیم . سپاه بهترین کار ممکن را کرد .

  • majid jannesary

    زنگ پایان به صدا درآمد
    ???

  • alimohammadi15

    دمشون گرم.
    شدیدا حال کردم با این اقدام.
    واقعا عالی بود.

  • King Arc

    دمشون گرم

  • emi_raz

    میرسه روزی که آدما به جای نگاه جغرافیایی و ملی و میهنی که همشون شکلی از نژادپرستیه، همدیگه رو ب عنوان انسانی مثل خودشون ببینن ؟

    • Ir Mi

      ان شا الله با ظهور اقا امام زمان این ارزوی بشریت محقق خواهد شد.

  • Kawazaki Hashimoto

    دوستان این روزها داریم صفحه ای از تاریخ رو میبینیم،۳۰ سال دیگه این روزها یادتون باشه و اینکه اونوقت ببینین ایا نظرتون با
    نظر حالا یکی هست یا نه و برای فرزندانتون بازگو کنید.
    بعضی اوقات نحوه تفکر عده ای برامون خیلی عجیب میاد درحالی که خودمون ممکنه هر لحظه افکار عجیبی داشته باشیم.

  • high end

    ببخشید چهارتا

  • high end

    لا مصب روسیه انقد بزرگه برد کوتاهش اندازه قاره پیما میتونه به هدف نزدیک شه اصلا روسیه خودش اندازه دو تا قاره اروپاس.?????

  • ناصر

    ایران باید از روسیه و چین برای ساخت موشکهای بزرگتر کمک بگیره تا خیلی خیلی قویتر بشه

    • سیدمرتضی سیدنژاد

      درسته ولی بدون کمک اونا هم میتونیم پیشرفت کنیم

  • zoroastrian

    جای دیگه نخورده باشه !

  • خشایار

    خوبه جواب دادن ولی اول امید وارم نتیجه عکس نشه دوم باعث نشه همسایه ها تهدید جنگی حساب کننش

  • محمد امینی

    واقعا دست همشون درد نکنه ایران محکم زد تو دهن آمریکا ورژیم صهیونیستی وبعدا عربستان وهمی دشمنان ایران

  • muhammadreza

    ۶ تا خوب بود ولی کم بود ای کاش یه سی چهل تا بزنن صاف شه

    • April

      دوست عزیز میدونی هزینه هر موشک چنده که اینجوری میگی؟؟؟؟؟؟؟

  • amir samavati

    امیدوارم مزیت بازدارندگیش بیشتر از قسمت جنگ افروزیش باشه

  • pezhman

    دستشون درد نکنه حال کردم

  • A_A_2

    دیجیاتو فقط طرفدار بحث آزاده. چون یه ارگان جیره بگیر دولتی نظامی عقیدتی نیست، حالا اگه سخته درک اینجور آزادی های معمولی دیگه باید یه فکری به حال خودت بکنی.. فقط بدون که اگه زورت هم برسه به فرض به جایی که بتونی دهنش رو بندی مثه گذشته که هرجور خودت خواستی حرف بزنه و اونجوری که نخاستی حرف نزنه آیا فردا حریف بچت هم میشی؟ آیا خواهی تونست دهن اونم بندی ؟! تا کی بلاخره ؟!
    مسئله این است.

  • A_A_2

    سفسته نکن برادر ، اولن به دیجیاتو چه ربطی داره که مردم نظرشون چیه ! مگه اینجا زیر مجموعه ارتش سایبریتون هست که هر کامنتی رو که خوشتون نیومد حذف کنید ؟! اینجا یکمی آزاده در حد توانش ! دستشم درد نکنه. شماها به اندازه کافی سایتو دمو دستگاه ندارین واسه کنترل !؟ امدن اینجا حالا که بحث ترقه بازی شده !؟ برو بچه های سایبری ریختن اینجا مشغول منفی دادنو اسپم کردن.. !! باشه بابا شماها ابر قردت ، شماها موشک باز ! شماها ژاندارم دنیا !! اول سعی کنید افرادی که با لباس زنانه میان داخل امنتی ترین ساختمون مملکت و بمب منفجر میکنن رو کنترل کنید عزیز بعد برین جاهای دیگه رو درست کنید.. یا شایدم خودی بوده اون حرکت ؟! کاری نداریم به هر حال.. میخوام بگم فقط نه تنها دیجیاتو بلکه تمام همین به قول تو داعشیا نمیخوان که سر به تن داعش و داعشی ! باشه و آرزوشونه که داعش و سازندگان آن و پشتیبانان آن در هر جای دنیا نابود بشن ! این از این ، دوما هرکی هرچی هم بگه نظرش رو گفته و آزاده ، مگه اینکه بخوای بگی کشور رو قرق کردن ! چه مجازی چه واقعی، که البته به ظاهر فکر میکنید ، اما خودتونم میدونید که بالای ۹۰ درصد مردم چی فکر میکنن و چی میخوان ! اینم از این ، سفسته بازی و مثلا بازی با کلمات به تر دستو پا شکسته تخصص برادران سایبری هست که سعی میکنن هرجوری شده نظرشون رو به کرسی بشن ، اما واسه نسل فعلی و آینده ایران جایگاهی نداره عزیز، ثانیا این موشک بازیا ترقه بازی بیش نیست.. هر کسی دلش میخواد کشورش قوی باشه و مقبول، نه مورد تنفر و تحریم شده ! تحریم تا استخونو گوشت این مردم نفوذ کرده و دیگه حاضر نیسن بیخودی واسه کسی قلدر بازی در بیارن ، چون دنیای مدرن باعث هیچ جنگی نخواهد شد اونجوری که شما هنوز تو هیجان جنگی و انتظار دی آمریکا اعلام کنه بسمه الله شلیک کنین ! نخیر برادر ، دنیا تبدیل شده به اتحاد چندین کشور قدرت مند که امنیت دنیا رو میخوان تامین کنن، نه واسه اینکه قلدر بازی در بیارن و زور بگن، به خاطر اینکه نذارن دیگران و ضعیف تر ها بیخودی قلدر بازی در بیارن و باعث و بانی جنگ های گذشته شن که دنیا رو به عقب ببرن واسه تمام دنیا نه فقط اون کشور.، دیگه همه فهمیدن که جنگ بیخوده ! جنگی هم اگه باشه الان فقط جنگ نرم افزاری و اقتصادیه ، نه جنگ این جور ترقه بازی ها و موشک بازی های سال ۶۰ ۷۰ میلادی... اینجور جنگ و سیتم دفاعی که شما دارین پول وقت اعتبار و سرنوشت یه کشور و مردمش رو روش قمار میکنید دیگه نه کاربردی داره و نه قابل توضیحه !! فقط و فقط مورد تمسخر دنیا قرار گرفتیم که چگونه در این اوضاع خراب اقتصادی و روحی و روانی مردم ما این وسط یه عده ناچیز و اندک و عقب مونده هنوز موشک هوا میکنن !! اونم تو قرنی که سیستم انتخاباتی و سیاسی یه کشور دیگه رو از طریق هک کردن تغییر میدن و سرنوشت اون مملکت رو عوض میکنن !! تازه اگه راس باشه ! )) حالا شما هی موشک های سی چهل سال پیش کره شمالی و روسیه رو هوا کن تا چن کیلومتر اونورتر پایین بیاد...!! اصن اونور دنیا فرود بیاد ! اصن با سرعت نور حرکت کنه و تمام سیستم های دفاعی رو رد کنه !! اصن بخوره به هدف !!! اصن شما بشو ابرقدرت اول دنیا.!!! آخرش که چی !؟ منتظر میمونی تا برات کف بزنن یا باهات دشمن تر شن مردم دنیا ؟! تنفر بیشتر میخوای ؟! کلا با دوستی مشکل دارین شما دوشمن سازا.. نمیدونم، امیدوارم یه عقلی بهتون بده خدا.

  • یوسف

    مختصات دقیق نیاز به ماهواره داره که تو فضا باشه ایران که ماهواره نداره ولی روسیه داره پس از روسیه کمک میگیره

  • یوسف

    ماشالله ایران خوب کاری کرد داعش حساب دستش اومد دیگه تلاش نکنه از مرز ادم رد کنه

    • مهدی

      بیشتر از داعش آمریکا و اسرئیل و آل سعود و ترکیه حساب دستشون اومد

      • مسعود

        لایکت کردم به خاطر ترکیه و عربستان !

  • A_A_2

    چیه ؟! به جیره بگیران ارتش سایبری دستور دادن بریزن تو سایتایی که در مورد اینجور ترقه بازیا و موشک بازی مطلب علمی چاپ میکنن و اسپم بارون کنن ؟! دستور دادن بچه ها بیان دفاع کنن و بگن این موشک دسته چندم سال ۷۰ ۸۰ روسیه و کره شمالی فلانه بیسانه ؟ میتونه فلان کنه ؟! میتونه آمریکا رو به چیز خوردن بندازه ؟! میتونه کره زمین رو زیرو رو کنه ؟! جنگ مدرنو پایگاه آمریکاهو جنگو جنگو جنگو جنگ جنگ تا پیروزی ؟! موفق باشی پس. میدونم که تمام روزا هم بیکارین همگی.. پس حسابی اسپم کنین اما میبایست آدمای باهوش تری توی مثلا ارتش سایبری ضد ملی استخدام میکردن تا افراد عاقل نسل جدید بهشون نخندن وقتی استدلال میکنن )) خلاصه خواسم بگم موفق باشید تو اسپم کردنو منفی دادنو کامنت بازی..

نمایش نظرات بیشتر
مطالب پیشنهادی