ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

با جواد جهرمی، گزینه جوان و احتمالی وزارت ارتباطات بیشتر آشنا شوید

دولت یازدهم در حالی کار خود را به پایان می رساند که عنوان پیرترین کابینه پس از پیروزی انقلاب را به خود اختصاص داده است. کهولت سن و کم توانی جسمی برخی از وزرای دولت ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ | ۲۰:۳۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

دولت یازدهم در حالی کار خود را به پایان می رساند که عنوان پیرترین کابینه پس از پیروزی انقلاب را به خود اختصاص داده است. کهولت سن و کم توانی جسمی برخی از وزرای دولت اول حسن روحانی و استفاده نکردن از نیروهای با انگیزه و جوان برای مدیریت کشور، از بزرگترین انتقاداتی بود که رییس جمهور کشورمان با آنها رو به رو شد.

به نظر می‌رسد که همین موضوع، سبب شده تا کابینه دوازدهم، تازه نفس تر باشد. در این میان مهم ترین فرد در میان این کابینه برای کسب و کارهای نوپای ایرانی و البته کاربران اینترنت، شخصی است که از سوی رییس جمهور به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظر گرفته می‌شود. پیشتر «محمود واعظی» گفته بود که وزیر ارتباطات بعدی، یکی از معاونین خودش خواهد بود.

پس از این اظهار نظر، جهرمی و جهانگرد نام های اصلی بودند که در مورد وزیر شدن آنها گمانه زنی می شد اما بر اساس شنیده ها، معاون جوان گوی رقابت را از معاون با تجربه ربوده و در حال حاضر انتخاب اول برای گزینه وزارت ارتباطات، «محمد جواد آذری جهرمی» است.

جهرمی کیست؟

محمد جواد آذری جهرمی، در حال حاضر تحت عنوان رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، و همچنین معاون وزیر ارتباطات خدمت می‌کند و یکی از جوان ترین مدیران ارشد در سطح کشوری است که زیر ۴۰ سال سن دارد.

در ابتدای سال ۹۵ و با کنار رفتن «خسروی»، جهرمی که در سال ۱۳۶۰ متولد شده، سکان هدایت شرکت ارتباطات زیرساخت را به دست گرفت و بر اساس نظرات شرکت های اینترنتی داخل کشور، دوره مدیریت موفقی را سپری کرده است. جوان ترین مدیر ارشد حوزه ارتباطات کشور، قبل از کسب عنوان مدیرعاملی شرکت زیرساخت، به مدت شش سال سابقه مدیریت در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با سمت مدیرکل، دو سال سابقه عضویت در هیات مدیره شرکت رایتل، و بیش از دو سال سابقه عضویت در هیات مدیره شرکت زیرساخت را در کارنامه کاری اش دارد.

دستاوردها پس از مدیریت زیرساخت

همانگونه که ذکر شد، جهرمی در اردیبهشت ماه سال ۹۵ به ریاست شرکت زیرساخت رسید. در این مدت کوتاهِ‌ یک سال و چند ماهه، وی دستاوردهای قابل توجهی داشته است:

  • افزایش سرعت اینترنت
  • کاهش قیمت انتقال داده‌ های اینترنتی در کشور
  • تاثیر در بهره برداری از شبکه ملی اطلاعات
  • بهبود ارتباط شرکت زیرساخت با ارائه دهنده‌های اینترنت داخلی
  • راه اندازی سامانه کنترل کیفیت شرکت زیرساخت
  • افزایش قراردادها و تبادلات خارجی شرکت زیرساخت
  • حمایت از استارتاپ‌ها و کارآفرینان

دیدگاه ها و گرایش ها

اما جهرمی در مقام معاون وزیر، همیشه دیدگاه های خود را چه از طریق شبکه های اجتماعی، و چه حضور در رسانه ملی عنوان کرده است. او نسبت به مسئولانی که پیشتر بر صندلی ریاست ساختمان وزارت ارتباطات در سید خندان تکیه زده اند، دیدگاه‌های بازتری دارد و با فیلترینگ سلیقه‌ای، موافق نیست.

جهرمی در ۲۶ تیر ماه سال جاری، در شبکه خبر و در مقابل «عبدالصمد خرم‌آبادی»، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و معاون قضایی دادستان کل کشور حاضر شد و دیدگاه‌های خود در رابطه با فیلترینگ شبکه های اجتماعی و پیان رسان ها را بیان کرد. پس از همین مناظره، در حساب توییترش می نویسد: «همواره در این دولت برای دسترسی آزاد مردم به اطلاعات و توسعه کسب و کارهای نوپا تلاش کرده و میکنیم.»

او در مناظره اش با خرم‌آبادی، عنوان کرد که «پیام رسان سالانه یک فضای اقتصادی ۳۰۰۰ میلیارد تومانی برای بخش داخلی دارد» و از حق شهروندان و استارتاپ ها در استفاده تکنولوژی های نوین دفاع کرد.

جهرمی همچنین در این مناظره، عنوان کرد که به علت وجود نقص‌‌هایی در قوانین، شاهد شکل گیری سرویس‌های بزرگ داخلی که توانایی رقابت با نمونه های جهانی را داشته باشند نیستیم. یکی از همین قوانین، زیر سوال رفتن سرویس دهنده داخلی،‌ در صورت بارگذاری محتوای مجرمانه از سوی کاربر همین سرویس است.

همه این‌ها در حالیست که دکتر «سودابه رادفر»، مدیر سامانه‌ی پاسخگویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می گوید: «اینکه اینستاگرام و تلگرام هنوز باز است، علاوه بر حمایت شخص وزیر ارتباطات، مرهون خدمات مهندس جهرمی است».

از سوی دیگر جهرمی در مدتی که معاون وزیر ارتباطات بوده، نشان داده که به دیدگاه کاربران نیز اهمیت می‌دهد. پس از ارائه طرح مبهمی مربوط به اینترنت نامحدود در هفته گذشته که تمام پیکربندی آن بر اساس حجم‌های مشخص بود و شروع اعتراض کاربران به آنها، جهرمی خبر داد که صدای اعتراض کاربران را به وزیر ارتباطات، محمود واعظی رسانده است.

وی در حساب اینستاگرام خود نوشت: «با ارسال نامه ای از دکتر واعظی خواستم مصوبه جدید تعرفه تا بررسی بیشتر متوقف گردد. امیدوارم موافقت نمایند». واعظی روز پنج شنبه گذشته از لغو مصوبه اینترنت نامحدود و بررسی مجدد تعرفه ها خبر داد.

جهرمی از سوی دیگر نقش اصلی در ارائه طرح رفع فیلتر یوتوب و بلاگ اسپات در دانشگاه ها را بازی کرده است. هر چند مشخص نیست که این طرح چه زمانی اجرایی می شود و هرچند که تمام اعضای جامعه حق دارند از اطلاعات جامعی که در شبکه ای مانند یوتوب است استفاده کنند، اما باز شدن این سایت ها در مکان هایی محدود مثل دانشگاه ها، گام کوچکی است به سوی تحقق هدف بزرگِ دسترسی آزاد مردم ایران به اطلاعات.

به نظر شما آیا آذری جهرمی، چهره ای شایسته به عنوان وزیر ارتباطات در دولت دوازدهم خواهد بود؟

نگاهی به برنامه‌ «جواد آذری جهرمی» برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (26 مورد)
  • reza_zarchi
    reza_zarchi | ۱۷ مرداد ۱۳۹۶

    این همونیه که میگفت نباید اینترنت رو ارزان بفروشن و باعث شد که بسته های حجیم حذف بشن. من اصلا ازش خوشم نمیاد. در نظر من که خیلی منفوره ?

    • reza_zarchi
      reza_zarchi | ۱۷ مرداد ۱۳۹۶

      البته بعد از دیدن مناظره ایشون با خرم آبادی، نظرم کمی دربارش عوض شد :|

  • ykh
    ykh | ۱۶ مرداد ۱۳۹۶

    امیدوارم گزینه خوبی باشه، البته اگه معرفی شد و رای گرفت

  • Dogtor Tohi
    Dogtor Tohi | ۱۵ مرداد ۱۳۹۶

    من که چشم اب نمیخوره
    همیشه انتخاب ها غلطه و به نفع ما تموم نمیشه

  • زیتانیکس
    زیتانیکس | ۱۵ مرداد ۱۳۹۶

    واعظی بهتره

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی