ریچارد یو مدیرعامل هوآوی در نطق معرفی این چیپست گفت:
با نگاهی به آینده تلفن های هوشمند در خواهیم یافت که هم اکنون در آستانه عصر شگفت انگیز تازه ای هستیم. حالا هوش مصنوعی برابر است با کنار هم قرارگیری گجت ها و کلاود. کایرین ۹۷۰ پیشگام سری محصولات تازه ایست که هوش مصنوعی قدرتمند را دستگاه های مورد استفاده مان می آورد و آنها را در رقابت جهانی شان در یک سطح بالاتر قرار می دهد.
اما در مورد خود چیپست باید بگوییم که توسط شرکت TSMC و با بهره گیری از فرایند ۱۰ نانومتری ساخته شده است. این سیستم روی چیپ از یک پردازنده هشت هسته ای، پردازنده گرافیکی ۱۲ هسته ای و مودم پرسرعت Cat 18. LTE بهره می گیرد.
پردازنده مورد استفاده در آن بسیار شبیه به کایرین ۹۶۰ است که چهار هسته ARM Cortex-A73 و چهار هسته ARM Cortex-A53 را در دل خود جای داده که به ترتیب سرعت کلاکی برابر با ۲.۴ گیگاهرتز و ۱.۸ گیگاهرتز دارند.
کایرین ۹۷۰ همچنین اولین سیستم روی چیپ تجاری است که از جدیدترین پردازنده گرافیکی ARM به نام Mali-G72 بهره می گیرد. طبق اعلام هوآوی به همین خاطر کایرین ۹۷۰ تا بیست درصد سریع تر از کایرین ۹۶۰ عمل می کند و مصرف انرژی اش هم ۵۰ درصد کمتر است.
اما از جمله خصوصیات کلیدی این چیپست می توان به قابلیت دی کد/انکد ویدیوهای 4K و همچنین مدیریت رنگ های ۱۰ بیتی (HDR10)، بهره گیری از نسل جدید پردازنده حسگر هوآوی (i7) و تبدیل کننده دیجیتال به آنالوگ 32bit/384K اشاره نمود.
هوآوی امیدوار است که کایرین ۹۷۰ را به عنوان «پلتفرم باز برای هوش مصنوعی موبایل» معرفی نماید تا شرکت های ثالث بیشتر از توانمندی های این چیپست در این زمینه بهره بگیرند. این یعنی کمپانی مورد بحث کایرین ۹۷۰ را برای توسعه دهندگان و شرکایش باز می گذارد و امکانی را برایشان فراهم می آورد تا نوآوری های تازه ای را برای قابلیت های پردازشی آن ارائه کنند. به همین خاطر نیز این سیستم روی چیپ از Tensorflow، Tensorflow Lite، Caffe و Caffe2 پشتیبانی می کند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.