چرا سیستم Face ID اپل، ابزاری قدرتمند برای نظارت همگانی است؟
سه شنبه گذشته بود که اپل از سه آیفون جدید و مورد انتظارش رونمایی کرد. اما این سه موبایل، خیلی زود به خاطر استفاده از سنسور Face ID به موضوع داغ محافل تکنولوژی تبدیل شدند؛ ...
سه شنبه گذشته بود که اپل از سه آیفون جدید و مورد انتظارش رونمایی کرد. اما این سه موبایل، خیلی زود به خاطر استفاده از سنسور Face ID به موضوع داغ محافل تکنولوژی تبدیل شدند؛ سنسوری که برای تشخیص چهره و باز کردن قفل دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد.
همانطور که می شد پیش بینی کرد، استفاده از سنسور تشخیص چهره و حذف سنسور اثر انگشت، نگرانی هایی درباره امنیت اطلاعات خصوصی کاربران به وجود آورد. همین حالا، بسیاری از خرده فروشی ها برای زیر نظر داشتن کاربران، از تشخیص چهره استفاده می کنند و اپل هم بدون هیچ مانع قانونی می تواند از Face ID برای بررسی الگوی حرکات کاربران در فروشگاه های خود استفاده کند یا دیتا را توسعه داده و به دیگران بفروشد. علاوه بر این، پلیس هم می تواند بدون هیچ مشکل، موبایل را مقابل صورت اشخاص گرفته و قفل موبایل شان را باز کند.
اما نگرانی اصلی درباره Face ID به نظارت دولتی ارتباط دارد: یعنی اسکن جمعی چهره افراد برای شناسایی آنها از طریق پروفایل صورت. مراجع قانونی حالا بیش از هر زمان دیگری از تشخیص چهره استفاده می کنند و گفته می شود از هر دو آمریکایی، یک نفر از آنها تصویری در شبکه مراجعه قانونی دارد که از طریق تشخیص چهره به دست آمده است. از طرف دیگر، از هر چهار اداره پلیس، حداقل یکی از ادارات به سیستمی برای جستجو در تصاویر تشخیص چهره دسترسی دارد.
فیسبوک همین حالا سیستم قدرتمندی برای تشخیص چهره دارد، اما این تکنولوژی بر سیستم عاملی متکی نیست که دوربین موبایل ها، تبلت ها و لپ تاپ ها را کنترل کرده و هر روز به آنها خیره می شویم. اما سیستم اپل این موضوع را تغییر می دهد. برای نخستین بار، یک کمپانی به سیستمی برای تشخیص چهره میلیون ها کاربر احتمالی دسترسی دارد و سخت افزار لازم برای اسکن و شناسایی چهره ها در اقصی نقاط جهان نیز روی موبایل اش تعبیه شده است.
و این مسئله، به صورت تئوری اپل را به هدفی عالی برای نوع جدیدی از فرمان های نظارت همگانی تبدیل می کند. دولت می تواند کارهای مشخصی را به اپل بسپارد و دستورالعملی برای اسکن آیفون ها، آیپدها و مک ها با هدف یافتن اشخاص خاصی از طریق Face ID فراهم آورد. البته اپل سابقه خوبی در مبارزه برای حفاظت از اطلاعات کاربرانش دارد، اما در صورتی که رای دادگاه برای ردگیری اطلاعاتی خاص صادر شود، کار زیادی از دست کمپانی ساخته نیست.
تا به امروز، پیام های متنی اصلی ترین تمرکز دولت ها برای نظارت همگانی بوده اند اما اپل و Face ID ممکن است این رویه را تغییر دهند. با تهیه میلیون ها تصویر چهره و کنترل همزمان دوربین دستگاه هایی که می توانند چهره ها را اسکن و شناسایی کنند، اپل ممکن است به زودی با فرمانی دولتی برای تبدیل کردن این سیستم باز کردن قفل به بهترین اپلیکیشن ممکن برای نظارت همگانی مواجه شود.
برای مقابله با این مشکل، اپل باید گام هایی برای اطمینان از عدم صدور چنین فرمان هایی بردارد. الگوهای چهره کاربران، تنها باید به صورت محلی روی دستگاه ذخیره شوند و باید به گونه ای رمزگذاری شده باشند که خود کمپانی هم نتواند از راه دور به آنها دسترسی یابد. از طرف دیگر، مردم هم باید خواستار توقف گسترش نظارت همگانی باشند و محدود کردن یا اعتراض به برنامه Upstream (برنامه ای متعلق به آژانس امنیت برای شنود تلفن ها و نظارت بر ترافیک اینترنت که دسامبر امسال منقضی می شود) نیز می تواند شروعی خوب برای این مسئله باشد. اما تشخیص چهره ممکن است گام بزرگ بعدی در نظارت همگانی باشد و مردم هم باید خود را برای این مسئله آماده کنند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
لطفا برای تعویض کارت ملی به هوشمند تشریف ببرید تا ببینید تجاوز به حریم خصوصی به چه معنا است
چون هیچ اطلاعاتی نداریم باید سکوت کرد و اعتماد... اگرم
شکاکی پس به همه باید شک کنی حتی گوشی جاوا دوربین دار.....!
میخوام بدونم فقط تو ایران برای ثبت نام های مختلف اینترنتی عکس آپلود میشه یا تو کشورهای دیگه هم هست ؟ اگه هست این نقض حریم خصوصی نیسیت ؟