گوگل از نظارت ISPها بر فعالیت های اینترنتی کاربران جلوگیری می کند
سایت های اینترنتی آدرس IP مخصوص به خود را دارند، اما به خاطر سپردن این آدرس ها بسیار دشوار است. به همین خاطر ما از سامانه ای به نام DNS یا سامانه نام دامنه استفاده می کنیم که ...
سایت های اینترنتی آدرس IP مخصوص به خود را دارند، اما به خاطر سپردن این آدرس ها بسیار دشوار است. به همین خاطر ما از سامانه ای به نام DNS یا سامانه نام دامنه استفاده می کنیم که به منزله دفترچه تلفن اینترنت است، و نام سایت را به اعداد مربوطه ترجمه می کند.
در واقع این سرویس تضمین می کند زمانی که آدرس پایگاهی را در مرورگرتان وارد می کنید، به همانجا هدایت شوید، با این حال اغلب این کار را به روشی غیر ایمن انجام می دهد و هرکس که بر ارتباط اینترنتی کاربر نظارت داشته باشد (از جمله ارائه دهنده خدمات اینترنت) می تواند این اطلاعات را دریافت کند.
حال گوگل قصد دارد با اضافه کردن یک قابلیت امنیتی جدید به اندروید امکان نظارت بر این اطلاعات یا سوء استفاده از آنها را از بین ببرد. هدف گوگل استفاده از پروتکلی به نام «DNS over TLS» است که درخواست های DNS را در سطح HTTPS که امنیت بالایی دارد، رمزنگاری می کند. بدین ترتیب DNS نمی تواند درخواست های کاربر برای بازدید از سایت ها را ثبت کرده یا مشاهده کند.
گفتنی است در حال حاضر حدود نیمی از ترافیک تمامی سایت ها رمزنگاری شده است و اضافه شدن این قابلیت در بهبود امنیت تاثیر زیادی خواهد شد. با این حال استفاده از مزایای این پروتکل مستلزم پشتیبانی DNS از DNS over TLS است، اما در غیر این صورت هم کاربر می تواند به DNS گوگل سوییچ کند.
در نظر داشته باشید که در حال حاضر بیشتر DNSها از این روش رمزنگاری پشتیبانی نمی کنند و تغییر آنها نیازمند دسترسی به روت یا استفاده از اپلیکیشن های تغییر دهنده آدرس IP است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
یعنی دیگه هیچ کسی از وبسایتهایی که شخص رفته اطلاع پیدا نمیکنه؟
ایوول
سعی کنید تو اخباری که قرار میدید، عمیقتر به خبر نگاه کنید.
برای مثال نتجیه اجرایی شدن این خبر در جهان و به خصوص در کشور ما چیه؟!
فیلتر شدنش تو ایران!